Türkiye’de Yaz Tatili İçin Gidebileceğiniz En Güzel Tatil Yerleri

Türkiye’de Yaz Tatili İçin Gidebileceğiniz En Güzel Tatil Yerleri

AnasayfaBlogGeziTürkiye’de Yaz Tatili İçin Gidebileceğiniz En Güzel Tatil Yerleri
Gezi
Güncel Bilgiler
Yeme & İçme
Doğal & Tarihi
23 Haz 2022 13:20

Önce İstanbul’a yakın bölgeleri ele alıp, sonrada Ege ve Akdeniz bölgelerindeki, yaz tatili lokasyonlarını anlatacağız.

Ülkemizin pek çok güzide yaz tatili lokasyonları bulunuyor. Bu doğrultuda bizlerde Türkiye’nin en sevilen yaz tatili bölgelerini sizler için kaleme aldık.

  • Şile

Şile, İstanbul’a en yakın tatil beldesi olması ile biliniyor. İstanbul’dan araç kiralama yaparak her noktasına çok kolay bir şekilde gidebilirsiniz. Özellikle kamp severlerin uğrak noktası olarak biliniyor. Fakat Karadeniz olduğu için denizde yüzmek riskli olabilir. Bu yüzden sadece kamp öneriyoruz. Bazı bölgelerde denize girenlerin jandarma tarafından uyarıldığını bilmenizde fayda var.

  • Ağva

Ağva’da Şile ile yakın bir konumda, bu bölgede Bungalov evlerde konaklarken, muhteşem göl manzarası eşliğinde çayınızı yudumlayabilirsiniz. Uzun soluklu tatiller yerine günlük kaçamaklar da yapabilirsiniz.

  • Kemer

Kemer, Antalya’nın incisi ve deniz turizminin uğrak noktalarından birisidir. Sadece deniz değil, ilçede bulunan antik kentler ve doğal güzelliklerini de gezebilirsiniz. 

  • Alanya

Antalya’nın gözde yaz tatili mekanlarından birisidir. Alanya’ya da altın kumlara sahip plajlarında, denize girdikten sonra güneşlenebilir, isterseniz Alanya Kalesini ziyaret edebilirsiniz.

  • Kaş

Antalya’nın en güzel plajlarından birisine ev sahipliği yapan Kaş ise deniz severleri her yıl ağırlıyor. Tabiki Kaputaş Plajı bölgenin en uğrak mekanlarından birisidir. Gitmediyseniz burada mutlaka yüzmenizi tavsiye ediyoruz. 

  • Ayvalık

Balıkesir’in yaz tatili mekanları bazen romantik bazen ise hareketli olabiliyor. Eşinizle bir gece vakti dondurma alıp, sahilde çıplak ayakla dolaşırken, bir gece kulübünde biraz kafa dağıtabilirsiniz. Ayvalık Tostu’nun çıktığı yerde bir tost yemeyi unutmayın.

  • Altınoluk

Ege Denizi’nin serin sularından bir tanesi Altınoluk’tadır. Plajlar genellikle kum değil, taşlıktır. Fakat zeytini ve havasi ile farklı bir yaz tatili deneyimi sunabilir.

  • Cunda

Cunda, yaz tatili için gerçekten hareketli bir destinasyon olabilir. Gündüzleri Aşıklar Tepesi’nden manzaranın tadını çıkarırken, instagram için fotoğraf çekilebilirsiniz. Hava kararıp gece olduğunda ise gece kulüplerinde eğlenebilirsiniz.

  • Akyaka

Ünü ve güzelliği her geçen gün dilden dile yayılmaya devam eden Akyaka, Muğla’nın küçük ve şirin bir beldesidir. Deniz ve doğanın eşsiz bir biçimde buluştuğu beldeyi mutlaka görmelisiniz.

  • Dalyan

Muğla’nın belki de az bilinen lokasyonlarından birisi olan Dalyan’ın İztuzu Plajı’nda denize girebilir, Kaunos Antik Kenti’ni gezebilirsiniz. Ege’nin doğa ile buluştuğu nadir ve güzel mekanlardan birisidir.

  • Datça

Muğla’nın neresine gitsek, adeta elimiz tatil beldesine çarpabiliyor. Datça’da ülkemizdeki ünlülerin uğrak noktalarından birisi olduğu için oldukça fazla bilinen bir lokasyondur. Güzel bir deniz turizmi yapmak isteyenler, Datça’ya bir şans tanımalı.

  • Bodrum

Aşk Bodrum’da yaşanır mı bilemiyoruz ama yaz tatili kesinlikle Bodrum’da yaşanabilir. Ülkemizdeki ünlülerin en çok tercih ettiği tatil lokasyonlarından bir tanesidir. Bir lahmacunun çok pahalı olmasıyla da bilinir fakat bölge beyaz evleri ve soğuk Ege Denizi ile birleşince farklı bir yaz tatili deneyimi sunabilir.

  • Fethiye

Fethiye, Muğla’nın en uğrak ilçelerinden bir tanesidir. Türkiye’de denize girilebilecek en güzel lokasyonlardan birisidir. Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmak ve Kelebekler Vadisi gibi bölgelerde bulunmak sizlere unutulmak bir deneyim yaşatacaktır. Ayrıca Likya yolu, Faralya gibi lokasyonlara da uğrayarak eşsiz manzaralar görebilirsiniz.

  • Çeşme

İzmir’in en ünlü lokasyonlarından birisi de Çeşme’dir. Pahalı bir lokasyon olarak bilinmesine rağmen her yıl oldukça kalabalık oluyor. Yaz tatili için en uygun lokasyonlardan birisi olduğu için oldukça popülerdir.

  • Dikili

İzmir’i gerçekten sevmeyen yoktur. Sakin bir Ege kasabası olarak görülse de yazın oldukça canlı oluyor. Daha sakin bir tatil istiyor ve Ege Denizi sulari ile buluşmak istiyorsanız, burası uygun bir lokasyon olabilir.

  • Urla

Urla, İzmir’lilerin yaz tatili simgesi olan, sakin bir lokasyondur. Her emeklinin yaşama hayali kurduğu bir ilçedir denebilir. Sakin bir tatil arayanlar, Urla’yı listelerine ekleyebilir.

  • Salda

Salda, Burdur’da bulunur ve Türkiye’nin maldivleri olarak bilinir. Böyle bilinmesinin sebebi beyaz kumlarıdır. Salda bir göldür ve son zamanlarda gölün tahrip edilmesinden dolayı ziyaretçi kabul edilmiyor. Fakat görmeniz gereken harika bir yaz lokasyonu olabilir. Buraya gelirseniz, instagram için fotoğraf çekilmeyi unutmayın.

  • Assos

Assos, Çanakkale’de bulunan ve emekli olunca herkesin yaşamak istediği sakin Ege kasabalarını andırıyor. Temiz ve sakin denizi bulunur, fakat kumlu değil taşlıdır. 

  • Bozcaada

Çanakkale’ye gelip, bir ada havası almadan dönmek olmaz. Bozcaada’da kamp tatili yapabilir, güzel ve sakin Ege Denizi’nde yüzebilirsiniz.

  • Gökçeada

Muhteşem Rum evleri ve en güzel ve plajlara sahiptir. Ada, adeta ziyaretçilerine huzur verip dinlendiriyor. Mutlaka uğramanız gereken lokasyonlardan bir tanesidir.

  • Kuşadası

Aydın’da bulunan Kuşadası, hareketli bir yaz tatili arayanlar için mükemmel bir lokasyondur. Kuşadası’nda araç kiralama yaparak gündüzleri altın rengi kumlardan, sakin ve soğuk Ege Denizi’nde yüzebilir. Akşam ise renkli gece hayatında biraz stres atabilirsiniz.Ayrıca bölge antik kentlere de oldukça yakın bir konumdadır.

  • Didim

Ege bölgesinde her yer yaz tatili için uygun olabilir fakat Didim başka. Hareketli bir yaz tatili arayanlar için Didim, harika bir lokasyondur. Gündüzleri deniz, kum, güneş yapıp akşam olup hava karardığında renkli gece hayatında dahil olarak eğlenebilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.