\\r\\nListemize göz atmadan önce dilerseniz sonbahar kamplarında yanınıza mutlaka almanız gereken malzemeleri bir kez daha kontrol edelim. Su geçirmeyen bir çadır, hava durumuna uygun uyku tulumları hazırsa; sizin için hazırladığımız, çantanıza ve arabanızın bagajına mutlaka koymanız gerekenlerden oluşan listeyi gözden geçirip yola koyulabilirsiniz…
\\r\\n\\r\\nGüvenliğiniz için:
\\r\\n\\r\\n- Çakı
\\r\\n- Tepe lambası
\\r\\n- Kibrit yada çakmak
\\r\\n- Halat
\\r\\n- Düdük
Sağlığınız için:
\\r\\n\\r\\n- Yağmurluk
\\r\\n- Mont
\\r\\n- Yedek ayakkabılar
\\r\\n- Yedek çorap
\\r\\n- Cep ısıtıcısı
\\r\\n- Eldiven
Keyifli bir kamp için:
\\r\\n\\r\\n- Masa ve sandalyeleriniz
\\r\\n- Mangal
\\r\\n- Demlik
\\r\\n- Kahve ve cezve
\\r\\n- Kuruyemiş ve yiyecek malzemeleri
\\r\\n- Su ve diğer içecekler
\\r\\n- Kitap
\\r\\n- Olta
\\r\\n- Müzik aletleri ya da hoparlör
Ve işte size, İstanbul’un yanı başında huzurla doğaya karışabileceğiniz birbirinden güzel kamp rotaları…
\\r\\n\\r\\n· HACILLI ŞELALESİ: İstanbul Anadolu yakasında, Şile taraflarında, doğanın ve doğallığın içinde kamp yapmak, sessizliğin ve yeşilliğin arasına karışmak isteyenler için Hacıllı Şelalesi harika bir rota. Tamamen doğal bir ortamda, suyun hemen kenarında çadırınızı kurabilir ve hafta sonunuzu sakin ve dinlenerek geçirebilirsiniz. Hacıllı köyü sakinleri kampçılara oldukça alışık ve misafirperver. Kamp yaptığınız alana girmeden önce köyün içerisinden geçerken eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Kamp ateşi yakabilmek için köyden odun temin etmek işinizi kolaylaştırabilir. Arabanızı çadır alanınızın tam yakınına park edemeyeceğinizi hesaba katarak, bagajınızı doldururken, taşıyabileceğiniz ağırlıkta sırt çantalarına eşyalarınızı doldurmanızı öneririz. Bölgede, özellikle su kenarı ve şelale yakınında cep telefonlarınızın çekmeyeceğini bilerek yola çıkmalısınız. Bölgede tuvalet ya da ücretli kamp alanı bulunmuyor.
\\r\\n\\r\\n· DARLIK BARAJI: İstanbul kamp alanları arasında belki de en az bilinen ama en güzel manzaraya sahip kamp alanları arasında yer alan Darlık barajı, kamp işletmeleri içermeyen, ücretsiz kamp alanları arasında yer alıyor. Balık tutabileceğiniz, ateş yakabileceğiniz ve kendinizi doğanın kalbinde güvende hissedebileceğiniz güzel bir alan. Genel olarak ağaçlık alanlara sahip olsa da her zaman arabanızı çadırınızın tam yanına park etmeniz mümkün olmayabilir. Navigasyon kullanacaksanız, Korucuköy’ü işaretleyerek barajın en keyifli bölümüne ulaşmanız mümkün. Bu bölge hafta sonları biraz kalabalık olsa da manzarası ile sizi kendisine hayran bırakacak. Telefonlarınız köy çevresinde çekiyor ancak yine bölgede tuvalet ve duş imkanı olmadığını bilmenizi isteriz.
\\r\\n\\r\\n· BAĞIRGANLI PLAJI: Kum alana çadır kurmanın bazı zorlukları olsa da denizin bu kadar yakınında olmak, dalgaların sesini dinlemek size iyi gelecek. Yaz aylarında denize girebileceğiniz bu sahil, yol seviyesinin biraz altında kaldığı için rüzgar anlamında da sorun yaşatmıyor. Hemen yakınlarında bulunan restoran ve büfelerden yiyecek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Telefon çekiyor ancak yine tuvalet yok.
\\r\\n\\r\\n· KEFKEN: Kefken bölgesi İstanbul’un hemen yanı başında, ücretli kamp alanlarının bolluğu nedeniyle kampçıların gözdesi haline gelmiş bir bölge. Deniz, kum ve yeşilliği bir arada bulabileceğiniz kamp alanlarında, tuvalet, duş ve kafeler dışında, mangal alanları ve banklar da yer alıyor.
\\r\\n\\r\\n· ÖMERLİ BARAJI: Balık tutkunlarını cezbeden, yeşillikler arasında çadır kurmanıza müsaade eden harika bir rota. Maalesef günübirlik piknikçiler nedeniyle zaman zaman çöp yığınları oluşsa da manzarası ve havası ile sizi etkileyecek ve mutlaka defalarca uğramak isteyeceksiniz. Köylerden geçerken alışverişinizi yaparak eksiklerinizi tamamlamanızı öneririz. Arabanızı çadır kurmak istediğiniz alanın yakınına kadar getirmeniz çoğu zaman mümkün. Tuvalet ve duş alanı maalesef yok ancak telefonun genellikle çektiğini belirtmek isteriz.
\\r\\n\\r\\n· POLENEZKÖY TABİAT PARKI: Şile yolu üzerinde, İstanbul’a yaklaşık 35 kilometre mesafede, yeşillikler arasında çadır kurabileceğiniz bir kamp rotası. Ücretsiz kamp alanları arasında bulunduğundan, tuvalet ve market ihtiyaçlarınızı civardaki market ve restoranlardan karşılayabilirsiniz.
\\r\\n\\r\\n· ÇİLİNGÖZ ORMANI TABİAT PARKI: Karadeniz sahilinde kamp yapmak, doğa içinde yürüyüş yapıp oksijeni ciğerlerinize doldurmak istiyorsanız sizi Çatalca taraflarında yer alan bu harika tabiat parkına davet ediyoruz. Milli park statüsündeki bu alanda kamp ateşi yakmanıza müsaade edilmese de alanda tuvalet duş gibi imkanlar bulunuyor. Ailenizle güven içerisinde bir hafta sonu geçirmek, dalga sesleri arasında keyifli ve derin bir uyku çekmek istiyorsanız aracınızla Çatalca Danamandıra yolunu takip ederek bu alana gelmenizi tavsiye ederiz.
\\r\\n\\r\\n· BELGRAD ORMANI KAMP ALANI: Bu çok bilindik oksijen ve huzur dolu ormanda kamp atmayı hiç denediniz mi? Alanda bulunan piknik masaları, büfeler, tuvalet ve lokantalar, çocuk parkı ve yürüyüş yolları, size harika bir hafta sonu vadediyor. Kamp ateşi yakmak yasak ancak İstanbul’un tam kalbinde bu huzuru almak için mutlaka iki gün ayırmalısınız.
\\r\\n\\r\\n· KARAKİRAZ KÖYÜ: Şile ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan bu şirin ve doğal köy, her yerinde çadırınızı kurup dinlenebileceğiniz az bilinen bir rota. Kamp alanı olmadığı için tuvalet ya da duş gibi imkanlar olmayacak. Aracınızla 5 dakika içerisinde şile sahiline ulaşıp gün batımını sahilde geçirebilir, aileniz ve arkadaşlarınızda doğanın kucağında harika bir hafta sonu geçirebilirsiniz.
\\r\\n\\r\\n· KİLİMLİ KOYU: Ağva’da bir saklı cennet. Temiz ve bakir bir koy arıyorsanız, çadırınızı kurabileceğiniz, yazın denize girip eğlenebileceğiniz güzel bir rota. İstanbul’un neredeyse her yerinden 100-120 km yol yaparak ulaşabileceğiniz bu koya daha rahat ulaşabilmek için İstanbul araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Ücretli kamp alanı bulunmuyor. Bu nedenle temel yiyecek malzemelerinizi ve tuvalet ihtiyacınızı çevre köylerden karşılamanız gerekebilir.
\\r\\nAilenizle ve arkadaşlarınızla keyifli kamplar dileriz.