Şifalı Sularıyla Ünlü Anadolu Şehri: Afyonkarahisar

Şifalı Sularıyla Ünlü Anadolu Şehri: Afyonkarahisar

AnasayfaBlogDoğal & TarihiŞifalı Sularıyla Ünlü Anadolu Şehri: Afyonkarahisar
Doğal & Tarihi
Gezi
Yeme & İçme
Güncel Bilgiler
24 Haz 2022 16:25

Afyon’u ister en ucuz araç kiralama seçenekleri ile isterseniz toplu taşıma, varsa kendi aracınız ile gezebilirsiniz. Çünkü Afyon termal suları, yöreye özgü lezzetleri ve tarihi doğal güzellikleri ile göz kamaştırıyor. Afyonkarahisar’ı gezmeye hazırsanız, birlikte bir yolculuğa çıkalım.

Afyonkarahisar’daki Müzeler

Müzeler, tarihimizin canlı delillerini gelecek nesillere aktarıp bilgilendiren oluşumlardır. Afyonkarahisar’da da buna önem verilmiş. İşte Afyon’da görmeniz gereken müzeler;

  • Arkeoloji Müzesi

Arkeoloji müzesi olmasından anladığımız kadarıyla bölgedeki arkeolojik kazılardan çıkarılan eserler sergileniyor. Bu kazılar Afyon’un yaklaşık 60 bölgede yapılıp bulunan eserler sonucunda müze oluşmuştur. Kazılarda ise Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Hellenistik,Roma ve Bizans devrine ait eserler bulunmuştur. Müze, pazartesi günü hariç haftanın altı günü saat sabah 8.30 ile akşam 17.30 arası ziyarete açıktır. Müzenin içerisinde fotoğraf çekmek yasaktır.

  • Zafer Müzesi

Müze 1913 ile 1914 yılları arasında yapılmıştır. Müzenin zemin katında 10 adet oda, 1 adet toplantı salonu ve sahnesi, üst katta ise 9 ade oda ve sergi salonu bulunuyor. Başkomutan Meydan Muharebesi’nin planlandığı ve taarruz emrinin verildiği yer olduğu için büyük öneme sahiptir. Müzede hem muharebede hem de muharebeyi planlayan komutanlara ait özel alanlar bulunur ve bu alanlarda komutanlara ait eşyalar sergileniyor. Müze, hafta İçi mesai saatleri içerisinde ziyaret edilebilir.

  • Sultan Divani Mevlevihanesi

Anadolu’da kurulan ilk mevlevîhânelerden bir tanesi olma özelliğinin yanında günümüzde bu geleneği devam ettiren tek mevlevihanedir. Kuruluşu 13. yüzyıla kadar dayanan mevlevihane, tarih boyunca pek çok önemli icraatın merkez olmuştur. Mevlevîhâne, Konya Mevlevîhânesinden sonra en önemli mevlevîhâne olma özelliğini taşıyor. Bilim adamları tarafından tescillenen Mevlevîhânenin, özellikle 16. yüzyılda önemli bir merkez olmuştur. 

  • Bolvadin Belediye Müzesi

Bolvadin ilçesinde bulunan müze, bünyesinde hem arkeolojik, hem etnografik eserler barındırıyor. İlk önce sinema olan müze, daha sonra belediye kararı ile müzeye çevriliyor. Müzede bulunan eserleri özetleyecek olursak, Erken Tunç Çağı, Antik Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı Devledi ve Cumhuriyet dönemimize ait eserlerin yanı sıra yöresel gelenek ve görenekleri yansıtan etnografik bazı malzemeler sergileniyor.

  • Afyonkarahisar’da Görülmesi Gereken Yerler

Afyon’daki müzelerden anlayacağımız üzere, çok tarihi bir yerdir. Tarih daima bulunduğu bölgeyi güzelleştirir. Aynı zamanda doğada öyle. Afyon’da tarihte, doğal güzellikte bulunuyor. Ayrıca termal suları ile de oldukça ünlü bir bölgedir.

  • Kaplıcaların sıcak suları ile rahatlayın.

Bölgede gerçekten yapmanız gereken bir aktivite olmak ile birlikte şehrin simgelerinden bir tanesidir. Tıpkı Kütahya gibi Afyon’da kaplıcaları ile ünlüdür. Ayrıca Kütahya’da araç kiralama yaparakta şehre gelebilirsiniz. Birbirlerine oldukça yakın oldukları için bir saat yol yaparak Afyonkarahisar’a ulaşabilirsiniz. Kaplıcaların ise eklem ve kemik rahatsızlıklarından tutunda pek çok iç organ rahatsızlığına iyi geldiği biliniyor. Ayrıca oldukça rahatlatıcı olduğu kesin.

  • Eber Gölü

Kaplıcalarda rahatladıktan sonra biraz doğal güzellikler görmek ruhunuza iyi gelecektir. Türkiye’nin 12. gölü olan Eber Gölü, en derin yeri tam 21 metredir. Son günlerde kuraklık ile mücadele içerisinde olan göle, bu günlerde destek olmamız oldukça önem arz ediyor.

  • Avdalas Kalesi

Hem şehri kuşbakışı görmek isteyenler, hemde tarihi bir güzellik görmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer. Volkanik bir kaya üzerinde 220 metre yükselen kale, Hitit İmparatoru 2. Murşil Arzava savaşında kullanmıştır. Gazlıgöl kaplıcasına da oldukça yakın olan kaleye, kaplıcalardan sonra uğramayı unutmayın.

Afyonkarahisar’da Ne Yenir?

En güzel yerleri gezip kaplıcalarda rahatladıktan sonra biraz karnımız acıkıyor. Afyon karnımızı doyurabilecek pek çok güzel lezzete sahiptir. İşte mutlaka yemeniz gereken o lezzetler;

  • Afyon Kaymağı
  • Afyon sucuğu 
  • Afyon bükmesi
  • Çullama köfte
  • Zürbiye
  • Haşhaş tatlısı
  • Afyon keşkeği
  • Pacık
  • İlibada sarması
  • Emirdağ güveci

Afyonkarahisar ile ilgili pek çok bilgi verdik. Afyon’a uğrarsanız bizimle paylaşmayı unutmayın. Elitcar’ın web sitesi aracılığı ile çok kolay bir şekilde araç kiralama yaparak gezilerini organize edebilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.