Karadeniz Keşfedilmeyi Bekliyor


Amasra’yı Tanıyalım

Batı Karadeniz bölgesinde, bakirliğin, doğallığın ve eşsiz güzelliğin simgesi olan bu sevimli liman kenti, İstanbul’a yaklaşık 5 saat, Ankara’ya ise 4 saat mesafede bulunan, Zonguldak Havalimanından 45 dakika gibi kısa bir süre içerisinde ulaşabileceğiniz yemyeşil bir destinasyon ve ya araç kiralama seçeneğini kullanabilirsiniz. Karadeniz demişken Trabzonda olan ve araç kullanmayı sevenler için Trabzon’dan araç kiralayarak Amasraya 800 km harika Karadeniz manzarası eşliğinde ulaşabilirsiniz.Halkın büyük çoğunluğu ahşap oymacılığı ve balıkçılık ile geçimini sağlarken, 3000 yıllık tarihi ile Amasra, yaz mevsimleri başta olmak üzere her mevsim turistlerin de yoğun ilgisini kazanmış durumda. Fatih Sultan Mehmet’i kendine hayran bırakmayı başaran Amasra, 1460 yılının Ekim ayında, Cenevizlilerden neredeyse savaşmadan alınmış ve tüm tarihi yapıları korunarak günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Bartın iline bağlı bulunan Amasra, keyifli bir araba yolculuğu ile ulaşabileceğiniz ve iki üç gün ayırarak tanıma fırsatı bulabileceğiniz güzel bir rota.

Amasra’da bulunan tarihi yapılar

Amasra denildiğinde ilk akla gelen, neredeyse sembolü sayılabilecek Amasra Kalesi, Bizans imparatorluğu döneminde yapılmış sonrasında Cenevizliler ve Osmanlı imparatorluğu tarafından restore edilerek günümüzdeki halini almış. Limanın hemen solunda bulunan ana kale diğer adıyla Zindan Kalesi ve Boztepe adası üzerinde bulunan Sormagir Kalesi birbirine Kemere Köprüsü ile bağlı bulunuyor. Gün içerisinde ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz bu 8 burçlu kale aynı zamanda harika bir gün batımı manzarasına da sahip. Kalenin içinde bulunan Cenova Şatosu da yine keyifle gezeceğiniz Cenevizli bir aile için yapılmış güzel bir eser.

Amasra Müzesi; hizmet vermeye başladığı 1982 yılından beri, 1955 yıllarından itibaren Bartın ve Amasra’da gerçekleşen arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan eserlere ev sahipliği yapıyor. Kum ilçesinde Küçük Liman otoparkına aracınızı bırakarak bu iki salonlu şirin müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Bu müzede Müze Kart geçerli.

Amasra Deniz Feneri; 1863 yılında yapılmış ve hala aktif olarak kullanılıyor. Kaleiçi’nde bulunan bu deniz feneri gün içerisinde birkaç kez kurularak çalıştırılıyor. Deniz fenerine giden liman yolları özellikle gün batımı saatlerinde yürüyüş yapabileceğiniz ve harika gün batımı fotoğrafları yakalayabileceğiniz güzel bir yürüyüş yolu içeriyor.

Cenevizliler döneminde liman olarak kullanılan, şimdilerde ise Antik Liman bölgesi içerisinde yer alan Direkli Kaya, 7 metre yüksekliğine sahip. Güzel bir manzaraya sahip olan bu antik yapının taşları üzerinde güneşlenebilir, denize girebilir ya da balık tutabilirsiniz.

İlçe merkezinde Aya Yorgi tepesinde yer alan Amasra Antik Tiyatro: 5.000 yıllık tarihi ve yıllara meydan okuyan uzun duvarları ile kesinlikle görülmesi gereken tarihi yapılar arasında yer alıyor. Büyük bir bölümü zamanla yıkılmış olsa da Roma dönemi dokusunu günümüze taşıması nedeniyle oldukça değerli tarihi eserler arasında yer alıyor.

Amasra’da gezilecek yerler listemiz;

Amasra’nın tarihi yapıları dışında, mutlaka gezip görmeniz gereken birbirinden güzel yerleri olduğunu hatırlatmak isteriz. Tüm bu yerleri çok ucuz araç kiralama seçenekleriyle rahat rahat da gezebilirsiniz. Amasra yolculuğunuzu planlarken mutlaka listenize bu yerleri de eklemenizi öneriyoruz.

Lav Sütunları: Amasra’da; milyonlarca yıl öncesinde oluşumunu tamamlamış, lavların soğumasıyla oluşmuş çizgili yapıya sahip lav sütunlar hem görüntüsü hem de tarihiyle izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. Güzelcehisar bölgesinde yer alan Lav sütunları, yanında denize girebileceğiniz güzel bir plaja sahip. Ayrıca oturma alanları ve seyir terasları ile mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer almalı.

Çekiciler Çarşısı: Kaleiçi çekiciler sokakta yer alan Çekiciler Çarşısı, yöre halkının el emeği olan ağaç oyma ve işlemelerinin sergilendiği ve satışa sunulduğu tarihi bir çarşı olma özelliğini taşıyor. Ihlamur, şimşir, kiraz, dişbudak ağacı gibi dayanıklı ağaçlardan el işçiliği ile oluşturulan hediyelik eşyaların atıldığı bu sokağa mutlaka uğramalı hem kendinize hem de sevdiklerinize Amasra hatırası olacak bu hediyeliklerden mutlaka almalısınız.

Elitcar
Mobil Uygulamamızı İndirin
Mobil uygulamamızı indirin ve araç kiralama işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirin.
Elitcar Rental Mobile AppElitcar Rental Mobile App