Hangi Aracı Kiralamalısınız? Bunlara Dikkat!

Hangi Aracı Kiralamalısınız? Bunlara Dikkat!

AnasayfaBlogGüncel BilgilerHangi Aracı Kiralamalısınız? Bunlara Dikkat!
Güncel Bilgiler
Duyuru
15 Ara 2022 12:40

Günümüzde pek çok yere ulaşım için otomobilleri kullanmaktayız. Gerek bazı kurumsal markalar gerekse kişisel kullanımlar bazında Konya’da araç kiralama oranları oldukça yükselmiştir. Konya gibi büyük şehirler için nasıl bir araç kiralanmalıdır sorusunun peşine düşerek pek çok açıdan değerlendirdik ve bu makaleyi yazmaya karar verdik. Kiralama noktasında pek çok kullanım amacı bulunmaktadır. Kurumsal kiralama da ise genellikle maliyetler göz önünde bulundurulmaktadır. İşte hangi aracı kiralamanıza karar vermenizi sağlayacak hususlar aşağıdaki gibidir.

1) Kullanım Amacı

Aracın kiralanma amacı oldukça önemlidir. Hatta kiralanacak aracın modelini belirleyen hususlardan bir tanesidir. Bazıları özel bir davete gitmek için kiralama yapar, bu sebepten ötürü daha lüks segmente sahip araç kiralamaları yapar. Kurumsal markalar ise daha çok yakıt tüketimine ve kiralama ücretlerine dikkat eder çünkü bu tarz markalar için daha çok maliyetler önemlidir. Bu açıdan daha çok ekonomi sınıfı araçlar tercih edilir. Bazı markalar veya bireyler belirli bir malzemeyi sürekli veya geçici olarak taşımacılığını yapar. Bu açıdan baktığımızda ise ticari araçların kiralaması yapılmaktadır. Temel olarak baz aldığımızda kiralamanın amacı kiralanan aracın modelini belirleyen önemli bir kıstastır diyebiliriz.

2) Yolculuk Süresi

Yolculuk süresini aynı zamanda kiralama süresi olarakta baz alabiliriz. Kurumların kiralaması 6 aydan başlayarak bir kaç yıla kadar uzanabiliyor. Bireysel kiralamada ise daha çok yolculuk süresi üzerine düşünülerek kiralama yapılmaktadır. Bu hususta kullanım amacı da ön plana çıksa da süresi de ekonomik açıdan önem arz etmektedir. Çünkü bireysel kiralama yapan insanlar genellikle önemli işlerini çözmek veya önemli bir toplantıya gitmek amacıyla kiralama yapmaktalar. Bunların arasına bir yük veya yolcu taşımayı da katabiliriz. Bu açıdan süre oldukça önemli olmak ile birlikte bireysel kiralamalarda çok uzun süre kiralamalar yapılmamakta ve tamamen amaca hizmet etmektedir.

3) Yolculuk Edecek Kişi Sayısı

Yolculuk edecek kişi sayısı oldukça önemlidir. Geniş SUV tarzı araçlar geniş kitlelerin arabaya doluşması için oldukça iyi bir seçenek olabilir. Hatta tatile gittiğinizde Konya Havalimanı’nda araç kiralama gibi havalimanlarından kiralama yapabilirsiniz. Çünkü farklı bir şehre veya ülkeye gittiğinizde daha rahat ulaşım için bu tarz hususlar oldukça önem arz etmektedir. Kişi sayısı kıstası genellikle aracın modelinin büyütülmesine veya küçültülmesine neden olabilmektedir. Bu açıdan sizlerde kiralamak istediğiniz araca sığabileceğinizden emin olmalısınız.

4) Yolculuk Edecek Çocuk Sayısı

Çocuklar yolculuklarda her zaman biraz sorun olabiliyorlar. Bu açıdan kiralık araçlarda çocuk koltuğu gibi ekipmanlar talep edilebiliyor. Bu açıdan bakıldığında pek çok farklı ekstralar bulunmaktadır. Sizlerde planladığınız yolculuklar doğrultusunda ekstralar üzerinden bir seçim yapabilirsiniz.

Türkiye’nin Her Yerinden Kiralama Yapılabilir Mi?

Günümüzde araç kiralama şirketleri, ülkemizin pek çok noktasına insanların araç kiralayabileceği şubeler veya istasyonlar kurmaktadır. Bu duruma halk arasında işine yatırım yapma adı verilmiş fakat daha çok büyümek olarak algılanmaktadır. Çoğu kiralama şirketinin bu hususta online kiralama altyapısı bulunmamaktadır fakat insanlar bu hususta işlerinin kolay olması adına online platformları tercih etmekteler. Bu sebepten ötürü Elitcar’ın yenilikçi web sitesi sayesinde tablet, bilgisayar ve telefonlarınız aracılığı ile istediğiniz yerden istediğiniz modelde aracı, istediğiniz tarihler arasında kiralama yapabilmektesiniz. Üstelik fiyatlarda şeffaf bir şekilde görünmektedir. Böylece istediğiniz fiyata ve özelliklere sahip aracı çok kolay bir biçimde kiralayabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.