Düzce Gezi Rehberi

Düzce Gezi Rehberi

AnasayfaBlogGeziDüzce Gezi Rehberi
Gezi
Doğal & Tarihi
10 Oca 2022 17:35

Düzce’de gezilecek yerler nelerdir?

Batı Karadeniz bölgesinin Marmara bölgesine açılan kapısı görevi gören, yemyeşil doğası ve sakinliğinin yanında köklü geçmişi ile de ilgi toplayan şirin bir ilimiz.1999 yılında il statüsü aldığı günden bugüne, temizliği, düzenli yapısı ve koruduğu tüm yeşil alanlar ile özellikle yerli turistlerin ilgisini kazanan Düzce, Hititler, Bizanslılar ve Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış tarihi özelliğe de sahip bir şehir. İstanbul’a 220 Ankara’ya 230 kilometre mesafede, adeta iki büyük şehrin tam ortasında bulunan bu şirin şehre karayolu ile ulaşım oldukça kolaydır.Ayrıca en yakın şehir olan Zonguldak havalimanından araç kiralanarak Düzce şehir merkezi 185 kilometre mesafededir. Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama ya da Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti ile ulaşım düşünenler, ortalama 2 saat kadar sürecek keyifli bir yolculuk ile Düzce şehir merkezine ulaşabilir.

Yaklaşık yüzde seksen arazisi dağlık ve tepelik alanlardan oluşan Düzce’de yeşilin her tonuna şahit olabileceğiniz doğal alanlar bulunmaktadır.

Efteni Gölü:

1992 senesi itibari ile Orman Bakanlığı tarafından yaban hayatı koruma alanı seçilen en derin noktasının 6 metre olması nedeniyle gölden daha ziyade sulak alan olarak bilinen bu yemyeşil alan, kuş cenneti olarak da bilinir. Doğal hayatı gözlemlerken sevdiklerinizle huzurlu saatler geçirmenizi sağlayacak bu doğal cennet, Aydınpınar Köyü sınırlarında, düzce merkeze 15 kilometre mesafede yer almaktadır.

Kurugöl Kanyonu:

Düzcenin Akçakoca ilçesinde, uzun yürüyüşler yapabileceğiniz yürüyüş parkurları tertemiz akan akarsuyu ve etkileyici yeşillikleri ile, hem keyifli hem de sağlıklı bir hafta sonu geçirebileceğiniz Kurugöl Kanyonu, Düzcenin gezilecek yerleri arasında belki de ilk sırada yer almalıdır. Düzce merkezden araç yolculuğu ile ortalama 1 saat kadar sürede ulaşabileceğiniz kanyon, trekking dışında; kaya tırmanışı, fotosafari ve piknik yapabileceğiniz doğal bir güzellik.

Prusias Ad Hypium Antik Kenti: Düzce şehir merkezinden Akçakoca yönünde yapacağınız ortalama 15-20 dakika süren keyifli bir otomobil yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Prusias Ad Hypium Antik Kenti, Tanrıça Tyche Heykeli, Roma Köprüsü ve mezar lahitlerini de içeren tarihi bir yapı. Milattan önce 3. Yüzyıldan kalma kalıntılar arasında keyifli bir gün geçirebilir birbirinden etkileyici fotoğraflar çekebilirsiniz. Gün batımı saatlerinde kızıla bürünen alan oldukça etkileyicidir.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı:

Düzce şehir merkezine 18 kilometre mesafede bulunan tabiat parkı; piknik alanları, patika ve merdivenleri de içeren yürüyüş parkurları, 120 metre yükseklikten dökülen etkileyici şelalesi ile Düzce gezisi esnasında huzur ve dinlenme noktanız olacak. Oldukça büyük kayın ağaçları ve gürgen ağaçları arasında keyifli bir gezinti için özellikle bahar aylarında bu parkı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Aktaş Şelalesi:

Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Aktaş köyünde yer alan 50 metre yüksekliğe sahip Aktaş şelalesi hem yeşillik hem su sesinin birleştiği önemli bir dinlenme noktasıdır. Ayrıca Zonguldak’tan araç kiralanarak toplam 153 km yol giderek bu güzide şelaleye ulaşabilirsiniz. Uzun yürüyüşler yapıp keyifli bir gün geçirmek isteyenler için tavsiyemiz rahat ayakkabılar ve mutlaka fotoğraf makinalarını yanlarında bulundurmaları olacak.

Düzce’de ne yenir?

Yolunuz Düzce’ye düştüyse, Karadeniz yemeklerinin tatlarına bakmak için büyük bir fırsat yakaladınız demektir. Bölgeye has yemeklerin her biri hafızalara kazınacak lezzetlere sahiptir ve tariflerini not etmeden ayrılmamanız önemlidir. Düzce’de mutlaka tatlarına bakmanızı önereceğimiz yemekleri sizler için listeliyoruz, afiyetler dileriz.

  • Çerkez Tavuğu: Ceviz, tavuk ve unun benzersiz birleşiminden oluşan bu yiyecek bazen yemek bazen de meze olarak sunulur. Tavsiyemiz ise her iki çeşidinin de tadına mutlaka bakmanız olacak.
  • Mamalika: Kaşar peyniri ve mısır unu bir araya gelip ortaya öyle güzel sıcak meze çıkartmış ki kelimelerle anlatmak mümkün değil. Bu ünlü tatar mezesini Düzce gezinizde tatmadan dönmemelisiniz.
  • Sebzeli Kaygana: Yeşil soğan, dere otu ve maydanozla birleşen krep Düzce bölgesinde sevilerek tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Kahvaltı ya da öğle yemeği olarak tercih edebilirsiniz.
  • İsli Balık: Genellikle meze olarak akşam yemeği sofralarında baş tacı edilen bu yemek tütsülenen ve oldukça farklı bir aroma içeren balıktan oluşuyor. Tadına bakmanızı şiddetle tavsite ediyoruz.
  • Kaşık Makarnası: Düzce’de bu yemeğe tembel karı makarnası da deniliyor. Nedeni ise makarna hamurunun şekil verilmeden kaşık kaşık kaynar suya atılarak pratik bir şekilde pişirilmesi. Ceviz ve fındıkla servis edilen bu lezzeti denemeyi unutmayın.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.