Araç Kiralayarak Yurt Dışına Çıkılabilir mi?

Araç Kiralayarak Yurt Dışına Çıkılabilir mi?

AnasayfaBlogGeziAraç Kiralayarak Yurt Dışına Çıkılabilir mi?
Gezi
Güncel Bilgiler
Duyuru
01 Şub 2022 11:50

Bazı insanlar Kars Harakani Havalimanı’ndan araç kiralama yaparak Gürcistan gibi ülkelere geçmektedirler. Peki ama nasıl? Bu blog içeriğimizde yurtdışına kiralık araçla çıkmak için nelerin gerektiğini ve yurt dışına nasıl kiralık araçla çıkılabileceğini sizlere aktaracağız.

Kiralık Araçla Yurtdışına Çıkmak Için Hangi Belgeler Gerekir?

Kiraladığınız araçla yurt dışına çıkış yapabilmeniz için bazı belgelere sahip olmanız gerekir. Söz konusu belgeler olmadan yurt dışına çıkış yapabilmek mümkün değildir. Bu belgeler şunlardır:

  •  Avrupa ülkelerine geçiş yapılacaksa Schengen vizesi sahibi olunmalıdır.
  •  Eski tip ehliyetlerin yurtdışında geçerliliği bulunmamaktadır. Bu nedenle yurt dışında araç kullanabilmek için yeni tip çipli ehliyete sahip olunması gerekir.
  •  Pasaport
  •  Kullandığınız aracın ruhsatı
  •  Seyahat sağlık sigortası
  • Yeşil kart sigortası
  • Bazı ülkelere giriş yapabilmek için evlilik cüzdanı beyan edilmesi gerekebilir
  • Yurt dışına çıkabilmek için yurtdışı çıkış harç pulu alınmalıdır.

Araç Kiralayarak Yurtdışına Nasıl Çıkılır?

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki tüm araç kiralama firmaları yurt dışına çıkış imkânı sunmamaktadır. Bu nedenle eğer yurt dışına çıkmak amacıyla araç kiralamayı düşünüyorsanız önce kiralama şirketiyle iletişime geçmeniz en iyisi olacaktır. Genelde yurt dışına çıkıldığında uzun süreli kiralama yapılmaktadır. Kiralama sözleşmesi imzalandıktan sonra kiralama süreci başlar ve müşteri yurt içinde ve yurt dışında sözleşmede yer alan şartlara tabidir.

Kiralanan Araçla Yurt Dışına Çıkıldığında Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Kiraladığınız araçla yurt dışını çıkış yaptığınızda dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Her ülkenin trafik akışı ve kuralları farklı olduğu için müşterilerin bu hususa dikkat etmesi gerekir.
Kaza gibi durumlarda bulunulan ülkenin kanunlarına uygun şekilde kaza raporu tutulmalı ve kazayla ilgili olarak araç kiralama firması bilgilendirilmelidir. Trafik cezası alındığı durumlarda bu ceza belirtilen süre içerisinde ödenmelidir. Müşteriler imzaladıkları kiralama sözleşmesiyle birlikte kiralama dönemlerinde gelen trafik cezalarının ödemesini taahhüt etmiş olurlar.

Aracı kiralamadan önce yurt dışında sigorta ve kaskonun geçerli olup olmadığını sormanızda fayda var. Böylelikle yurt dışında yaşanabilecek kazalarda sorumluluklarınızın neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Araç kiralayarak yurt dışına çıkacak okurlar Edirne araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler.

Araç kiralama firmasına kolaylıkla ulaşabilmeniz için yurt dışına çıkmadan önce şirketin numarasını telefonunuzda kaydetmenizi tavsiye ederiz. Özellikle yurt dışında farklı bir telefon kullanacaksanız şirketin telefon numarasına kayıtlı numaradan kolayca ulaşabilirsiniz. Herhangi bir olumsuzluk durumunda hızlı bir şekilde kiralama firmasına ulaşmanız gerektiğini unutmayın.

Yurt dışına çıkılacaksa tüm belgelerin bulunduğuna ve bu belgelerin geçerliliğinin devam ediyor olduğuna dikkat edilmelidir. Yurt dışına çıkış ve ülkeye geri dönüş sürelerinde bu belgelerden kaynaklı bir gecikme yaşandığında kiralama sürecinizi uzatmanız gerekebilir ve bu da ek bir maliyet ortaya çıkarır. Seyahatinizin tamamını planlamak, bütçeniz dahilinde rahat bir şekilde tatil yapmanızı mümkün hale getirir.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.