Amasra’yı Tanıyalım

Amasra’yı Tanıyalım

AnasayfaBlogGeziAmasra’yı Tanıyalım
Gezi
Doğal & Tarihi
10 Oca 2022 15:50

Amasra Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 Amasra Tarihi

Amasra, Batı Karadeniz’in en güzel tatil beldelerinden biri olarak bilinmektedir. Tarihi yaklaşık olarak üç bin yıl öncesine dayanan Amasra, önceki yıllarda Samastro, Amastris ve Sesamos isimleriyle de anılmıştır. Dilerseniz Trabzon’da araç kiralayıp, Karadeniz sahil şeridinden Amasra’ya gelebilirsiniz.Amasra, tanıklık ettiği birçok döneme aynı zamanda başkentlik de yapmıştır. Bölge, milattan önce Kraliçe Amastris tarafından yaklaşık olarak 16 yıl boyunca yönetilmiştir. Kraliçe Amastris şehrin bağımsızlığını ilan ettiği dönemde şehre Sesamos ismini vermiştir ve Sesamos, bölgenin ilk ismi olmuştur. Amastris, çok küçük bir alanda bulunduğu için yeni kurulan her medeniyet, bir önceki medeniyetin üstüne inşa edilmiştir. Kraliçenin bölgeye egemen olması ile birlikte bölge, görkemli yapılar ile donatılmıştır. Tapınaklar, şehir surları ve agoralar ile bölge, zamanla bambaşka bir bölgeye dönüşmüştür.
Milattan önce 70 yılında Amasra, Roma İmparatorluğu’nun egemenliği altına girmiştir. Roma hakimiyeti ile birlikte şehre tapınaklar, tiyatrolar ve eyalet sarayları yapılmıştır. Milattan sonra 395 yılında Roma İmparatorluğu, Roma-Bizans olarak ikiye ayrılmıştır. O dönemde Bizans sınırları içinde kalan Amasra, zamanla bir liman ve ticaret merkezi haline gelmiştir. Amasra’nın stratejik konumu da oldukça önemli görülmüş ve şehir yıllar içinde askeri üs olarak da kullanılmıştır.

 Amasra Nerededir?

Amasra, ülkemizin Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Bartın şehrindedir. Bartın şehrinin denize uzan ucunda yer almakta olan Amasra’nın kendine bağlı adacıkları vardır.

 Amasra’ya Ne Zaman Gidilir?

Karadeniz ikliminin hakimiyet sürdüğü Amasra tam bir doğal güzellik cennetidir. Kış aylarının soğuk geçmesine karşın Amasra, yılın on iki ayı ziyaret edilebilir hava şartlarına sahiptir. Bahar ve yaz mevsiminde oldukça fazla turistin ilgi odağında olan Amasra, en güzel dönemini mart ayında yaşamaktadır. Amasra tatiliniz için mart ayını tercih etmek, beldenin en güzel dönemine tanıklık etmenizi sağlar.

 Amasra’ya Ulaşım

Amasra’ya rahat ulaşmak ve keyifli bir yolculuk geçirmek için tercih edilebilecek en güzel yöntem özel aracınız ile ulaşımdır. Araç kiralamak isteyenler için ucuz araç kiralama yöntemleri de mevcuttur. Büyükşehirlerden ortalama 4 ila 6 saat içinde ulaşabileceğiniz Amasra’ya hemen hemen her şehirden hareket eden otobüs seferleri de bulunmaktadır.

 Amasra’da Konaklama

Amasra oldukça küçük ve oldukça şirin bir tatil beldesidir. Buna rağmen Amasra, konaklamak için birçok farklı seçeneğe sahiptir. Ayrıca Amasra, bütçe dostu bir belde olarak bilinir. Tatilcilerin genellikle kamp konaklamasını tercih ettiği Amasra’da Boztepe’ye çadırınızı atmanız ve doğa ile iç içe bir tatilin keyfini çıkarmanız mümkündür. Kamp alanı için ikinci seçeneğiniz ise Amasra Otogarı’nda indikten hemen sonra, otogarın altında bulunan deniz kenarı olabilir.
Konforlu ve ev rahatlığında bir konaklama ile Amasra tatilinin keyfini sürmek isteyenler ise Amasra’da bulunan birçok otel arasından tercihini yapabilirler. Bununla birlikte Amasra’da günlük kiralık evler veya pansiyonlar da mevcuttur. Kişi sayınıza ve bütçenize göre Amasra’nın konaklama seçenekleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

 Amasra’da Gezilmesi Gereken Yerler

Amasra küçük bir tatil beldesi olmasına karşın gezilecek birçok doğal güzelliğe sahiptir. Amasra tatilinizde bu doğal güzellikleri gezerek huzura doyabilir sevdikleriniz ile keyifli saatler geçirebilirsiniz. Amasra’da doğal güzelliği ve büyüleyici ortamları ile mutlaka gezmeniz gerekenl yerlerin başında:

  • Amasra Kalesi
  • Amasra Müzesi
  • Fatih Camii
  • Küçük Kilise (Şapel)
  • Çekiciler Çarşısı
  • Amasra Kemere Köprüsü
  • Büyük Liman Plajı

           gelmektedir.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.