Fethiye Araç Kiralama

Uygun fiyat ve güvenilir hizmet anlayışı ile Elitcar Fethiye Araba Kiralama ayrıcalıklarını ve kusursuz deneyimi yaşayın!

Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Fethiye’nin tarihi Antik çağlara kadar uzanır. Işıkların ülkesi sayılan Likya, tam Fethiye ve Antalya arasında kalan bölgedir. Tarihe yön vermiş Likyalılar zamanında Fethiye önemli bir merkezdir. O dönem adı Telmessos olup, adını Apollon’un oğlundan almıştır. Fethiye daha sonra Persler, Roma, Bizans, Osmanlı gibi farklı egemenliklerin altında kalsa da farklı dokusunu her zaman korumuştur. 1424 yılında Osmanlı himayesi altına girdikten sonra adı Meğri olmuştur. 1914 yılında savaş zamanında şehit düşen ilk hava pilotlarından biri olan Fethi Bey’i onurlandırmak için kentin adı Fethiye olmuştur.

Fethiye’deki Tarihi Mekanlar

Kentin eski adı olan Telmessos’tan kalan aynı isimli bir antik kent Fethiye’de ziyaretçileri beklemektedir. Telmessos Antik Kenti günümüze kadar yerleşimin devam edebildiği nadir yapılardandır. Elbette yapı çok fazla deforme olmuştur. Tarih boyunca yaşanan savaşlar, doğal afetler yapının günümüze sadece belli bir kısmının kalmasına neden olmuştur. Antik kentin ilk kuruluş tarihi ile ilgili kesin bilgiler yoktur. Antik kent ilk bulunduğunda tiyatroya dair bir iz yoktur. Fakat daha sonra arkeolojik kazılar yapılmış ve toprak altından tiyatro açığa çıkmıştır. Helenistik dönemden izler taşıyan tiyatrodan günümüze Roma dönemi yapıları kalmıştır. Antik kent içerisinde kaya ve lahit mezarları görülebilir. Kaya mezarları çok eskiye dayanır. Antik kentin içinde direkt göze çarpan görkemli Kral Amyntasın Mezarı bunlardan biridir. Özellikle görülmesini tavsiye ederiz. Mezarın tarihi M.Ö.4. yüzyıla kadar uzanır. Sahibi Hermapias’ın oğlu Amyntas’dır.

Kentin diğer önemli antik yapısı olan Patara Antik Kenti eşsiz plajın, güneşin kucağında yer alır. Aynı şekilde Likya’nın önemli merkezlerinden biridir. Yapıldığı dönemde denizin kıyısında yer alan ilk antik kent ünvanına sahip olmuştur. Güneşin kucağında yer aldığı ifadesi de mitolojik bir yan içerir. Efsaneye göre Patara Güneş tanrısı Apollon’un dünyaya geldiği yerdir. Patara Antik Kenti, Ören Yeri ve Saklıkent Kanyonu birbirine yakın olup, mutlaka gezi rehberinize eklemeniz gereken yerlerdir. Diğer Likya kentlerinden biri olan Tlos Antik Kenti’de görülmeye değer yapılardandır. Likya’nın en eski yerleşim yeri olmakla birlikte, Pegasus atının sahibinin de yaşadığı yer olduğuna dair bir mitolojik değere sahiptir. Kentten günümüze agora, kilise, mezarlar, tiyatro gibi Roma kalıntıları kalmıştır.

Her kent için önemli bir yere sahip olan kalelerin en güzel örneklerinden biri olan Fethiye Kalesi görkemli geçmişiyle de öne çıkar. Kesin tarihi bilinmemekle birlikte, çok eskidir. Yüksek bir tepede konumlanan kale kentin eşsiz güzelliğine ev sahipliği yaparak, müthiş bir manzarayı elinde bulundurur. Fethiye’ye aşık olmanız için sadece kaleden bakmak bile yeterlidir.

Fethiye’nin Doğal Güzellikleri

Fethiye her tarafı değerli ve eşsiz doğal güzelliklere sahip kentleri keşfetmek oldukça farklıdır. Böyle kentleri çoğu zaman 3 5 günde keşfetmek çok zordur. Hatta ancak burada yaşandığı zaman anlaşılır ve tadına varılırlar. Bu yüzden kısıtlı tatil zamanlarında gidilen yerler listesi yapılır. Biz de doğal güzellikleri listelerken en popüler olanlara göre sıraladık. Elbette Fethiye’de gezilecek görülecek daha pek çok alternatif bulunur. Çoğu insan için Fethiye denilince ilk akla gelen Ölüdeniz’dir. 2006 yılında dünyaca tescillenmiş ve dünyanın en iyi plajı seçilmiştir. Kumları ve denizi tertemiz olup, mavi bayrağa sahiptir. Ölüdeniz’de pek çok keşfedilecek koy bulabilirsiniz. Ölüdeniz’den çıkınca rotaya Kelebekler Vadisi ardından Kabak Vadisi eklenebilir. Sarp kayalarla çevrilmiş olan Kelebekler Vadisi 1995 yılında sit alanı ilan edilmiştir. Ufak bir tırmanıştan sonra milyonlarca kelebeğin vadide yaptığı gösteri ile mest olursunuz. Tüm alana yayılan kelebeklerin vadiyi örtmesi, sesleri unutulmaz bir deneyimdir. Kelebekler Vadisi’ni geçtikten sonra dünyada sayılı manzaralardan birine ev sahipliği yapan Kabak Vadisi’ne uğramalısınız. Kabak Vadisi özellikle kamp severlerin uğrak yeri olmakla birlikte, sahip olduğu doğal güzellikleri ile her insanın görmesi gereken yerlerden biridir.

Kabak Vadisi ve eşsiz bir koy olan Kabak Koyu’na Kelebekler Vadisi’nden direkt kalkan teknelerle ulaşım sağlanabilmektedir. Turunç Pınarı Koyu koy yönünden zengin olan kentin diğer güzelliklerinden biridir. Tertemiz havası ve suyundan faydalanırken aynı zamanda, Ege ve Akdeniz mutfağını tadabilir, koyda yer alan su sporu aktivitelerine katılabilirsiniz. Koy adını tüm alana yayılmış olan turunç ağacından alır. Ulaşım sıkıntılı olup, deniz yolu ile mümkündür. Yaz aylarında nemden ve sıcaktan hoşlanmayanlar için Katrancı Koyu tatlı tatlı esen rüzgarları ile ziyaretçilerini ağırlar. Aynı zamanda bir kamp alanıdır. Ölüdeniz’in tam tersinde yer alan Babadağ deniz, plaj, güneş gibi güzelliklere spor ve macerayı da ekleyen bir alandır. Ölüdeniz’le birlikte yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlar için ideal bir alandır.

Fethiye ve Göcek gibi iki muhteşem bölgeyi ortak paydada buluşturan Günlüklü Koyu upuzun sahili, serin ve sığ suları ile dikkat çeker. Suyu o kadar temiz ve sığdır ki, metrelerce yüzersiniz fakat su boyunuzu aşmaz.

Fethiye’de Spor ve Macera

Fethiye yaz tatilini spor, macera ve adrenalinle birleştirmek isteyenler için Türkiye’nin ilk akla gelen yerlerinden biridir. Özellikle yamaç paraşütü denilince Fethiye ve Ölüdeniz akıllara gelir. Ölüdeniz’in en st noktalarından biri olan Babadağ dünyanın en güzel yamaç paraşütü atlama noktalarından biridir. Profesyonel bir hocayla birlikte ilk uçuşunuzu gerçekleştirebilir, Ölüdeniz manzarasına bir kuş misali şahit olabilirsiniz. Paraşüt atladıktan sonra yarım saate yakın bir uçuş rotasında hareket edilir. Belcekız Plajında uçuş sona erer.

Deniz altına tutkun olanlar için Fethiye gibi her bir koyu muazzam güzellikte olan bir kent gibisi bulunmaz. Dalış için herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes, deneyimli su altı hocaları eşliğinde bu deneyime katılabilir. Fethiye’nin diğer olmazsa olmazı Likya Yolu üzerinden gerçekleşen trekkinglerdir. Fethiye Kaya mezarlıklarından başlayan yürüyüşler, yol üzeri plajlarda dinlenme, serinleme gibi aktivitelerle birlikte sürdürülür.

Bir Alaçatı olmasa da Fethiye Çalış plajı rüzgar sörfü için ideal bir ortama sahiptir. Plajda dünyanın her yerinden sörfe tutkun profesyonelleri veya sörfü öğrenmek isteyenleri görmek mümkündür. Kano, rafting, kürek yarışları yapılabilecek diğer aktivitelerdendir. Fethiye Eşen Çayı üzerinde rafting ve kanoyu deneyimleyebilirsiniz. Elbette paraşütle atlama ile birlikte en meşhur diğer aktivite kamp yapmaktır. Fethiye kamp alanı ile ülkenin sayılı yerlerindendir.

Fethiye’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Fethiye bir Ege ve deniz kenti olduğu için mutfağına bu iki özellik hakimdir. Ege’nin zeytinyağ ağırlıklı mutfağı ve denizin en büyü nimeti olan balıklar. Fethiye’de kocaman bir balık hali bulunur. Buradan dilediğiniz balığı seçersiniz ve sizin için pişirilir. Koy ve vadilerde yaptığınız keşifler sırasında mutlaka hamur açan kadınları görürsünüz. Buralardan birinde ısrarla gözleme yemenizi tavsiye ederiz. Bölgenin yöresel lezzetleri Arapaşı çorbası ve keşkektir. Bulgurlu sakız ağacı filizini de tatmanızı öneririz. Son olarak bir semt veya köy pazarını gezmenizi ve sadece Fethiye pazarlarında satılan Sılcan filizini almanızı tavsiye ederiz.

Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

Fethiye Muğla’ya yaklaşık 3 saat uzaklıkta yer alır. Uçakla gelmek isteyenler için direkt bir uçuş sağlanmaz. İlk olarak Muğla’ya gelinir. Dalaman Havalimanı’ndan sonra Fethiye merkez arası yaklaşık 54 kilometre ve arabayla 45 dakika bir yolcuk sürer. Oradan otobüsler, transferler, araç kiralama gibi alternatifler kullanılır. Özel araçlarla veya ülkenin her yerinden kalkan otobüslerle Fethiye’ye ulaşım sağlanabilir. Fakat kısa ve rahat bir yolculuk arzu edenler için Dalaman Havalimanı’na iniş yapmak, oradan transfer, araç kiralama gibi yöntemleri kullanmak daha mantıklıdır. Araç kiralama özellikle kenti keşfederken size çok daha fazla yardımcı olur.

SSS
Sıkça Sorulan Sorular
Kiralık bir araçla, toplu taşıma veya araç paylaşımı hizmetlerine ihtiyaç duymadan, istediğiniz yere, istediğiniz zamanda gitme özgürlüğüne ve esnekliğine sahip olursunuz.
Kiraladığım araç arızalandığında yerine araç veril

Aracın arızalanması durumunda derhal araç kiralama şirketiyle iletişime geçerek durum hakkında bilgi verebilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Arızalanan aracın yerine yeni araç temin edilecektir.

Elitcar
Hala Sorularınız mı Var?
Sorular ve yanıtlar hakkında daha fazla bilgi almak için sıkça sorulan sorular sayfamızı ziyaret edin.
Elitcar
Mobil Uygulamamızı İndirin
Mobil uygulamamızı indirin ve araç kiralama işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirin.
Elitcar Rental Mobile AppElitcar Rental Mobile App