Uygun fiyat ve güvenilir hizmet anlayışı ile Elitcar Çeşme Araba Kiralama ayrıcalıklarını ve kusursuz deneyimi yaşayın!
İzmir’in genel olarak Ege’nin en güzel ilçelerinden biridir Çeşme. Deniz, kum ve güneşin buluştuğu Çeşme deniz tatili sevenler için; bulunduğu coğrafi konum ve doğa koşulları nedeniyle macera sevenlerin ve sıcak su kaynaklarıyla sağlık turizminin gözdesi olan yerlerden biridir. İzmir’e 94 km mesafede yer alır. Su kaynaklarının çeşitli olması, soğuk ve sıcak suların birleşmesi ve akması nedeniyle adı Çeşme diye anılmaktadır. Adını veren çeşmelerin çoğu günümüzde hala varolmakla birlikte, bazıları restorasyonla turistik amaçla kullanılmaktadır. Yine de eski döneme göre büyük oranda çeşmeler yok olmuştur.
Çeşme’nin Antik dönemde adı Cyssus’dur. Antik adını da denizcilere kaynak olan çeşmelerden almıştır. İçme suyu ve liman merkezi olan Çeşme’de Erythrai’nin (Ildırı)hala kalıntıları bulunmaktadır. Lydia, Pers, Bizans, Roma, Osmanlı gibi çok büyük egemenliklerin altında yaşamıştır. Sakız Adası’ına yakın olması nedeniyle Çeşme her dönem gözde bir ticari merkez olmuştur.
Yıldırım Bayezid döneminde Osmanlı topraklarına katılmıştır. Abdülaziz döneminde ise yöre ile ilgili çalışmalar yapılmış ve Kaymakamlık olmuştur. Çeşme pek çok Ege liman kentleri gibi Rum nüfusunun yoğun olduğu yerlerdendir. Bu yüzden bağcılık ve şarap üretimi gelişmiştir. Nüfus mübadelesinden sonra yörenin geçim kaynakları değişmeye başlamıştır.
Çeşme bir yarımada olması ve dağların konumu nedeniyle eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. Çok fazla koy, tertemiz denizi, pırıl pırıl kumları bulunur.
Çeşme adını aldığı pek çok çeşme ile meşhurdur. Yapılan çalışmalar Neolotik dönemden bu yana yerleşimin olduğunu göstermiştir. Günümüze kalan çeşmeler Mehmet Kethuda Çeşmesi, Maraş Çeşmesi, Ahmetoğlu Hacı Memiş Ağa Çeşmesi ( Ömer Ağa ), Hacı Memiş Ağa Çeşmesi, Hamaloğlu veya Hafize Rabia Hatun Çeşmesi, Hacı Salihe Çeşmesi gibi çeşmeler günümüze kadar kalmıştır. Çeşme Kalesi Çeşme’nin simgesi tarihi yapılardan bir diğeridir. Kale 1508 yılında 2. Beyazıt zamanında yapılmıştır. İlk yapıldığında denizin hemen dibindeyken, daha sonra deniz doldurma çalışmasıyla konumu değişmiştir. Kalede günümüzde pek çok aktivite ve festival düzenlenmektedir.
Çeşme Arkeoloji Müzesi Erythrai Antik Kenti gibi yerlerden çıkarılan kalıntıların sergilendiği alandır. Müzede 477 adet tarihi eser sergilenmektedir.
1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kervansaray Çeşme’nin tarihi yapılardandır. Günümüzde kervansarayda vakit geçirmek için eğlence ve alışveriş alanları kurulmuştur.
Çeşme tarihi bir geziden ziyade bir deniz kentidir. Deniz, güneş ve kumla ilgili ne varsa hepsini barındırır. Tüm kıyı boyunca birbirinden farklı ve şahane plajlara sahiptir. Bir plajda rüzgar veya farklı nedenlerle girilemeyen denize, adanın tam tersinde girilebilir. Tüm plajları tertemizdir. Ilıca sıcak su kaynakları ve soğuk Ege sularının birleşmesiyle, adeta termal havuz görevi görür. Çevrede yer alan farklı konaklama seçenekleri kaplıca seçeneğini sunmaktadır. Çeşme’nin diğer plajlarında olan sığ özelliği Ilıca’da daha yoğundur. Ilıca sığ suları ile meşhurdur. Çeşme’nin artık simgelerinden biri olan Boyalık Koyu ve Ildırı ile Çeşme rotasını sürdürebilirsiniz. Ildırı Antik Erythria kentinin olduğu yerde olup, nerdeyse el değmemiş plajları ve kamp alanları ile turistleri kendine çeker. Biraz daha kuzeye gidildiğinde Sakızlı Koy ve Dalyan’a uğrayabilir ve yörenin halkıyla kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Burası tipik bir balıkçı kasabasıdır. Pırlanta, Altınkum plajı yörenin diğer önemli plajlarıdır. Buraya kadar gelmişken Alaçatı beachlerinde eğlence ve huzuru mutlaka deneyimleyin deriz.
Çeşme’nin en özel ve en çok tercih edilen lezzeti kumrudur. Adım başı her yerde kumrucu yer alır. Kumrucu Erol, Şevki ve daha pek çok yer en iyi kumruyu yaptığını iddia eder. Sizde her gelen gibi kendi favori kumrucunuzu mutlaka keşfedeceksiniz. Kumru dışında zeytinyağlılar, balık, dondurma, deniz börülcesi, fava Çeşme mutfağının gözdeleridir. Kabak çiçeği dolması, şakşuka, Girit ezmesi de mutlaka denemeniz gereken lezzetlerdir. 1945 yılından bu yana açık olan Rumeli Pastanesi’nde mutlaka dondurma ve kurabiye tadın deriz. Dönüşte sakız reçeli, enginar, kavun almayı da ihmal etmeyin.
Çeşme çok bilinen sporların yanında avcılık için ideal bir yöredir. özellikle domuz avında meşhurdur. Eylül ve Aralık ayında Çeşme’ye yolunuz düşerse avlanmanın bu zamanlarda serbest olduğunu unutmayın.
Büyük Lima, Ildırı gibi plaj ve kentlerde kamp her yıl yerli yabancı turistin ilgisini çekiyor. Karada değilde suda mutlu olanlar için Çeşme adeta bir dalış cennetidir. Fener Adası, Eşek Adası ve daha pek çok alternatif dalış alanları bulunmaktadır. Profesyonel olarak veya hayatınızda ilk defa dalış deneyimini Çeşme’de tadabilirsiniz.
Alaçatı rüzgar sörfünün dünyada öne çıkan yerlerinden biri haline geldi. Soldan esen ve düzenli rüzgarlar, akıntı ile koordine olması Alaçatı’yı rüzgar sörfü merkezi yapmaya yetiyor. Aynı şekilde Pırlanta Plajı’nda esen rüzgar ve dalgalar kitesurf tutkunlarını çekmektedir. Kitesurf ve Windsurf tutukunları için burada yarışmalar düzenlenmektedir.
İzmir Çeşme arası yaklaşık 90 kilometredir. Hava ve karayolu ile ulaşım oldukça kolaydır. Hava yoluyla gelenler için Adnan Menderes Havalimanı’ndan indikten sonra İzmir-Çeşme yolundan ulaşım sağlanır. Yaklaşık 1 saat sonra Çeşme’ye varırsınız. Havalimanından sonra otobüs, taksi, transfer veya araç kiralama seçeneklerini kullanabilirsiniz. İstanbul Çeşme arası yaklaşık 9 saat olup, 850 kilometredir. Ankara Çeşme arası 680 km ve Afyon, Uşak, Manisa üzerinden 9 saatlik bir yolculuğa denk gelir.
Aracın arızalanması durumunda derhal araç kiralama şirketiyle iletişime geçerek durum hakkında bilgi verebilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Arızalanan aracın yerine yeni araç temin edilecektir.