Yaz Tatilinde Araba Kiralamak: Yazın Araçsız Kalmayın

Yaz Tatilinde Araba Kiralamak: Yazın Araçsız Kalmayın

AnasayfaBlogGeziYaz Tatilinde Araba Kiralamak: Yazın Araçsız Kalmayın
Gezi
05 Ağu 2022 15:55

Arabalar ilk çıktığından bu yana ulaşım konusunda hayatımızı kolaylaştırmışlar ve vazgeçilmezimiz haline gelmişlerdir. Günümüzde ise özel araçlarımızın bulunmasının yanı sıra araç kiralamada yapılabilmektedir. Üstelik oldukça kolay.

Bir araç kiralamaya örnek olarak verebileceğimiz en iyi mevsim yaz mevsimidir. Yazın ailenizi ziyaret veya sadece gezip görmek için gittiğiniz Trabzon’da araç kiralama yaparak çok daha rahat ulaşım sağlayabilirsiniz. Aksine özel aracınız bulunsaydı bulunduğunuz şehirden Trabzon’a kadar yol yapmanız gerekecekti. Böylece hem zamandan hemde yakıttan tasarruf sağlamış olursunuz.

Yazın Araç Kiralamak Hususunda Bilinmesi Gerekenler

Yaz mevsiminde sadece Trabzon değil, ülkemizin pek çok yerinde tatil planı yapabiliyoruz. Hal böyle olunca da ilk defa kiralama yapacak pek çok kisinin bilmediği şeyler olabiliyor. İşte yaz mevsiminde tatil planı yapmadan önce araç kiralama hususunda bilmeniz gerekenler;

1) Mümkünse erken rezervasyon yapın.

Her yıl tatil planı yapan insanlar bilir ki erken rezervasyon tatili çok ucuza getirebilir. Araç kiralamada da benzer bir durum söz konusudur. Aracınızı çok önceden belirli bir tarih aralığında ayırttığınızda maddi olarak kara geçmiş sayılırsınız. Çünkü kiralama günü geldiğinde kiralama ücretleri artmış olabilir. Kiralama yaptığınız gün çok tatil yapılan bayram gibi özel günlere denk geliyorsa istediğiniz aracı bulmak konusunda da bir avantaj sağlamış olabilirsiniz.

2) Ekstralara dikkat edin.

Araç kiralama yapılırken en dikkat edilmeyen husus ekstralardır. Kimse artı maliyet yarattığı için ekstralara pek bakmaz fakat bebek koltuğu gibi ekstralara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu hususta özellikle ailecek tatile gideceklerin mutlaka ekstraları kontrol etmesi önerilir. 

3) İstediğiniz aracı bulmaya özen gösterin.

Kiralama günü bayram ve tatil günleri gibi özel günlere denk geliyorsa istediğiniz aracı bulmakta zorlanabilirsiniz. Örneğin siz daha ekonomik bir araç istiyorsunuzdur fakat seçtiğiniz tarihler arasında alt segment otomobillerin hepsi kiralanmış olabilir. Bu sebepten ötürü kiralama şirketiyle iletişime geçebilir ve size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz veya erken rezervasyon yaparak istediğiniz aracı önceden ayırtabilirsiniz.

4) Kiralama esnasında dikkat etmeniz gerekenler

Kiralamayı internet sitesi veya telefon aracılığı ile yapmıştınız fakat bütün süreç burada sona ermiyor. Genellikle yaz tatiline giden insanların acelesi olur. Fakat son aşamada yani aracı teslim alma aşamasında aceleniz olmaması için teslim alacağınız saatin bir 20 dakika kadar öncesinde varış yapmanız iyi olabilir.

Kiralama yaptığınız aracı teslim alırken görevli sizinle birlikte aracın hasar tutanağını tutar. Örneğin Sabiha Gökçen Havalimanı’nda araç kiralama yapacaksınız. Kiralama yapacağınız şirketin ofisini buldunuz ve görevli sizi aracın yanına götürdü. Elinde bir kağıt ve kalemle aracın üzerinde bulunan hasarı not eder ve sizinde araç üzerindeki hasarları kontrol etmenizi ister. Birlikte araç üzerindeki hasarlar not edildikten sonra aracı kiralamanız için imzalar atılır. Bu hususta araçta not edilmeyen bir hasar çıkarsa hasarın ücreti sizden tahsil edilebilir. Bu sebepten ötürü aracın üzerindeki hasarları dikkatli bir şekilde incelemeye çalışın.

Böylece sizler için yaz tatili planınızda araçsız kalmayın diye araç kiralama yaparken önemli olan noktaları mercek altına aldık. Sizlerde hızlı ve kolay bir şekilde Elitcar’ın web sitesi aracılığı ile araç kiralama yapabilirsiniz..
 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.