Yarıyıl Tatili İçin Rota Önerileri

Yarıyıl Tatili İçin Rota Önerileri

AnasayfaBlogEtkinlikYarıyıl Tatili İçin Rota Önerileri
Etkinlik
Gezi
10 May 2022 16:35

Üç hafta sürecek uzun bir tatilden söz ediyoruz. Ancak bu tatil maalesef öncekilere pek de benzemiyor. Covid-19 salgını nedeniyle, hafta sonu yasakları, seyahat kısıtlamaları derken, evden çıkmak da oldukça zor hale geldi. Ancak yine de bu tatile tüm ailenizin ihtiyacı olduğunu biliyoruz.

Özellikle İstanbul’da yaşayanlar için hafta içi yapılabilecek küçük kaçamaklar tatili daha güzel geçirmenizi sağlayabilir. Hafta sonu planı yapacaklar için, Cuma akşamından başlayacak ve Pazartesi sabahı erken saatlere kadar devam edecek kısıtlamalara dikkat etmelerini tavsiye ederiz.

İstanbul’a oldukça yakın konuda, mutlaka görülmesi gereken birbirinden güzel rotalar arasından sizler için küçük bir liste oluşturduk. Sömestr tatiline biraz doğa, biraz eğlence ve biraz da huzur eklemek isterseniz hemen plan yapmaya başlamalısınız. Unutmayın, sayılı gün her zaman için daha çabuk geçer.

Önceliğimiz İstanbul içi gezi rotaları. Bunun için, daha önce ziyaret etmemiş olduğunuz güzellikleri not etmeye başlayın. Birbirine yakın olan rotaları bir araya getirin, sırt çantanızı hazırlayın ve mümkünse ilk fırsatta yola koyulun. Toplu taşıma kullanmaktan çekinenler için bu dönemde ucuz araç kiralama iyi bir alternatif olabilir. Ailenizin ihtiyaçlarını karşılayacak genişlik ve konfora sahip bir araç kiralayarak, yolculuğunuzu daha keyifli hale getirebilirsiniz. Yola çıkmadan önce yolda dinleyeceğiniz bir müzik listesi oluşturmalı ve yanınıza küçük atıştırmalıklar almayı ihmal etmemelisiniz.

İlk Hedef Karadeniz Kıyıları!

İstanbul için kaçış denildiğinde akla ilk gelen durak Şile ve Riva olsa da İstanbul’un Karadeniz şeridinde kolay ulaşıma sahip çok yakın kaçış bölgelerine sahip olduğunu unutmamalısınız. Şile için tam bir gün ayırarak hem keyifli bir gün geçirebilir hem de Şile’de görülmesi gereken yerler listesini tamamlayabilirsiniz. Meşhur Şile deniz Feneri’ni karşınıza alarak keyifli sohbetler ve uzun yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz. Kısıtlamalar sebebiyle, yeme içme mekanları sadece paket servis hizmeti verdiğinden, Şile parkı ya da fener parkında kendinize güzel bir piknik tertip edebilirsiniz. Yel Değirmenlerinin harika manzarası eşliğinde dinlenebilir, ailenizle ve dostlarınızla keyifle sohbet edebilirsiniz.

Şile’den yolculuğunuza devam ederek Kefken bölgesini ziyaret edebilirsiniz. Kefken bölgesi; manzarası, doğası, yeşili ve oksijeni ile huzurlu bir gün geçirmenizi sağlayacak. Denize taş atmak ya da balık tutmak isterseniz yine bu bölgede yer alan sahilleri tercih edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa yolculuğunuzu sahil boyunca devam ettirerek harika manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz.

Başka bir alternatif ise Trakya bölgesini keşfetmek olabilir. Silivri’de manzaranın keyfini çıkarabilir, Kırklareli’nin keşfedilmeyi bekleyen sahillerini ve longoz ormanlarını gezebilirsiniz. Ortalama 2 saat mesafede bulunan bu cennet kıyılar, fotoğraf, trekking ve bisiklet aşıkları için de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Sömestr tatilinde çocuklarla gidilebilecek yerler listesi oldukça uzun. Kısıtlamalar nedeni ile kapalı alanlar çocuklu aileler için uygun olmasa da İstanbul içerisinde bulunan yeşil alanlara yapacağınız kısa kaçamaklar ile çocuklarınızın da keyifle vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Öte yandan Covid-19 salgınından çalışanlarınızın etkilenmemesini isterseniz, yarıyıl tatilinde aileleri ile birlikte zaman geçirmeleri için onlara kurumsal araç kiralama seçenekleriyle araç kiralayıp daha rahat etmelerini sağlayabilirsiniz. Bu sayede çalışanlarınızın performansı artacaktır. Çocuklar için sokağa çıkma kısıtlamaları bir süre daha devam edecek olsa da onların sokağa çıkabileceği saatleri, ailece yürüyüş yaptığınız değerli zamanlara dönüştürmeniz de mümkün. Trabzon Park, Çamlıca Tepesi, Şahinbey Tepesi ya da Millet Bahçelerinde uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Scooter ve Bisiklet gibi spor aktiviteleri ile çocuklar başta olmak üzere tüm ailenizi spora davet edebilmeniz de mümkün.

Sömstr tatilinde ailece kaykay ya da paten kullanmayı öğrenebilir, sahillerin de tadını çıkarabilirsiniz. Bunun için gerekli olan, zevkinize uygun pateni ve güvenlik ekipmanlarını almak ve işe koyulmak.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.