Türki̇ye Kış Turi̇zmi̇ Ve Kayak Tati̇li̇ Merkezleri̇

Türki̇ye Kış Turi̇zmi̇ Ve Kayak Tati̇li̇ Merkezleri̇

AnasayfaBlogEtkinlikTürki̇ye Kış Turi̇zmi̇ Ve Kayak Tati̇li̇ Merkezleri̇
Etkinlik
Gezi
18 May 2022 03:55

Akdeniz’in incisi Antalya, Kemer, Alanya’nın yanı sıra Ege kıyılarının benzersiz doğal yer şekilleri ve Dünya’ca ünlü sahilleriyle, özellikle yaz mevsiminde her ülkeden ve şehirden insanı kendisine çekmesi kaçınılmaz. Ancak Türkiye tatili denilince yalnızca yaz ayları ile sınırlı olmadığı, kış turizmi ve kayak tatili ile de adından söz ettirdiğini söylemek mümkün. 

Dört mevsimin en güzel renklerini barındıran ülkemizde, bembeyaz karlarla örtülü doğa güzellikleri tüm Dünya için vazgeçilemez konumdadır. Daha yakın lokasyonlara uğramak isteyen okurlar Kayseri’de araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirler. Bunun dışında kış turizmi, konaklama imkanları, spor aktiviteleri, yeme içme merkezleri, kolay ulaşım olanakları ve üstün hizmetleriyle turistlerin ve yerli gezginlerin tüm tatil ihtiyaçlarını karşılayabilecek merkezler beş yıldızlı hizmet vermektedir.

Kış turizmi ve kayak tatili için tercih edebileceğiniz tatil merkezlerden en çok tercih edilenleri şu şekilde sıralanabilir;

Bolu Abant; Uzun yıllardır sakinliğin ve deyim yerindeyse romantizmin merkezi olan, en yetenekli ressamın elinden çıkmış müthiş bir resme benzeyen, gören duyan herkesin planlarının arasında yer almayı başaran Bolu Abant, kış turizmi denildiğinde Türkiye’nin uğrak noktalarından biri olmaktadır. Abant gölü çevresinde sakinlik ve huzur için, kuş sesleri eşliğinde yapılan yürüyüşlere, doğanın en güzel sürprizlerinden olan kar eşlik eder ve sonrasında göl çevresindeki oteller ya da küçük evlerde şömine karşısında kahveler yudumlanır ise, tatil kelimesinin tam karşılığı yaşanmış olacaktır. Tatilinde yürüyüş, sakinlik, huzur ve doğal güzellikleri tercih edenler için Abant benzeri az bulunur bir nimettir.

  • Bolu Kartalkaya; Kış tatilinin gözdesi Bolu şehrinin uğrak merkezlerinden biri de kartalkaya. Kayak pistlerinin meşhur olduğu bu merkez, şehirlerden ulaşımının kolay olması nedeniyle hafta sonu ve kısa süreli tatillerde sıklıkla tercih edilmektedir. Doğanın içinde spor aktiviteleri yapabileceğiniz ve akşamları kuş sesleri arasında karın tadını çıkarabileceğiniz, fazla kalabalık olmayan tatil bölgelerinden biri. Bolu Abant tatilinizin ardından kısa bir yolculuk ile Kartalkaya’ya ulaşabilir ve spor aktivitelerine katılabilirsiniz.Yedigöller; Bolu ilinde kış tatili için tercih edilebilecek bir diğer nokta ise Yedigöller bölgesidir. Toprak kaymaları sonucu doğal nedenlerle oluşan yedi göl bulunan bu bölge, çok şık otellerin yanı sıra bungalovlarda da kalmayı tercih edebileceğiniz mutlu tatilinize ev sahipliği yapabilir. Uzun yürüyüşler yapmayı sevenler için Yedigöller görülmesi gereken turizm merkezlerinden biridir.
  • Ayder Yaylası; Karadeniz bölgesinin en çok turist çeken yerlerinden biri olan Ayder yaylası, kış aylarında beyaz karların, asırlık çamları kaplamasıyla görülmeye değer bir manzara oluşturur. Güzelliğinin yanı sıra, şifa kaynağı olan kaplıcaları ile de sağlık turizmi ve rahatlık arayan gezginlerin buluşma noktası olmaktadır. Temiz havasını solumak ve yaz aylarında çekilen mükemmel Ayder yaylası fotoğraflarının, beyaz halini görmek ve çekmek için burayı tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır.
  • Erzurum Palandöken; Üniversite kış olimpiyatları ve çeşitli festivallere ev sahipliği yapan, kış sporları ve kayak severlerin kıymetini çok iyi bildikleri Erzurum palandöken, Dünya standartlarında otelleri ve kusursuz pistleri ile dört bir yandan misafirlerini ağırlamaktadır. Ülkemizde böyle bir güzelliğin olması çok büyük bir şanstır. Kış aylarında yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği ve adrenalin tutkunlarının neredeyse tüm kışı burada geçirmek isteyecekleri dağ, ulaşım açısından da zorlu değildir.
  • Bursa Uludağ; İstanbul’a yakınlığı ve şehir merkezinden ulaşımı çok kolay olan Uludağ, kış aylarında hafta sonu tatilleri için tercih edilen, kış sporları için kusursuz bir cennet niteliğindedir. Özellikle genç turist ve gezginlerin eğlence mekanlarını da çok sevdiği Uludağ, kışın başından sonuna kadar yoğun ilgi görse de, bölgede bulunan beş yıldızlı geniş oteller sayesinde daha fazla misafire yer ayırabilecek potansiyele sahiptir. Kayak yapmak, yürüyüş yapmak ya da sadece karın tadını çıkarırken aynı zamanda iyi bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenler, gönül rahatlığıyla tercih edebilir.
  • Çankırı Ilgaz; Özenle korunan milli parkları, başka hiç bir yerde göremeyeceğiniz bitki çeşitleri, ormanları ile görülmeye değer olan Ilgaz, aynı zamanda kış sporlarını yapabileceğiniz bakımlı ve uzun pistler de içermektedir. Ormanların arasında doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyen turistlerin mutlaka görmesi gereken değerli bölgelerimizden biridir.
  • Kars Sarıkamış; Yılın altı ayı kar yağan ve karın kristal haliyle yeryüzüne düştüğü, mis gibi kokan çam ağaçları arasında yürüyüş yapabileceğiniz, kayağınızla kayarken manzaranın güzelliğiyle büyüleneceğiniz Sarıkamış, lezzetli, yöresel yemekler eşliğinde tatilin keyfini çıkarabileceğiniz eşsiz merkezlerden biridir.
  • Kocaeli Kartepe; İstanbul’un yanı başında, sessiz sakin ve benzerlerine oranla daha az kalabalık olan kartepe, kış turizmi denildiğinde akıllara gelen bölgelerden biridir. Kolaydan zora doğru giden kayak pistlerini bünyesinde barındıran Kartepe, aynı zamanda doğa yürüyüşü, dağcılık ve safari için de elverişlidir. Alabalıkların en lezzetlisini de yiyebileceğiniz bu bölge huzur arayanlar için kış tatilinin merkezi olacaktır. Kayak severler, Kartepe pistlerinin kıymetini çok iyi bilmektedir.
  • Trabzon Uzungöl; Doğal güzelliklerinin yanı sıra sıcak su havuzları, spor merkezleri, detoks fırsatlarının da bulunabileceği Uzungöl, Kaçkar dağlarında yapılan Heliski sporu nedeniyle cazibe merkezi haline gelmiştir. Doğa fotoğrafları çekmeyi sevenlerin de çok iyi bildiği bu bölge, dingin bir tatil için görülmesi gereken yerlerden biridir.
  • Nevşehir Kapadokya; Ülkemizin en önemli doğal değerlerinden olan peri bacaları, yer altı mağaraları ve şehirleri, gökyüzünü süsleyen sıcak hava balonları ile bölgeyi kuş bakışı izlemek imkanını bulacağınız, eşine az rastlanır bu bölgeyi dört mevsim gezmek ve burada tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihlerinden biridir. Uçakla gelen okurlarımız bu güzide lokasyona daha rahat ulaşmak için Kayseri Havalimanı’nda araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler. Kapadokya’da sabah güneşin doğuşuyla başlayan efsane manzara, akşam güneşin batışını izleyebileceğiniz romantik tepeleriyle tüm gününüzü dolu dolu yaşayabilmenizi sağlar. Yöresel yemekler ile lezzetli günler geçirebileceğiniz bu bölge, kış aylarında sakin, daha az kalabalık oluşu ile tercih edilebilir bölgelerden biri. Peri bacalarının bembeyaz kar ile örtülmesiyle, alışık olunan görüntüden farklı olarak sihirli bir ortam yaratır ve baktığınız her yerde sizi biraz daha şaşırtır. Konaklamak için taş evleri tercih ederek nostaljik bir tatil yaşarken, sıcacık ortamda güzelliklerin keyfini çıkarmanızı da sağlar. 
  • Sakarya Sapanca; Hafta sonu küçük bir kaçamak yaparak, kısa bir tatil yapmak isterseniz, büyük şehirlere ulaşımının kolaylığı nedeniyle tercih edebileceğiniz sapanca, gölünün güzelliğine bir de karın eklenmesi sayesinde huzurun merkezi haline geliyor. Kırkpınar, yaylalar ve göl çevresi ile gezip görülebilecek alanların fazla olduğu sapanca, lezzetli Alabalık yiyerek lezzetli ve sağlık dolu bir tatil yapmanızı da sağlar.

Ülkemizin her yöresinde yaz kış gezilip görülmesi gereken onlarca yer varken, nerede tatil yapsam diye düşünüyorsanız, önce tatilden neler beklediğinizi düşünüp o şekilde karar vermeniz tatilinizi kusursuz geçirmenizi sağlayacaktır. Kış sporları, doğa yürüyüşleri, dağcılık, kayak, lezzet merkezleri, fotoğrafçılık gibi her zevke ve tercihe uygun bir merkez bulmak mümkün. Mutlu başlayan bir tatil için gideceğiniz yerin ulaşım ve konaklama imkanlarını da gözden geçirmeli ve konforlu tercihler yapmalısınız. Böylece yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da Türkiye’nin dört bir yanında tercihlerinize uygun, keyifli günler geçirebilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.