Sonbahar Tavsiyesi: 10 Az Bilinen Rota

Sonbahar Tavsiyesi: 10 Az Bilinen Rota

AnasayfaBlogGüncel BilgilerSonbahar Tavsiyesi: 10 Az Bilinen Rota
Güncel Bilgiler
Etkinlik
10 May 2022 16:25

Bu güzide rotalara araç kiralama yaparak daha rahat ulaşabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey zaman ve yazımızı okuduğunuzda bunu yaratmak için çok geçerli nedenleriniz olacak.

Batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine her karışı ayrı güzel olan Türkiye, her yeni kilometresinde karşınıza huzur çıkarsa da bazı rotalar daha derine inmeyi ya da biraz araştırmayı gerekebilir. Sonbahar aylarında yapacağınız keşif yolculuklarında size fikir ve ilham verecek rota önerilerine geçmeden önce, yağmurlu ve serin havalara uygun kıyafetlerinizi yanınıza alıp, stres ve iş problemlerini arkanızda bırakmanızı öneririz. Abant gölü, Sapanca gölü, Kapadokya, Yedigöller, Kazdağları, Safranbolu, Uzungöl gibi sonbaharın ruhunu taşıyan rotaları denediniz ve sıra daha az bilinen gezi rotalarını keşfetmeye geldiyse aslında liste oldukça uzun. İşinizi kolaylaştırmak ve fikir vermek için listeyi sizler için kısalttık ve doğusundan batısına en az bilinen rotaları sizin için sıraladık. Şimdiden keyifli seyahatler dileriz.

  • Mazı Köyü- Bodrum: Bodrum’un kalbinde, bu kadar bakir kalmayı başarmış bir köy bulmayı hayal bile edemezsiniz. Kendisine ait 8 güzel koyu ve sessizliği ile sizi büyüleyecek harika bir rota. Yaz aylarında deniz ve güneş bahar aylarında ise serinlik, sakinlik ve huzur vadeden bu saklı cennet. Bodrum ilçe merkezine 45 dakika, Milas havalimanına ise sadece 43 kilometre mesafede yer alan bu koy cenneti, sizi eğlencenin merkezine yakın kalabalığa uzak tutacak bir noktada yer alıyor. Milas Havalimanından araç kiralayarak bu kısa mesafeyi keyifli bir yolculuğa dönüştürebilirsiniz. Koylarda yer alan birbirinden şirin restoran ve kafelerde keyifli vakit geçirebilir, ailenizle yürüyüş yaparak koyları keşfedebilirsiniz.
  • Tirilye- Bursa: Bursa’nın Mudanya ilçesinin 11 kilometre kadar batısında, Marmara denizinin kıyısında bulunan bu doğa harikası köy, tarihi, doğası ve evleri ile gezmeye değer bir rota. Yaz aylarında yaşanan kalabalık, sonbahar aylarında yerini huzur ve sessizliğe bırakırken tavsiyemiz yağmurluklarınızı da yanınıza alıp ara sokaklarında kaybolmak ve bol bol fotoğraf çekmek olacak. Zeytini ile ünlü bu köy bir dönem Zeytinbağı olarak da anılmış. Zeytinlerinin tadına bakmanızı ve mutlaka sevdikleriniz için de almanızı öneririz. Rum’lara ait kilise, mezarlık ve manastırları gezebilir, tarihi dokular arasında huzurlu bir hafta sonu geçirebilirsiniz.
  • Beypazarı-Ankara: Ankara’nın 98 kilometre batısında kalan Beypazarı, havuç ve sodası ile meşhur bir ilçe. Sokak aralarında satılan havuç suyunu denemenizi tavsiye ederiz. Mutlaka gezilmesi gereken Yaşayan müze ve Hamam müzesi, keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler arasında yer alıyor. Yaşayan müzeyi ziyaret ederek, Ebru ve dokuma sanatlarını deneyebilir, tarihi kostümler içerisinde birbirinden güzel fotoğraflara sahip olabilirsiniz. Beypazarı ziyaretinizde, ilçede oldukça meşhur olan yaprak sarması yemeyi unutmayın.
  • İğneada-Kırklareli: Kırklareli şehir merkezine yaklaşık 95 kilometre mesafede bulunan şirin belde, Karadeniz’e doyarken, Istıranca dağlarından gelen oksijen ile ciğerlerinizi doldurabileceğiniz, ince kuma sahip sahili, yemyeşil ormanı, tuzlu gölleri, dereleri ile eşsiz bir doğaya sahip. Longoz ormanı içerisinde kamp yapmak, Dupnisa mağarasını keşfetmek, balık tutmak ya da Trakya mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini tatmak İğneada turunuzda yapabileceklerinizden sadece bazıları. Sonbahar aylarında ortalama 10 derece olan sıcaklığı sizi korkutmamalı, kıyafetlerinizi yağmura ve serin hava şartlarına göre ayarlayarak mutlaka hafta sonu planınıza İğneada’yı dahil etmelisiniz.
  • Kerpe-Kocaeli: Kandıra ilçesinde sizi bekleyen saklı cennet Kerpe, yazın Ege sahillerini aratmayan mavi bayraklı sahilleri sonbaharda ise ruhunuzu okşayacak manzara ve tarihi ile sizleri karşılamaya hazır. İstanbul’dan araç kiralayarak, 150 km yol giderek ulaşabileceğiniz bir lokasyondur. Milattan önce 5. Yüzyıla uzanan tarihi, uzun yüzyıllar boyunca Karadeniz’in önemli limanlarından biri olma özelliği ile Kerpe, dalga sörfü yapabileceğiniz, ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz şirin bir rota. İzmit merkeze 1 saat mesafede yer alan Kerpe, kamp severler için de eşsiz bir cennet. Ücretli kamp alanlarının dışında, özgürce çadırınızı kurabileceğiniz yemyeşil ağaçlarla kaplı Kerpe sahili, sonbahar aylarında huzurun adresi olmaya aday.
  • Daday-Kastamonu: Kastamonu şehir merkezine 29 kilometre uzaklıkta yer alan Daday, keşfedilmemiş saklı sonbahar rotaları arasında yer alıyor. Bu şirin ilçe, Köroğlu dağlarının arasında geniş bir ovada yer alırken, el sanatlarının hala çok önemli bir yere sahip olduğu, oksijeni bol ve gezmesi oldukça keyifli bir rotadır. İnsanlarını tanıyıp çevreyi keşfedince Daday’ın neden sonbahar rotaları arasında olduğunu bir kez daha anlayacaksınız. Kastamonu etli ekmeği yemeden ve tarhanasının tadına bakmadan dönmemenizi öneririz.
  • Şavşat-Artvin: Şavşat’a gitmenin biraz zahmetli olacağını bilerek yola çıkmalısınız. En yakın havalimanı olan Kars havalimanına 137 kilometre, Trabzon Havalimanına ise 305 kilometre uzaklıkta olan bu cennet ilçe, araç kiralayarak keyifle gezebileceğiniz bir sonbahar rotası olacak. Güzelliği dillere destan Karagöl, üzerinde kayıkla gezip balık tutabileceğiniz, çevresinde yürüyüş yapıp çadır kurabileceğiniz yeşil bir milli parkın içerisinde yer alıyor. Papart vadisinde yeşilin tüm diğer renklerle nasıl güzel bir kardeşlik yakaladığını izlerken kendinizi doğa resminin içerisinde hayal edeceksiniz. Şavşat kalesi ve Tibeti kilisesi ise mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılar arasında yer alıyor.
  • Geyre-Aydın: Aydın Karacasu ilçesinde yer alan Geyre, Aphrodisias Antik kenti, yemyeşil doğası ve havası ile sonbahar gezi rotaları arasına girmeyi fazlasıyla hakkediyor. İzmir’e 200 kilometre mesafede bulunan bu şirin ilçeyi ziyaret edebilmek için araç kiraladığınızda toplamda 3 saatlik keyifli bir yolculuk sizi bekliyor olacak.
  • Patricia-Cunda Adası: Cunda adasının kuzey kenarında bulunan patriça koyu, sakin ve masmavi denizi, temiz havası ve stresten uzak görüntüsü ile, sonbahar rotaları arasında belki de ilk sıralarda yer alması gereken yerlerden. Tarihi Rum evleri ve Ayışığı manastırı ile kendinizi yıllar öncesinin huzurunu deneyimlerken bulacaksınız. Araç yolculuğu ile cunda merkeze yaklaşık yarım saat mesafede olan patricia koyu, tozlu ve taşlı yollardan geçmenizi gerektirse de ulaştığınızda tüm bunlara değdiğini göreceksiniz.
  • Tisan Yarımadası-Mersin: Silifke ilçesinin güneybatısında, ilçe merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Tisan yarımadası, kumu, denizi ve koyları ile yaz aylarında büyük ilgi görse de sonbahar rotası oluşturmak isteyenler için de oldukça cazip bir destinasyon. Kendinizi tamamen bir antik kent içerisinde bulacağınız Tisan; Aya tekla kilisesi, Jüpiter tapınağı, Silifke kalesi ve Aynalı göle olan mesafesi ile de dolu bir haftasonu geçirmenizi sağlayacak.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.