Rize’nin Yaylalarını Tanıyalım

Rize’nin Yaylalarını Tanıyalım

AnasayfaBlogGeziRize’nin Yaylalarını Tanıyalım
Gezi
16 Şub 2022 10:05

Salgın ve mikrobun dolu olduğu, yoğun şehir hayatında, yaylaya çıkıp, temiz bir hava almak hepimizin hayali. Çeşitli konaklama seçenekleri olan bu yaylalar hakkında hem öğrenip hem de belki bir seyahate karar verebilirsiniz. Hiçbir risk oluşturmadan arabanıza atlayıp ya da havayolu ile Trabzon’a gidip, Trabzon Havalimanı’ndan araç kiralama yaparak Rize’de bu yaylaları ziyaret edebilirsiniz. Temiz yaylalarında gezerken yorulacak, uçsuz bucaksız manzaralarında kendinizi kaybedeceksiniz. Çekeceğiniz harika fotoğraflar, tadacağınız enfes yemekler ve daha fazlası ile Rize sizlerin ziyaretini bekliyor. İşte âşık olacağınız Rize yaylaları!

1.     Ayder Yaylası

Rize’nin en meşhur konumlarından biri olan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Bu yaylada isterseniz geleneksel yayla evlerinde, isterseniz bungalov evlerde konaklayabilir; ayrıca aile pansiyonu veya otelde kalabilirsiniz. Gezilecek ve görülecek destinasyon açısından zengin olan Ayder Yaylası’nda meşhur Ayder balını da tadabilirsiniz. Salgından mustarip olduğumuz bu zamanlarda, orman ve yeşilliklerin içinde olmak size de ailenize de çok iyi gelecek. Güvenli bir yolculuk ve gezinti için arabanızla ya da kiralık aracınız ile gelmenizi tavsiye ediyoruz. Kaplıcası ile meşhur olan Ayder Yaylası, aynı zamanda Gürgendibi ve Gelintülü şelalelerine yürüyüş mesafesi uzaklığındadır. Her türlü hizmetin bulunduğu bu yayla, rahat ve huzur veren bir yer. Adını çokça duyduğumuz Ayder Yaylası, Rize’nin önemli ve meşhur yaylalarından biridir.

2.     Handüzü Yaylası

Rize’nin bir başka güzel yaylası olan Handüzü Yaylası, şehir merkezine fazlasıyla yakın. Bu sebeple çokça ziyaret edilen bu yaylada, gezip dinlenmekten başka yapılacak pek bir aktivite bulunmuyor. Ancak bu yaylada dolaşıp, yürümek başka hiçbir şeye benzemez. Yeşilin içinde, mis gibi bir hava ile oldukça iyi vakit geçirebilirsiniz. Arabanız veya kiralık arabanız sayesinde bu yaylaya rahatça seyahat edebilirsiniz. Handüzü Yaylası Rize’nin bir diğer sevilen ve sık gidilen yaylasıdır.

3.     Vaşa Yaylası

İkizdere ilçesinde bulunan Vaşa Yaylası, yüksekliği sayesinde sizlere eşsiz bir manzara sunuyor. Mimari açıdan kendini geçmişten beri korumuş olan Vaşa Yaylası, özünden hiçbir şey kaybetmemiştir. Geçmişten beri otantik havasından hiçbir şey kaybetmemiş olan bu yaylada, hayvancılık ve yaylacılık faaliyetleri sürdürülür. Rize’ye yolunuz düştüğünde, isterseniz araç kiralama seçeneklerini de değerlendirerek, Vaşa Yaylası’na mutlaka uğrayın. Manzarayı izlemeye doyamayacak, çektiğiniz fotoğrafları bir ömür saklayacaksınız. Güzel Vaşa Yaylası’ın eşi benzeri olmayan manzarası sizleri büyüleyecek.

4.     Pokut Yaylası

Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alan Pokut Yaylası, masalsı bir atmosfere sahip. Sisli manzaraları ile kendinizi başka bir dünyada gibi hissedeceksiniz. Kendine özgü mimari yapılara sahip olan Pokut Yaylası başka hiçbir yere benzemiyor! Ahşap evlerine âşık olacağınız Pokut Yaylası’nda isterseniz pansiyon olarak hizmet veren yayla evlerinde konaklama seçenekleriniz de mevcut. Zengin yeşil alanları ve biyolojik çeşitliliklere sahip olan bu yaylada yürüyüş yapmaktan yorulmayacaksınız. Araba kiralama seçenekleri sayesinde seyahatinizi güvenli ve kolay kılabilirsiniz. Pokut Yaylası’na uğramayı sakın ihmal etmeyin!

5.     Palovit Yaylaları

Çamlıhemşin ilçesine 4 saat uzaklıkta olan bu yere araç kiralama sayesinde rahatça gidebilirsiniz. Geleneksel taş yayla evlerine ve bu yükseltideki havanın berraklığına hayran kalacaksınız. Yaylanın bir yanı tamamen ormanla kaplı iken, diğer yanı ise dağ yamacına dayalıdır. Karadeniz’in eşsiz yükseltilerinden biri olan Palovit Yaylaları unutulmaz bir yer.

6.     Elevit Yaylası

Konaklama seçenekleri olan bir başka yayla Elevit Yaylası, ağustos ayında düzenlenen şenliklere ev sahipliği yapar. Horonları ile ünlü olan bu bölgede, şenliklerde çok iyi vakit geçirebilirsiniz. Geleneksel yayla evleri ile Elevit Yaylası’nın havası ve doğa size çok iyi gelecek.

7.     Verçenik Yaylası

Yükseltisi sayesinde ülkemizin en yüksek on iki tepesinden biri olan Verçenik Yaylası’nda göreceğiniz doğa harikası çok. Çevresinde 10’dan fazla göl olan bu yaylada, hepsini görebilir ve doğada sessiz bir yürüyüş yapabilirsiniz. Kiralık araba seçeneklerinizi değerlendirerek güvenli ve sağlıklı bir gezi gerçekleştirebilirsiniz. Doğanın, manzaranın ve temiz havanın sizi etkileyeceği Verçenik Yaylası, Rize’de görülmesi gereken bir diğer önemli destinasyon.

Yaylaları ile ünlü olan Rize’de belli başlı bilinen yirmi yayla vardır. Yeşilliğe ve manzaraya doyamayacağınız bu yaylalarda vakit geçirmek size çok iyi gelecek. Temiz bir havaya hasret kaldığımız bu günlerde, Rize yaylaları sağlığınız için çok iyi. Ulaşımın güvenliği tehdit ettiği Covid döneminde, Trabzon’dan araç kiralama seçenekleri sizleri bu dertten kurtarıyor. Araç kiralama hem yol üzeri Trabzon’daki doğal güzellikleri görürken hemde daha rahat bir yolculuk sunar. Hem ekonomi hem de yeşil alan açısından ülkemize zenginlik katan Rize’yi bir gün ziyaret etmek hepimizin hayali. Bunu en kısa zamanda gerçekleştirmeniz dileği ile sizlere eşsiz güzellikte yedi yayla tanıttık. Araç kiralama opsiyonunu tercih ederek güvende kalacağınız, doğanın size şifa olacağı, güzel yayla yolculukları dileriz!

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.