Otomobil Sevdalılarına Film Önerileri

Otomobil Sevdalılarına Film Önerileri

AnasayfaBlogEtkinlikOtomobil Sevdalılarına Film Önerileri
Etkinlik
19 Nis 2022 11:45

Film severlerin yola çıkmak isteyeceği listemizi okuduktan sonra İstanbul’da araç kiralayarak tüm şehirde yol yapabilirsiniz. Otomobil severlerin izlemekten keyif aldığı birçok film, başrolünde oynayan oyuncu kadar filmde kullanılan otomobil modelleri açısından da oldukça değerlidir.

Film severleri ekranların başına toplayan ve baş rolünde birbirinden değerli oyuncuların yanı sıra efsane otomobillerin yer aldığı efsanelerden sizin için küçük bir liste hazırladık. İzlerken otomobil aşkınız artabilir şimdiden uyaralım. Keyifli seyirler dileriz.

1-      RUSH: Hız tutkunları ve yarış severler için film denildiğinde listenin en başına gelen bu film 2013 yapımı. Filmde kullanılan birbirinden güzel Formula 3 araçları, filmin bir görsel şölene dönüşmesinde büyük rol oynuyor. Formula 1 denildiğinde adını efsaneler arasına yazdırmayı başaran Niki Lauda ve James Hunt arasında geçen rekabetin etkileyici bir şekilde konu edildiği filmde; Peugeot 504 başta olmak üzere, Fiat 128, Dino 308 GT4, Alfa Romeo Spider, Chevron B15 C gibi birçok efsane otomobili de izleme fırsatı bulacaksınız. Kazanma hırsının neden olduğu trajediler ve etkileyici zafer sahneleri ile keyifli vakit geçireceğinizin garantisini verebiliriz.

2-      The Fast and The Furious: Hızlı ve öfkeli filmi ve aslında film serisi, sokak yarışlarının konu edildiği ve adrenalin dolu bir filmin. Serinin ilk filmi olan hızlı ve öfkeli 2001 yılında vizyona girdi. 2013 yılında kaybettiğimiz efsane oyuncu Paul Walker’ın başrolünde oynadığı film, modifiyeli yarış arabaları ve hız severler için oldukça etkileyici bir film. Birbirinden aksiyonlu yarış sahnelerinde nefesinizi tutacaksınız.

3-      Vanishing Point: 1970 model bir Dodge Challenger ile Colorado California arasını 15 saatten daha kısa sürede geçeceğini iddia eden Kowalski ve onun nefes kesen yolculuğuna şahit olacağınız film hız tutkunları için de oldukça ilgi çekici bir yapım. Motor sesleri ve müzikleri ile her anında sizi kendisine aşık edecek film için izleme listenizde mutlaka yer açmalısınız. 1971 yapımı filmin, zamanın ötesinde bir yapım olduğunu belirtmeliyiz.

4-      Taxi Driver: Otomobil ve film kelimeleri bir araya geldiğinde akla gelen filmlerin ilk sıralarında yer alan taxi driver, 1976 yapımı bir yol filmi. 1967 model Checker Marathon kullanılan filmin başrolünde ise ünlü oyuncu Robert De Niro yer alıyor. Filmin senaryosunun iki haftadan daha kısa sürede tamamlanmış olması ise filmin ilgi çekici olmasının nedenleri arasında yer alıyor.

5-      Thelma & Louise: 1991 yapımı filmde kullanılan 1966 model Ford marka otomobil, özellikle Thunderbird hayranlarını ekrana kilitlemek için yeterli bir neden. Bu enfes filmi izledikten sonra yollara düşmek istemeniz olasıdır. Hemen hatırlatalım, araç kiralama yaparak da yollara düşebilirsiniz. İki kadının yol hikayesini izleyeceğiniz filmde, yol sahneleri bitmesin isteyeceksiniz. Film ayrıca katıldığı birçok festivalden aldığı ödüllerle de adından sıkça bahsettirmeyi başarmış.

6-      Gone in 20 Seconds: Angelina Jolie ve Nicolas Cage hayranlarını bu filmde bekleyen sürpriz ise 1967 model Shelby GT 500 marka otomobil. Bol aksiyon sahnelerinin yer aldığı filmde eski bir otomobil hırsızının bu defa gayet masum bir neden için bir gecede tam 50 otomobil çalmasını izlerken hız sahnelerinden etkileneceksiniz.

7-      Mad Max: Fury Road: Mad max filminin ilk olarak 1979 da vizyona girmesinin ardından çekilen ilk üç film Mel Gibson’ın başrol oyunculuğunu yaptığı etkileyici filmler arasında yer aldı. 2015 yılında vizyona giren serinin en yeni filmi ise Tom Hardy’nin muhteşem oyunculuğuna yer veriyor. Klasik otomobil tutkunlarını heyecanlandıran film, yol sahneleri ile tam bir görsel şölen içeriyor.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.