Neden Araba Kiralamak Bu Yıl En İyi Seyahat Seçeneği?

Neden Araba Kiralamak Bu Yıl En İyi Seyahat Seçeneği?

AnasayfaBlogGüncel BilgilerNeden Araba Kiralamak Bu Yıl En İyi Seyahat Seçeneği?
Güncel Bilgiler
15 Nis 2022 15:20

Bu duruma en büyük örnek koronavirus pandemisini verebiliriz. Kısa bir hatırlatma yaparak, bu pandeminin etkisi ülkemize ilk ulaştığında herkes toplu taşımaya binmeye korkar oldu. 

Koronavirüs gibi pandemiler belki ekstrem bir örnek olarak görünebilir. Fakat şu anda da ulaşımı etkileyen en büyük etken artan benzin ve mazot fiyatlarıdır. Özellikle İstanbul’da araç kiralama yapan insanlar çok rahat etmektedir. Bu ve bu gibi konular araç kiralama seçeneklerini daha iyi yapmaktadır. Gelin araç kiralamak neden seyahat sırasında en iyi seçenek olarak görünüyor bunu detayları ile ele alalım.

Maliyetler açısından daha karlı olmasıdır.

Bu seçenek bu günlerde hepimizin kanayan yarasıdır. Her gün araç fiyatları artıyor. Artık insanların araba alım gücü oldukça düştü. Fakat özel arabaya ihtiyacı olan kullanıcılar araç kiralama seçeneklerini değerlendirmeye aldılar.

Özellikle kurumsal kiralama kapsamında maliyetler oldukça önemlidir. Bu yüzden kurumsal kiralamalar artmıştır. Çünkü çok ütopik fiyatları ihtiyacı olan araçlara vermek istemeyen marka sahipleri. uzun süreli kiralamalar yapabilmektedir. Aynı durumu bireysel kiralamalarda da görmekteyiz. Artık araç piyasasının git gelli durumundan sıkılan bireysel sürücüler kiralama seçeneklerini değerlendirmektedir.

Öte yandan baktığımızda araç ile ilgili hiç bir şey ile ilgilenmeyip sadece sürüyor olmak da büyük keyif olacaktır. Çünkü bir araba aldığınızda, aldığınız arabanın bakım ve muayene masrafları da ortaya çıkmaktadır. Hal böyle olunca araç sahipleri daha da zorlanmaktadır. Fakat araç kiralama seçeneklerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Araç sahipleri olan insanların masraflarına bir de motorlu taşıtlar vergisi çıkmaktadır. Aracın modeline ve model yılına göre değişkenlik gösteren bu vergi, bazen can sıkıcı olabiliyor. Kiralama seçeneklerinde yine böyle bir masrafla karşılaşmazsınız. Aracınızı seçer, kiralar ve sürüşe odaklanırsınız.

İstenilen aracı kiralama avantajı

Araç kiralama seçeneklerinin bir diğer avantajı da istediğiniz arac modeli ve markasında araç kiralayabiliyor olmanızdır. Diğer seçenek olan satın alma seçeneğinde bütçeniz ön planda olur. Fakat kiralama seçeneklerini değerlendirirken bütçenizden çok ihtiyacınız olan araba modelini ve markasını bulmaya odaklanırsınız.

Bu avantaj kurumsal kiralama açısından da önem arz eden bir avantajdır. Öyle ki bazı markaların daha ticari araçlara ihtiyacı olurken bazen de lüks segmentteki araçlara ihtiyacı olabilir. Bazen de daha yakıt tasarruflu araçlara yönelebiliyorlar. İster bireysel ister kurumsal kiralama olsun, istediğiniz marka, model ve segmentteki araçları, kiralama seçeneklerinde değerlendirebilirsiniz.

Bireysel kullanımda ise bazı sürücüler daha farklı araçların sürüş performansını deneyimlemek isteyebilir veya daha rahat sürüş için daha farklı modellere de yönelebilir. Bu araçları satın alması zor olabilir fakat Elitcar sayesinde kiralamak oldukça kolay olacaktır.

İstediğiniz yerden ve konumdan araç kiralama avantajı

Bir diğer avantajımız ise istediğiniz yerden ve konumdan araç kiralama yapabilirsiniz. Bu avantaj seyahatinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Örnek olarak Ordu’ya bir iş seyahatine çıkacaksınız. Ordu’ya havayolu ile hızlı bir biçimde gidip Ordu’da araç kiralama yaparak hızlı bir şekilde ve yorulmadan işlerinize odaklanabilirsiniz. Öte yandan bir araçla İstanbul’dan Ordu’ya gitmeye kalksanız 800 ile 900 kilometre arası yol yapmanız gerekir. Bu yolu gitseniz dahi, bu yol normal şartlarda tam 10 saat sürer. Bu yolu bu şekilde gittiğinizde muhtemelen yorgunluktan işlerinize odaklanamazsınız. Aracı bırakamayacağınız için bir de aynı yolu geri dönmesi de var tabii.

Türkiye’nin neredeyse bütün şehirlerinden ve havalimanlarından araç kiralama yapabilirsiniz. Bu size seyahat özgürlüğü sunduğu gibi farklı bir rahatlıkta sunmaktadır. Bu makalemizde de yine kiralama seçeneklerini değerlendirdik, artık sizde hemen kiralamanızı yapıp sürüş keyfinize başlayabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.