Mavinin En Güzel Tonuna Doğru: Salda Gölü Gezi Rehberi

Mavinin En Güzel Tonuna Doğru: Salda Gölü Gezi Rehberi

AnasayfaBlogGeziMavinin En Güzel Tonuna Doğru: Salda Gölü Gezi Rehberi
Gezi
Doğal & Tarihi
30 Kas 2022 10:45

Ülkemiz, diğer ülkelere bakıldığında her iklimi bünyesinde barındırmasıyla oluşan doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Bunların yanı sıra bir de tarihi güzellikler bulunmaktadır. Söz konusu bu güzelliklere ulaşmak için havalimanında araç kiralama yaparak çok kolay ulaşım sağlayabiliriz. Ülkemizin yurdum insanına sunduğu bir diğer doğal güzellik ise Salda Gölü’dür. NASA’nın açıklamalarıyla da oldukça günmede gelen lokasyonda yapabileceğiniz pek çok şey bulunuyor. 

Sadece manzarasıyla bile insanı büyüleyen Salda Gölü’ne gittiğinizde uymanız gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallardan en önemlisi ne yaparsanız yapın, asla gölü kirletmeyin ve çevresine zarar vermeyin. Bazı duyumlara göre Salda Gölü’nde bulunan kumun pek çok hastalığa şifa olduğu söyleniyor fakat bu sadece bir yalandan ibarettir. Doğal güzellikleri bulunan her alan, insanları büyülemek ve dinlendirmek için var olmaktadır. Bu alanları ne kadar korursak, ülkemizin turist sayısı o kadar artacaktır. Unutmayın ki hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve bu ülkeyi her açıdan korumaz hepimizin vatandaşlık görevidir.

Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Salda Gölü Burdur ilimize bağlı olan Yeşilova ilçesine 5 km uzaklıkta bulunur. Keza eşsiz bir güzellik gördüğünüzde vardığınızı anlayabilirsiniz. Burdur ilinin merkezine 56 km uzaklıkta bulunurken, çevre iller olan Denizli ilimize 96 km, Antalya ilimize ise 159 km uzaklıktadır. Dileyenler çevre illerdeki güzellikleri ziyaret edip inceleyebilirler. Keza Antalya’da pek çok farklı antik kent bulunmakta, Denizli’de Pamukkale Travertenleri bulunmaktadır. Eğer sadece Salda Gölü için yola çıkıyor ve konaklamak istiyorsanız, Salda Gölü kıyısında 1 adet olmak üzere ve Salda Gölü’ne 5 km uzaklıktaki Yeşilova’da ise 2 adet otel alternatifi mevcuttur.

Salda Gölü’nde Neler Yapılabilir?

Ülkemizde bilinen en ünlü göllerden biri haline gelen Salda Gölü’nde yapılabilecek pek çok aktivite bulunmaktadır. Unutmayın ki ülkemizde pek çok göl bulunmaktadır. Doğa tutkunları, bölgeye araç kiralama yaparak çok daha kolay ulaşım sağlayabilir. Çünkü bazı aktiviteleri, fotoğraflardan görmüş olduğunuz bölgelerden biraz uzakta yapmamız gerekmektedir. Son zamanlarda insanlar Salda Gölü’nü tahrip etmeye başlayınca bazı yasal düzenlemeler yapılmak zorunda kalınmıştır. İşte Salda Gölü’ne yapılabilecek aktiviteler aşağıdaki gibidir.

1) Yüzme ve Dalış

Salda Gölü’ne ilk geldiğinizde isterseniz sadece ayaklarınızı sokabilir, isterseniz de yüzebilirsiniz. Mavinin her tonu ile dolu bir gölde yüzmek oldukça zevkli ve dinlendirici bir aktivite olacaktır. Ayrıca Salda Gölü yumuşacık krater kumları ile ayaklarınıza masaj yapacak bir zemine sahiptir. Klasik olarak denizde yüzmekten sıkıldıysanız farklı olarak olarak gölde yüzmenin keyfini en iyi burada yaşayabilirsiniz.

2) Doğa Yürüyüşü

Salda Gölü, yalnızca güzel bir göl manzarası değil, doğa manzarası da bulunmaktadır. En basit haliyle göl çevresinde yürüyebilir, Salda Gölü’nün farklı yönlerini keşfedebilirsiniz. Gölün etrafı tamamen çam ağaçları ile kaplıdır. Bu hususta insanlar genel olarak herkesin göle gelip yüzdüğü alana gelse de Salda Gölü sadece bu yönünden ibaret değildir. Ayrıca 2 milyon yıllık geçmişi bulunan magnezyum zengini suyu sayesinde pek çok endemik canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır. Salda Gölü’nün derinliğinin 184 metredir. Bu özelliği sayesinde Türkiye’nin en derin üçüncü gölüdür. Sit alanı olarak koruma altına alınan 44 kilometrelik alana yayılmıştır.

3) Kamp

Salda Gölü’nde kamp yapabilirsiniz, desek oldukça şaşırırsınız değil mi? Kamp yapmak tabiat parkı içinde yasaktır. Fakat belediyenin ayırmış olduğu ve göle belli bir mesafede bulunan kamp alanları bulunmaktadır. Düz bir mantık ile bakacak olursak gölden ne kadar uzaklaşırsanız o kadar rahat kamp kurabileceğiniz alanlara ulaşabilirsiniz. Unutmayın ki kamp kurduğunuz alandan da Salda Gölü’nü görebilir, manzara eşliğinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Sizler böyle bir tatil yaparken Elitcar, yenilikçi web sitesi sayesinde araç kiralamayı oldukça kolaylaştırarak sizleri yollarda rahat ettirmektedir. Sizlerde Elitcar’ın web sitesine girerek istediğiniz tarihte istediğiniz aracı kiralayabilirsiniz. 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.