Kışın Tatil Mi Olur Diyenleri Haksız Çıkaracak 5 Muhteşem Yer

Kışın Tatil Mi Olur Diyenleri Haksız Çıkaracak 5 Muhteşem Yer

AnasayfaBlogGeziKışın Tatil Mi Olur Diyenleri Haksız Çıkaracak 5 Muhteşem Yer
Gezi
Doğal & Tarihi
24 Tem 2022 15:25

Hepimizin kafasında yaz mevsimi demek tatil anlamına geliyor. Fakat kışın tatil yapmanın da tadı başka oluyor. Yaz mevsimi kadar görmesekte kışın tatile giden insanların sayısı da oldukça fazladır. Kış mevsiminde tatile gidip eve yorgun argın döndüğünüzde havalimanının bir hengamesi olur. Yorgunluğun üzerine hiçte iyi gelmeyen bir hengame yaşanır.

Bu sebepten ötürü İstanbul Yeni Havalimanı’ndan araç kiralama yaparak bu hengameden kurtulabilirsiniz. Bavulunuzu aldığınız gibi aracınızı teslim alır ve evinize yollanırsınız. Ayrıca web sitemizden kolayca kiralama yapabilirsiniz. Ülkemiz resmen bir tatil cennetidir. Mevsim fark etmeksizin her lokasyon ayrı bir güzellik sunuyor. Ayrıca kış mevsiminde en çok eğleneceğimiz kayak yapabileceğniz lokasyonlarda oldukça fazladır. 

İşte kış mevsiminde tatil yapabileceğiniz en ünlü beş lokasyon;

1) Uludağ

Uludağ, Bursa’da bulunan binlerce yıllık geçmişe sahip bir tatil cennetidir. Lüks ve temiz otellerinin yanı sıra gece hayatı da bulunan bir bölgedir. Uludağ’a geldiğinizde teleferik ile muhteşem dağ manzarasının tadını çıkarabilir ve temiz havayı ciğerlerinize doldurabilirsiniz. Kayak turizminin merkezi olduğunu söylememize gerek bile yoktur. Dilerseniz göller bölgesine gidip Buzlu Göl’de instagram için fotoğraflar çektirebilirsiniz. Ayrıca bölgede kampta kurabilirsiniz fakat kış mevsiminde kamp kurarken daha dikkatli olmanız önerilir.

2) Rize

Rize, pek çok yaylaya ev sahipliği yapmaktadır. Bu yaylalardan en ünlü olanı ise Ayder Yaylası’dır. Karadeniz’in tertemiz havası ile şifa bulabileceğiniz bir lokasyondur. Aynı zamanda trekking yapabileceğiniz lokasyonları da bulunuyor. Ayder kaplıcaları ise başta cilt hastalıkları olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Her Karadeniz aşığının mutlaka Rize’ye gitmesi gerekiyor.

3) Bolu

Bolu, kış mevsimi geldiğinde ayrı bir güzelliği olan bölgelerden. Özellikle sonbahar kış mevsimi bölgenin ağaçlar ile kaplı bölgesinin rengini yeşilden sarıya doğru her renge büründürebiliyor. Yedigöller, ülkemizin ilk milli parkı ve en küçük milli parklarındandır. Bu bölgenin bazı bölgelerinde kampta kurabilirsiniz. Öte taraftan Abant Gölü ve çevresi de ziyaretçilerine görsel bir şölen sunarak, stresten uzaklaştırıyor. Bölgede pek çok hayvan ve bitki türü bulunduğu için bilimsel bir gezide yapabilirsiniz.

4) Kartepe

İstanbul’a oldukça yakın bir lokasyon olan Kartepe, kayak tutkunlarının uğrak noktasıdır. Kış turizmi deyince akla gelen bölgelerdendir. Bu bölgede tatil yapabilmeniz için öyle büyük bütçeler ayırmanıza da gerek yok. Uygun fiyatlı çözümler daima bulunuyor. Bölgeye varmadan önce Maşukiye bölgesini de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Balayı turizmi içinde oldukça romantik bir bölgedir. 

5) Çıldır Gölü

Kars’ın incisi Çıldır Gölü’nde balık tutabilirsiniz. Bölgeye ulaşmak için ise Kars Harakani Havalimanı’ndan araç kiralama yapabilirsiniz. Aracınızın lastiklerinde zincir bulunduğundan emin olmalısınız. Zira bölgede çok sert kış şartları yaşanabiliyor. Çıldır Gölü, outdoor spor severlerin uğrak noktası haline geliyor. Zor şartlarda spor yapmayı seven spor severler bu bölgeye gelip kayak, balık tutma, kamp gibi aktiviteler yapıyorlar.

Sizlerde kışın tatil mi olur demeyin. Kışın bu lokasyonlarda çokta eğlenip öğrenerek tatil yapabilir, yeni yerleri keşfedebilirsiniz. Bu lokasyonlara daha rahat ulaşabilmek için kış şartlarına hazırlanmış olan araçlar arasından kiralama yapabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller diliyoruz.
 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.