Kayseri Gezilecek Yerler Rehberi


Kayseri, Türkiye'nin tam kalbinde yer alan, tarihi, kültürel ve doğal öneme sahip bir şehirdir. Tarih meraklısı veya dağ manzarası tutkunu biri için Kayseri her ikisinin de bir dengesini sunar.  Şehri ziyaret eden okurlarımız araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, şehri çok daha kolay ve rahat bir biçimde gezebilirler. Erciyes Dağı, tüm outdoor ve doğa severler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Aynı zamanda uyuyan bir yanardağ olan bu dağda, yıl boyunca çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. İşte şehirde ziyaret edebileceğiniz yerler aşağıdaki gibidir.

  • Kayseri Kalesi: Kayseri’nin uzun geçmişine tanıklık eden birçok tarihi yeri vardır. Bu simgesel yerlerden biri de Kayseri Kalesi'dir. Bu kale şehrin tam ortasında yer alır ve çeşitli imparatorlukların yükselişini ve düşüşünü görerek Roma dönemine kadar uzanır. 
     
  • Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi: Eski bir hastane binasında yer alan müze, tıp tarihine ilişkin birçok esere ev sahipliği yapar.
     
  • Hunat Hatun Camii: Selçuklu döneminde 13. yüzyıla dayanan Hunat Hatun Camii ve Külliyesi kaleden çok uzakta değildir. Başlangıçta bir ibadethaneden çok daha fazlası olan bu yapı, entegre bir medrese, bir hamam ve bir türbe içerir. Karmaşık taş oymaları bu dönemin el işçiliğini gösterirken, iç avluda dinlenebilirsiniz.
     
  • Kültepe Kaniş (Kaniş Karum) Arkeolojik Alanı: Kayseri'nin yaklaşık 20 km güneyinde yer alan arkeolojik alan, Hitit dönemine ait kalıntıları barındırır.
     
  • Sahabiye Medresesi: İlhanlı döneminden kalan medrese, Kayseri'nin merkezinde yer alır.
     
  • Erciyes Dağı: Şehrin hemen arkasında yer alan Erciyes Dağı, kışın kayak yapmak için ideal bir yerdir.
     
  • Kapuzbaşı Şelalesi: Kayseri'nin doğusunda, Erciyes Dağı'nın eteklerinde yer alan şelale, doğal güzelliğiyle ünlüdür.
     
  • Ali Dağı Tarihi Milli Parkı: Şehir merkezine yakın bir yerde yer alan milli park, doğal güzelliği ve tarihi kalıntılarıyla ziyaretçileri cezbeder.
     
  • Kayseri Arkeoloji Müzesi: Hitit, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemine ait eserlerin sergilendiği müze, tarih severler için ilginç bir yerdir.

Bu yerlerin yanı sıra Kayseri'de özellikle Kırmızı Medrese, Bedesten, Taşhan, Cumalıkızık Evleri, Meydan Camii, İmaret Camii gibi tarihi mekanları ve Tarihi Kayseri Evleri, Forum Kayseri, Kayseri Park, Kent Meydanı AVM gibi modern yapıları da gezebilirsiniz.

Kayseri’de Yenilmesi Gereken Yemekler

Kayseri'ye yapılan hiçbir tur, yerel mutfağın tadına bakmadan tamamlanmış sayılmaz. Mantı muhtemelen Kayseri'deki en ünlü yemektir. Genellikle İtalyan ravioli ile karşılaştırılır, ancak çok daha küçüktür ve geleneksel olarak yoğurt ve sarımsak sosuyla servis edilir. Her parça lokma büyüklüğündedir, özenle hazırlanmıştır ve ona benzersiz bir lezzet veren et ve baharat karışımıyla doldurulur. Tekirdağ’dan bölgeyi ziyaret edecek okurlarımızın, geri döndüklerinde Tekirdağ Havalimanı’nda araç kiralama yaparak çok daha rahat bir şekilde evlerine dönüş yapabileceklerdir. Antik tarihin modern yaşamla birleştiği şehirlerden biri olan bu şehirde, sabahları bir ortaçağ kalesinde yürüyüşe çıkabilir ve akşamları kalabalık restoranlarından birinde akşam yemeği yiyebilirsiniz. 

  • Kayseri mantısı: Kayseri usulü mantı, Türkiye'nin en ünlü yemeklerinden biridir. İnce hamurlar içinde kıyma, soğan, baharat ve sarımsak karışımı yer alır. Üzerine yoğurt, tereyağı ve acı pul biber eklenir.
     
  • Pastırma: Diğer yerel spesiyaliteler arasında, lezzet dolu ve genellikle ince dilimler halinde kesilmiş bir tür tütsülenmiş sığır eti olan pastırma bulunur. Sandviçlerde, yumurtayla birlikte veya tek başına bir meze olarak alabilirsiniz. Gerçek bir şey tatmak istiyorsanız, bir dilim Kayseri sucuğu, baharatlı bir sosisle birleştirin.
     
  • Soğanlama: Soğanlama, et, domates, yeşil biber ve soğan gibi malzemelerin bir arada pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir.
     
  • Testi kebabı: Testi kebabı, et, patates, domates ve biber gibi malzemelerin özel baharatlarla lezzetlendirilerek testi içinde pişirilmesiyle hazırlanır.
     
  • Tarhana çorbası: Tarhana çorbası, kışın sıcak bir çorba olarak sıklıkla tüketilir. Tarhana, yoğurt, un, domates, biber, soğan ve baharatların karışımından elde edilir.
     
  • Kayseri baklavası: Kayseri baklavası, fıstık, şerbet ve özel ince hamurlar kullanılarak yapılır. Tatlı sevenler için kaçırılmayacak bir lezzettir.

Bunların yanı sıra Kayseri'de sucuklu yumurta, Kayseri peksimetli köfte, yoğurtlu patlıcan yemeği, kaymaklı ekmek kadayıfı gibi birçok yöresel yemek bulabilirsiniz.

Elitcar
Mobil Uygulamamızı İndirin
Mobil uygulamamızı indirin ve araç kiralama işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirin.
Elitcar Rental Mobile AppElitcar Rental Mobile App