Kayak Yapmak İsteyenler için İstanbul’a Yakın Bir Öneri: Kartepe


Ülke veya şehir dışından gelen okurlarımız için belirtmeliyiz ki hemen hemen her havalimanı’nda araç kiralama yapabilmeniz mümkündür. Bu sayede daha rahat seyahat ederken, daha hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Kiralamayı da çok rahat bir şekilde telefonunuzla dahi yapabilirsiniz. Kartepe hem kış tatili yapmak isteyen hemde profesyonel kayak sporu için ideal bir bölgedir. 

Kartepe’ye Yılın Ne Zamanları Gidilir?

Kartepe’nin en karlı zamanının Şubat ayının üçüncü haftası olduğu söylenmektedir. Haftasonları yerli ve yabancı pek çok turistin akımına uğradığını hatırlatmakta fayda var. Profesyonel kayakçılar için Kartepe hafta içi daha sakin olmaktadır. Pistler sabah 09:00’da açılıyor akşam 17:00’ye kadar açık kalıyor. 

Kartepe yolları oldukça açık ve asfalt yollardan oluşuyor. Bu hususta kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz fakat önlem olarak yanınızda zincir getirmenizde fayda var. Kocaeli’de bulunan Kartepe’ye İstanbul’dan ortalama olarak iki saatte ulaşım sağlanabiliyor. 

Kartepe’ye Gitmek İçin Ne Kadar Bütçe Gerekiyor?

Kartepe’ye giderken yakıt ve yeme içme masraflarınızın dışında konaklama masrafınız bulunuyor. Kayak pistlerine çok yakın bir otel bulunuyor. Bu makalenin yazılma tarihi itibariyle otelde bir gece konaklamanın maddi karşılığı ortalama olarak 1.800 TL’dir. Daha uygun bir konaklama opsiyonu arıyorsanız, çevrede özellikle Maşukiye bölgesinde çok daha uygun otel ve bungalov ev seçenekleri bulunuyor. Bunun dışında konakladığınız süre boyunca bölge pek çok yiyeceğin satışa sunulduğu restoranlar bulunmaktadır. Haftasonu yolda olacak okurlarımız için kalabalığa ve yolda kalan araçlara dikkat etmeleri gerektiğinin uyarısını hemen yapalım. 

Profesyonel kayakçılar, bölgeye kayak ekipmanları ile gelmekteler. Fakat profesyonel olmayıp kayak yapmak isteyenler veya en azından kayak yapmayı deneyenler nasıl yapacak diye soruyorsanız, Maşukiye’de kayak malzemeleri kiralayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Profesyonel sporcular için ise ayrı bir alan ayrılmış durumda. Ayrı alanda profesyonel olarak kayak yapabilir ve hünerlerinizi sergileyebilirsiniz. İsteyenler bölgede ucuz araç kiralama yapabilirler, hem ekipman kiralaması yapmak hemde bölgeyi keşfetmek için gezmek gerekebiliyor. Ekipman kiralaması yapacak okurlarımızın, kiralama yapan birkaç dükkanı gezmesi önerilir çünkü farklı yerlerde daha uygun kiralama olanakları olduğu söylenmektedir. 

Bölgede ayrıca skipass bulunuyor. Fakat skipass fiyatları ziyaretçiler tarafından biraz pahalı bulunuyor. Ayrıca depozito ödemesi de alınıyor. Ayrıca cüzi fiyatlara sıcak içeceklerde satın alabilirsiniz. Kış mevsiminde gittiyseniz sıcak içecekler ile içinizi ısıtabilirsiniz.

Bölgeye yaz mevsiminde de gidebilirsiniz. Bölge serin olmakla birlikte pek çok yürüyüş rotası bulunmaktadır. Fakat bölgeye açılan işletmelerden ötürü doğallığını kaybetmeye başlamıştır. Böylece Kartepe’nin güzelliklerini ve İstanbul’a olan yakınlığını mercek altına almış olduk. Sizlerde Elitcar’ın web sitesi sayesinde, istediğiniz arabayı, istediğiniz tarihte kolayca kiralayabilirsiniz. Türkiye’nin hemen hemen her yerinden kiralama yapabilme avantajınız bulunmaktadır.

Elitcar
Mobil Uygulamamızı İndirin
Mobil uygulamamızı indirin ve araç kiralama işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirin.
Elitcar Rental Mobile AppElitcar Rental Mobile App