Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

AnasayfaBlogDuyuruKasko Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Duyuru
06 Ara 2022 17:00

Günümüzde her alanda ve pek çok farklı amaçlar doğrultusunda araçlar kullanılmaktadır. Her gün milyonlarca araç trafiğe çıkıyor ve bir yerden farklı bir yere gidiyor. İster kendi şahsınıza ait olsun isterse araç kiralama yapmış olun, otomobillerin kaza yapma riski her zaman bulunuyor. Sürücü istediği kadar “ben dikkatliyim, bana birşey olmaz” desede trafikte oluşan öyle kazalar var ki sürücünün kontrolü dışında gerçekleşir. Keza adı üzerinde kaza, sürücünün kontrolünde olmasına imkan olmayan durumlardır. Bu hususta sürücüyü maddi ve manevi olarak kazalardan koruyan bir sistem bulunuyor. O sistemin adı kaskodur. Trafik sigortası gibi zorunlu olmasa da, kaskonun da yaptırılması gerektiğinin herkes farkındadır. Trafik sigortasından daha geniş bir kapsam sunmakta olan kasko sistemleri, her yıl binlerce kazanın maddi ve manevi götürüsünü karşılamaktadır. Günümüzde her ne kadar kasko ücretleri artmış da olsa, bazı kaskolar halen uygun fiyatlıdır. Sizlerde eğer otomobilinize kasko yaptıracaksanız, aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önerilmektedir.

1) Kasko Sağlayan Şirket

Kasko poliçeleri, bir aracın kaza yapması, yanması, çalınması gibi durumlar da, zararın karşılanmasını sağlayan bir çeşit sigortadır. Kara taşıtları sigortası olarakta adlandırılır. Günümüzde pek çok farklı sigorta şirketi bulunmaktadır. İnsanlar genellikle hangisi uygun fiyat sunuyorsa oraya gidiyorlar fakat bu yanlış bir tutumdur. Piyasada isim yapmış, herkesin güvendiği şirketlerle çalışmanız önemlidir.

2) Ödeme Miktarı ve Seçenekleri

Bir sigortanın ödeme miktarı tabiki de önemlidir. Hatta aynı kapsama sahip sigortaların fiyatları oldukça değişkendir. Bunların yanı sıra ödeme konusunda taksit seçeneklerinin bulunması da önemlidir. Direkt olarak toplu para ödemek yerine aylara bölerek daha rahat ödeyebileceğiniz taksitli işlemler yapmak daha önemlidir. Bununla birlikte taksitli işlem yaparak, enflasyona karşı da bir sıfır öne geçmiş bulunabilirsiniz. Arabanız ile ilgili vergisinden kaskosuna kadar taksitle ödemeniz, masrafı yıla yayabilme avantajı katacaktır.

3) Kaskonun Kapsamı

Kaskolar, kapsamlarına göre fiyatlandırmaktadır. Fakat günümüzde çoğu kişi satın almış olduğu kaskonun kapsamına dahi bakmadan satın almaktadır. Bu yapılan yanlışlardan sadece bir tanesidir. Bu hususta düşünce yapınızı değiştirmeniz önerilmektedir. Değiştirirken, fiyat algısı ile değil kapsam algısı ile bakmalısınız. Bir kaza anında en çok neye ihtiyaç duyabileceğiniz ile ilgili empati yapmalısınız. Eğer telefon aracılığı ile kasko yaptırıyorsanız, sigorta sağlayıcınızdan daha kapsamlı bir kasko vermesini isteyebilirsiniz. Özellikle istediğiniz bir kapsam var ise ilgili kapsamı söyleyerek talep edebilirsiniz. Kapsam seçerken önceliğiniz kaza anında sizleri maddi ve manevi maksimum seviyede koruması olmalıdır.

4) İkame Araç Temini

İkame araç temini, yine kaskonun kapsamı ile ilgili bir durumdur. Bu hizmet, kaza sonrasi sağlanan bir hizmettir. Genellikle kapsamı dar olan kaskolarda bulunmamaktadır. Ayrıca her kaza sonrasında ikame araç verilmez. İkame araç talep edebilmenin de belirli şartları bulunmaktadır. Bu şartlar arasında en bilineni, kaza yapan aracın perte çıkması gibi durumlar söz konusu olabilir. Fakat sizler kasko kapsamını biraz daha geniş tutarak, küçük kazalardan sonra servis süresi boyunca da ikame araç alabilirsiniz. İkame araç hususu genellikle kasko yapılan aracın segmentinde ve özelliklerinde veya söz konusu aracın özelliklerine yakın olmalıdır.

5) Anlamadığınız Bölümleri Sormak

Kredi çekerken veya herhangi bir sözleşme imzalarken, sözleşmeyi okuyamayız veya sonuna kadar okumayız. Bu hususta kasko yaptırdığınız firmaya sözleşmenin anlamadığınız kısımlarını sormanız gerekmektedir. İster kendi arabanız olsun ister Tekirdağ Havalimanı’nda araç kiralama yapın, kaza anında sadece siz ve arabanın içerisindekiler önemlidir. Kiralama yaptıysanız, kiralama şirketine bu konu ile ilgili sorular sorabilirsiniz. Yine kendi aracınız ise sigorta sağlayıcınıza anlamadığınız bölümleri mutlaka sorun ve yanıtlaması için ısrar edin. Gerekirse çok panik atak biri olduğunuzu dahi söyleyebilirsiniz. Bu hususta sigorta şirketi, kasko içeriği ile ilgili bilgiyi tam olarak vermelidir. Aksi halde kaza anında ihtiyacınız olan bir hizmet veya maddi değerden mahrum kalabilirsiniz. Eğer yolda kaldıysanız veya arabanız serviste ve bir araca ihtiyacınız varsa, doğru yerdesiniz. Elitcar’ın yenilikçi web sitesi sayesinde, istediğiniz aracı, istediğiniz tarih aralığında, ülkemizin pek çok noktasından teslim alma avantajı ile kiralayabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.