Kaliteli Seyahat İçin Tavsiyeler, Bavul Hazırlamak İçin Öneriler

Kaliteli Seyahat İçin Tavsiyeler, Bavul Hazırlamak İçin Öneriler

AnasayfaBlogGüncel BilgilerKaliteli Seyahat İçin Tavsiyeler, Bavul Hazırlamak İçin Öneriler
Güncel Bilgiler
Etkinlik
23 Haz 2022 12:35

Bavul hazırlamak oldukça basit bir iş gibi görünsede aslında pek çok katlama yöntemi ile kıyafet yerleştirme ve sığdırma yöntemi bulunuyor. Böylece alanı maksimum düzeyde verimli kullanabiliyoruz.

Bavul hazırlama yapmak aslında seyahati organize etmektir. Seyahat organizasyonu, ucuz araç kiralama yapmakta gerekiyor. Bunların yanı sıra iş seyahati ise seyahat sırasında yapmanız gerekenleri saat kaçta varacağınızı planlamak, hiç olmazsa bir kağıda yazmak oldukça önemlidir. 

Bavulun boyutundan tutunda, katlama tekniklerine kadar, işte bavul hazırlama önerileri;

Seyahat sürenizi düşünerek bavul hazırlamak.

İş seyahatleri bazen iki gün, bazende bir hafta sürebiliyor. Seyahatinizi iş amacıyla yapıyorsanız, genellikle iş kıyafetlerinizi ve gece uyumak için rahat kıyafetler alabilirsiniz. Çok fazla yedek almayın, bu konuda sadece bir yedek kıyafet almanız daha doğru olacaktır. Tatil için seyahat ediyorsanız mümkünse tek parça halinde elbiseler tercih edebilir, farklı katlama teknikleri ile az bir bölüme daha çok kıyafet alabilirsiniz. Kıyafet planı yapmanız bu hususta çok önem arz ediyor. Bu planı günlere ayırıp “sabah bunu giyerim, akşam şunu giyerim” gibi yapabilirsiniz. Böylece giyeceğiniz kıyafetler ve bu kıyafetlere ekstra olarak bir yedek alarak, daha efektif bir bavul hazırlayabilirsiniz.

Çok gözlü valizler tercih edin.

Göz bölümü çok olan valizler almak daima iyidir. Özellikle tekerlekli, yerde yürütülen valizler sert kapaklı olduklarından içi daima tam dolmaz. Bu yüzden bu tarz valizlerin küçük bölümlerine kozmetik ürünleri, iç çamaşırları, koyabilirsiniz. Böylece daha düzenli bir valiz elde edersiniz.
Kişisel bakım ürünleriniz için küçük boy kaplar kullanın.

Bu genel olarak bavul hazırlarken yapılan bir hatadır. Marketlerde şampuan, duş jeli, nemlendirici kremler gibi ürünlerin seyahat boyunu bulamıyoruz. Çoğu kozmetik satan yerlerde seyahate uygun olan küçük kaplar satılıyor. Bu kaplardan satın alarak, tatilde ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz kremleri, şampuanları bu kaplara koyup, tatilde kullanabilirsiniz. Ayrıca havayolu ile seyahat edecekseniz bu kaplar, genellikle uçak seyahatine uygun boyda üretiliyor.

Seyahat edeceğiniz ülkenin veya şehrin hava şartlarına uyumlu kıyafetler tercih edin.

Bir seyahat planlarken yapmanız gereken ilk şey ziyaret edeceğiniz şehrin hava durumuna bakmaktır. Son dakikaya kadar ilgili şehrin hava durumuna bakmaya devam edin. Hava durumları bazı platformlarda günlük bazda değişebiliyor. Bu yüzden her ihtimale karşı tedbirli olmakta fayda var.

Değerli eşyalarınızı el çantanıza alın.

Genellikle otobüs veya uçakla seyahat ettiğinizde bu durumu sizlere ayrıca bir anons ile açıklarlar. Değerli eşyalarınızı yanınızdan ayırmayın diye anons yapılır. Bu sorun pek yaşanmıyor fakat hiç yaşanmayacak diye bir kaide yok. Fakat çok endişe ediyorsanız seyahatinizi kiralık bir araç veya şahsi aracınızla gerçekleştirebilirsiniz.

Çok ihtiyacınız olan eşyaları çantanızın üst kısımlarına yerleştirin.

İster sırt çantası isterse el çantası olsun, hemen ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz eşyaları en üst kısma koyun. Bunlar bir pasaport, bilet gibi yolculuk esnasında görevlilerin talep edeceği evraklar olabilir. Yolculuk bulantınız oluyorsa, bu bir poşet olabilir. 

Havlu gibi eşyalar almayın.

Bazı insanlar bu konuda hassas olabilirler, fakat havlu gibi eşyalar çok hacimlidir ve çok yer kaplarlar. Bu yüzden konaklayacağınız oteli arayıp, havluların temizliğinden emin olabilir veya odanızda temiz havlu bulunmasını bu konuda hassas olduğunu belirtebilirsiniz.

Bavulunuz İçin Bazı Katlama Teknikleri

Bavul yerleştirmek, katlama yeteneklerimizi geliştirmemiz anlamına gelir. Gerek sevdiklerimiz ile tatil, gerekse iş için seyahatlere çıkıyoruz. Bu konuda tercihimiz uçak, otobüs iş seyahati ise kurumsal araç kiralama olabiliyor. Kurumsal araç kiralama sayesinde, kullandığınız aracın vergisini, muayene ve servisini düşünmezsiniz. Üstelik kiralama ücretleri vergi bazında size pozitif etki sağlayacaktır. Bavul ve katlama tekniklerine dönecek olursak,eşyaları gelişigüzel koymak, gerçekten çok fazla yerin işgal olmasına neden oluyor. Bu yüzden bazı katlama teknikleri var.

Bunlar aşağıdaki gibidir.
  • Rulo Katlama

Katlama teknikleri genellikle Japonya’dan çıkıyor. Hatta origami adında katlama sanatı denilen bir sanat dalı da var. Oldukça eğlenceli olan katlama sanatından pek çok şey öğrenebileceğiniz gibi kıyafet katlama hususunda da pek çok şey öğrenebiliyoruz. Onlardan biri de kıyafetlerinizi rulo yaparak katlamaktır. Bu katlama tekniğinde esas olan bavuldan yer kazanmak değil aksine kıyafetlerinizin kırışmasını önlemektir. Bu yöntemi, kırışmasını istemediğiniz kıyafetlerinize uygulayabilirsiniz.

  • En küçük katlama

Bu teknik ise kıyafetleri olabildiğince fazla bir şekilde katlayarak en küçük duruma getirmektir. Bu teknik ile katladığınız kıyafetleriniz olduğundan daha az bir hacme ulaşacak böylece bavulunuzda pek çok şey için yer açılacaktır. 

  • Kıyafetleri iç içe koyarak katlama

Bu tekniğin amacı ise bavulun bazı bölümlerinde yer işgalini en aza indirmeye çalışılır. Bir örnek ile açıklayacak olursak, bir yedek ayakkabınızı bavulunuzun içerisine galoşlayarak yerleştirdiğinizde, ayakkabınızın içerisine tatilde giyeceğiniz çorapları yerleştirebilirsiniz. Bir başka örnekte ise, pantolonunuzu katlarken, içerisine mayo veya nispeten daha az hacimli kıyafetlerinizi yerleştirebilirsiniz. Düğmeli kıyafetlerinizin düğmesine de küpe, yüzük gibi takılarınızı takabilirsiniz.

Tatil veya iş seyahatinde kullanabileceğiniz bu teknikler ile kolayca bavul hazırlayabilirsiniz. Fakat araç kiralama çözümleri için Elitcar’ı tercih edebilirsiniz. Elitcar’ın web sitesi sayesinde çok kolay bir biçimde istediğiniz aracı, istediğiniz tarihte kiralayarak tatilinizi organize edebilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.