İstanbul’u Bir de İlkbahar'da Görün!

İstanbul’u Bir de İlkbahar'da Görün!

AnasayfaBlogGeziİstanbul’u Bir de İlkbahar'da Görün!
Gezi
04 Mar 2022 11:45

Gezeceğiniz bu lokasyonlara daha rahat ulaşım sağlamak için İstanbul’da araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Gelelim lokasyonlara çiçeklerin açtığı, güneşin parıldadığı bu temiz havalarda parklar, bahçeler gibi beton ve kapalı olmayan alanları gezmek bir başka güzeldir. Hem yeşilliklerde piknik hem de çocukların enerjilerini bu güzel havalarda parklarda atmaları için hepimizin beklediği mevsim ilkbahardır. Hatta bu temiz ve yeşil alanlar size uzak olsa bile, kalabalık toplu taşıma araçları ile uğraşmadan, araç kiralama sayesinde İstanbul’da mini bir park turu yapabilirsiniz. Kış boyunca eve tıkılıp kalmış, güneş ve temiz hava hasreti çekenler için, İstanbul’da gidebileceğiniz park ve bahçeleri paylaşıyoruz.

1.     Atatürk Arboretumu

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan Atatürk Arboretumu listemizde görülmesi gereken ilk adres. Bitki ve ağaç koleksiyonları ile görsel şölen yaşatan bu yer, ilkbaharda doğa yürüyüşleri için mükemmeldir. Her fotoğrafı bir kartpostal olan Atatürk Arboretumu’nu kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Çeşitli ağaç ve odunsu bitkilere ev sahipliği yapan bu alanda piknik yasak, fakat bu doğa sergisini görmeye değer. Şehrin yoğunluğundan ve gürültüsünden izole bu yere gitmek toplu taşıma ile zor olabilir, ancak kendi aracınız veya kiraladığınız araçla gidip, tadını çıkarabilirsiniz!

2.     Emirgân Korusu

Yine İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan Emirgân Korusu, göletleri ve rengarenk çiçekleri ile görmeniz gereken muhteşem bir park. İçerisinde çocuk oyuncakları ve üç tane köşk bulunduran bu yeşil alanda piknik yapabilirsiniz ya da restoranlarında kahvaltı edebilir, kahvenizi içebilirsiniz. Her yıl Nisan ayında düzenlenen lale festivali ile ünlü olan bu koruda harika fotoğraflar çekip, yeşilliğe doyabilirsiniz. Düğün ve özel gün çekimlerinin bir numaralı adresi olan bu koruya bayılacaksınız. İstanbul’un kargaşasından kaçmak için arabanıza binip veya kendinize özel bir araç kiralayıp hemen buraya bir hafta sonu kaçamağı yapmanızı öneriyoruz! Pişman olmayacaksınız.

3.     Yıldız Parkı

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alan tarihi Yıldız Parkı ve Korusu içerisinde Osmanlı döneminden kalma çeşit çeşit çiçek, bitki ve ağaç bulundurur. Dünyanın her yerinden toplanmış bu bitkileri görmeye mutlaka gitmelisiniz. Asma köprüleri, şelaleleri, göletleri ve tarihi köşkleri ile İstanbul’da görülmesi gereken bir bahçe. Güzel bir ilkbahar gününde parkta yürürken sincapları görebileceğiniz bu yeşil alanda huzuru ve temiz havayı çokça hissedeceksiniz. İsterseniz piknik, isterseniz yürüyüş yapabileceğiniz Yıldız Parkı sizleri bekliyor.

4.     Gülhane Parkı

İstanbul, Fatih ilçesinin Eminönü semtinde bulunan Gülhane Parkı listemizdeki dördüncü durak. Tarihi olan bu park Alay Köşkü, Topkapı Sarayı ve Sarayburnu arasında yer alır. Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nın dış bahçesi olan Gülhane parkı, içinde gül bahçeleri ile bir koru vardı. Ayrıca içerisinde bir bilim müzesi bulunduran bu parkta hem size hem çocuklarınıza göre her şey var. Şarkılara konu olmuş bu yeşil ve güzel parkı ilkbahar esintileri eşliğinde görmenizi tavsiye ediyoruz. İstanbul’un göbeğinde bulunan bu parka ulaşım o kadar kolay değil ancak araba ve kiralık araç ile gelip görmenizi ve bu doğa harikasını deneyimlemenizi öneriyoruz.

5.     Göztepe 60. Yıl Parkı

İstanbul, Kadıköy ilçesinin Göztepe semtinde bulunan bu park türlü ağaç, çiçek, sarmaşık bitki ve fazlasına ev sahipliği yapmaktadır. Çocuklarınızla mutlaka gitmeniz gereken bu parkta oyun alanları ve çeşitli oyun aletleri bulunmaktadır. Baharın gelmesiyle beraber kış boyu park özlemi çeken çocuklarınız Göztepe 60. Yıl Parkı’na bayılacak! İstanbullu iseniz veya ziyaretçiyseniz çocuklarınızı bu zevkten mahrum bırakmamanızı öneririz. Mevsimle değişen yeşil, pembe, kırmızı ve sarı renkteki ağaçlar görülmesi gereken bir manzara oluşturuyor. Kalabalığın eksilmediği İstanbul’da güzel bir gün için kendi aracınız veya araba kiralayarak gelmeniz gününüzü kolaylaştırır. Cumhuriyetin ilanının 60. yılına özel olarak açılan bu park, ayrıca tarihi bir önem taşımaktadır. Süs havuzları, biyolojik göletleri ve gül bahçesiyle görülecek birçok güzel manzaraya sahip

Göztepe 60.Yıl Parkı’nı Ziyaret Etmeyi Unutmayın!

6.     Fethipaşa Korusu

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan ve denize bakan Fethipaşa Korusu dinlenip, keyif alacağınız altıncı durağımız. 6 adet çocuk oyun alanı bulunan bu park tam çocuklara göre! İlkbaharın güneşli havalarında, eve sığamayan çocuklar için oyun alanları var. Aletli spor alanları, basketbol – voleybol sahaları ile hareket etmek isteyen yetişkinler de bayılacak. Koru içerisinde ayrıca iki adet tarihi yapı bulunmaktadır. Hem gezi hem spor aktiviteleri için ziyaret edebileceğiniz Fethipaşa Korusu’na gitmeyi unutmayın!

7.     Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı’nın olmadığı bir park ve bahçe listesi düşünülemez! İstanbul’da, Çatalca Yarımadası’nın en doğu ucunda yer alan Belgrad Orman İçi Dinlenme Tesisleri uçsuz bucaksız bir yeşilliğe sahip. Konumu sebebiyle ulaşım açısından zorlayabilir; ancak kiralık araç ya da şahsi aracınızla rahatça gidebileceğiniz bu orman, içinde piknik ve mangal yapabileceğiniz on farklı alana sahiptir. Yürüyüş parkurunda yürüyebilir ya da orman boyunca bisikletinizi sürebilirsiniz. İlkbaharın gelişiyle bu güzel havalarda ciğerinizi temiz hava ile doldurabilirsiniz.

8.     Maçka Demokrasi Parkı

İstanbul’da Kadırgalar Vadisi’nde bulunan Maçka Demokrasi Parkı güzel bir bahar sabahı yürüyüş için mükemmel adres. Spor aletleri olan parkları, çocuk oyun alanları, kahve içebileceğiniz veya yemek yiyebileceğiniz mekanları ile herkese uygun olan bu yer, halka açık bir parktır. Arabanızla veya araç kiralama sayesinde ailece toplanıp gidebileceğiniz sayılı temiz parklardan biridir. Amatör, profesyonel, fotoğraf çekmeyi seven herkesin favori parkıdır. Şehrin ortasında nefes alıp, dinlenebileceğiniz Maçka Demokrasi Parkı’na bu güzel bahar günlerinde mutlaka uğrayın.

9.     Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Polonezköy Tabiat Parkı listemizin son durağı. Güzel bir ilkbahar gününde piknik yapabileceğiniz alanlarla dolu olan bu park, aile ve arkadaşlarınız için güzel bir dinlenme yeri. Ayrıca çadırlı kamp alanlarına da ev sahipliği yapan bu park size güzel anılar biriktirme şansı veriyor. Yürüyüş parkuru ve seyir kuleleri ile hem yeşile hem temiz havaya doyacaksınız. Avrupa yakasından ulaşımı oldukça zor ancak şahsi veya araç kiralama sayesinde bir vasıta ile gelmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Bisiklet parkurlarında hem rahatça bisiklet sürmenin hem de doğa manzarasının tadını çıkaracaksınız. İlkbahar ile iyice yeşillenen Polonezköy Tabiat Parkı’nı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.