İstanbul’un En Güzel Manzaralı Sokakları

İstanbul’un En Güzel Manzaralı Sokakları

AnasayfaBlogGeziİstanbul’un En Güzel Manzaralı Sokakları
Gezi
Doğal & Tarihi
Yeme & İçme
09 Ara 2022 10:45

İstanbul, pek çok açıdan insanların dikkatini çekmektedir. Dünya’nın hiçbir şehrinde İstanbul’daki kadar büyük bir boğaz yoktur. Bu açıdan şehir, misafirlerine eşsiz bir manzara sunmaktadır. Şehir içerisinde ulaşım için İstanbul’da araç kiralama yapabilirsiniz. Üstelik istediğiniz tarihte, istediğiniz aracı İstanbul’un pek çok noktasından kiralayabilirsiniz. Tarih içerisinde ve günümüzde İstanbul çok büyük ve stratejik bir öneme sahiptir. Keza şairler ve yazarlar bu şehir için pek çok fazla sayıda şiir ve şarkı yazmışlardır. İstanbul’un her sokağı güzel ama bazı sokakları var ki her gün yerli ve yabancı turiste ev sahibi yapmaktadır. İşte söz konusu olan o sokaklar aşağıdaki gibidir.

1) Fransız Sokağı

İstiklal Caddesi’nde bulunan sokak, Fransız esintilerinin görülebildiği bir sokaktadır. Bir başka adı ise Cezayir Sokağı’dır. Birçok cafe ve restoranın bulunduğu Fransız Sokağı, Galatasaray Lisesi’nin arkasında bulunmaktadır. Beyoğlu ile Tophane semtlerini birbirine bağlamaktadır. Gecesinin ayrı gündüzünün ayrı renkli olduğu sokağı, Taksim’e gittiğinizde kesinlikle ziyaret etmelisiniz. 

2) Vodina Caddesi

İnstagram’da görmüş olmanız muhtemel bir sokak olan Vodina Caddesi, Fatih ilçesine bağlı olan Balat’ta yer almaktadır. Farklı kültürlerden pek çok insanın yaşadığı bu semti renkli binaların olduğu sokak olarakta biliyor olabilirsiniz. Bu caddeye geldiğinizde güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

3) Karakolhane Caddesi

Bütün güzel sokaklar Avrupa Yakası’nda değil. Karakolhane Caddesi, Anadolu Yakası’nın göz bebeği Kadıköy’de bulunmaktadır. Son zamanlarda oldukça popüler olan cadde içerisinde yürürken, tarihi evleri ve rıhtım manzarası sizlere eşlik edecektir. 

4) Şair Nedim Caddesi

Şair Nedim Caddesi, Beşiktaş’ta bulunan en şık kafe ve restoranları ile meşhurdur. 
Cadde, birbiri ardına sıralanmış kafe, restoranları ve sanat galerilerini gezebilir ardından Beşiktaş sahile inerek deniz havasını içinize çekebilirsiniz. 

5) Perihan Abla Sokak

Yine Anadolu Yakası’nda bulunan bir sokak olan Perihan Abla Sokak’tayız. Balat’a benzerliği ile yani renkli binaları ile meşhur olan bu sokağı muhtemelen İnstagram’da görmüşsünüzdür. Üsküdar ve Beylerbeyi arasında bulunan bu sokak Kuzguncuk’a bağlıdır. Efsanevi dizi ve filmlerin çekildiği bu sokakta bir zamanların meşhur dizisi Perihan Abla çekilmiştir. Arnavut kaldırımlarının, yemyeşil ağaçların ve cumbalı ahşap evlerin süslediği sokağı mutlaka görmelisiniz. 

6) İshakağa Caddesi

İstanbul Anadolu Yakası’nda gizli kalmış bir yer olan Beykoz’da bulunan İshakağa Caddesi’nde tarihi konakları, ağaçları ve eşsiz Marmara Denizi’ni görebilirsiniz. Cadde, Osmanlı dönemine uzanan tarihi ve dingin atmosferiyle dinlendirici bir havaya sahiptir. 

7) Soğukçeşme Sokağı

Sultanahmet’te bulunan Soğukçeşme Sokağı, sevimli tarihi evlerin sıralandığı, Topkapı Sarayı ve Ayasofya’nın arasında kalmaktadır. Sokak, ziyaretçilerine tarihi bir görsel şölen sunarken adını sokaktaki mermer çeşmeden almıştır. 

8) Akarsu Yokuşu Sokağı

Akarsu Yokuşu Sokağı, Firuzağa Kahvesi ve Cihangir Merdivenler’in de bulunduğu Cihangir’de yer almaktadır. 90’lı yılları yansıtan sıcacık mahalle kültürünü yaşatabilen bu sokak, Cihangir’in en güzel manzaralarına ve nefis mekânlarına ve ev sahipliği yapmaktadır. 

9) Serdar-ı Ekrem Sokak

İstanbul’un en popüler sokaklarından biri olan Serdar-ı Ekrem Sokak’ı, muhtemelen İnstagramda görmüşsünüzdür. Sizlerde İstanbul’un en ünlü sokaklarına araç kiralama yaparak daha rahat ulaşabilirsiniz. Bu sokak ünlü çünkü İstanbul’un önemli yapılarından olan Galata Kulesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Bunların yanı sıra sokağın her köşesine sinmiş sanat kokusu ve birbirinden güzel, elit mekânlarıyla sizi oldukça ilgi çekicidir. Ayrıca sokakta, pek çok filmde bir ikon olmuş Doğan Apartmanı’nın mimarisini inceleyebilirsiniz. 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.