İstanbul Havalimanı’nda Ne Yapılır: İşe Yarar Bir Rehber

İstanbul Havalimanı’nda Ne Yapılır: İşe Yarar Bir Rehber

AnasayfaBlogGüncel Bilgilerİstanbul Havalimanı’nda Ne Yapılır: İşe Yarar Bir Rehber
Güncel Bilgiler
10 May 2022 16:05

Bu havalimanında yapabileceğiniz pek çok aktivite mevcuttur. İstanbul Yeni Havalimanı araç kiralama yapabileceğiniz gibi, yeme ve içme, alışveriş, otel, sanat galerisi gibi pek çok alan mevcuttur. Seyahat etmek üzere buraya gelen insanlar genellikle erken gelir ve bu yüzden beklemek zorunda kalabilirler. Beklerken de yapılabilecek bir şeylerin olması oldukça önemlidir. Hem can sıkıntısını giderecek hem de efektif olarak zamanınızı harcayabileceğiniz bir ortam olan İstanbul Havalimanı’nda neler yapılabilir, hep beraber öğrenelim.

Kahveye kim hayır diyebilir?

Dünya’daki hemen hemen her insan kahve sever. Uçuştan önce bir kahve veya çay iyi giderdi diyenlerdenseniz, İstanbul Havalimanı’nda bu mümkündür. Sadece kahve ve çay değil, istediğiniz hemen hemen her içeceği bulabilirsiniz. Kahve tek başına gitmez diyenlerdenseniz, kahve veya çayınızın yanına tatlı yada simit gibi aperatifler alabileceğiniz pek çok mekan mevcuttur. Size sadece ve sadece karar vermek kalır. 

Uçak beklerken yeni tatlar deneyimleyebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’nda yiyecek alternatifleri bakımından epey zengin restaurantlar bulunmaktadır. Türk mutfağı lezzetlerinden, burger ve pizza gibi fast food lezzetlerine veya Uzak Doğu lezzetlerine kadar bulabileceğiniz restaurantlar bulunmaktadır. Sadece oturup, sipariş vermeniz yeterlidir. 

Alışveriş için çok uzaklara gitmenize gerek yok.

İstanbul Havalimanı bünyesinde alışveriş yönünden her şeyi alabileceğiniz seçenekler barındırıyor. Genellikle yolcular hazır giyime yönelselerde her ihtiyaca ve bütçeye uygun, yerli ve yabancı markayı bir arada bulabilirsiniz. Modadan tutunda aksesuardan, mücevher ve saate ihtiyacınız olabilecek bütün ürünleri bulabileceğiniz mekanlar mevcuttur. Tabi ki her havalimanında olan Duty Free alanı da bu bölümde yer almaktadır.  

Biraz rahatlamak için masaj yaptırabilirsiniz.

Uçuş saatini beklerken yemeğimizi yedik, alışverişimizi yaptık ardından kahvemizide içtik fakat hala vakit gelmedi mi? Öyleyse bir masaja ne dersiniz? Evet, yanlış duymadınız İstanbul Havalimanı’nda masaj yaptırabileceğiniz mekanlar mevcuttur. Ayrıca siz masaj yaptırırken internetten araç kiralama yapabilirsiniz. Örneğin Hatay’a gideceksiniz. Orada araç kiralama hengamesine girmek yerine Elitcar’ın web sitesine girerek Hatay Havalimanı’nda araç kiralama yapabilirsiniz. Sadece kiralamak değil, fiyata dahil olan hizmetleri veya dahil olmayan hizmetlere de bakabiliyorsunuz. Ayrıca bebek koltuğu, ekstra kilometre veya ekstra kasko ekstra hizmet satın alması da yapabiliyor. Türkiye’nin her yerinden, kolay bir kiralama yapabilmek için Elitcar’a gelin.

Uçağınız ertelendi ise kalacak bir otel imkanı dahi var.

Zaman zaman uçuş farklı bir güne ertelenebiliyor veya farklı bir uçuş beklerken rotar olabiliyor. Bazende farklı bir yere giderken transit olarak burada kaldığımızda, dinlenmek veya geceyi geçirmek için oteller mevcuttur. Bu oteller misafirlerine özel tasarım akıllı yatakları, akıllı TV’leri, dinamik ortam aydınlatması, muson yağmur duşları ve ücretsiz WiFi hizmeti sağlamaktadır.

Kültür için sanat galerisi gezebilir ve kütüphanede kitap okuyabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı sanat tutkunu misafirlerini de unutmadı. Sanat tutkunu misafirler burada on farklı alanda bulunan sanat galerisini gezebilir, kitap kurtları ise kütüphanede sessizce kitaplarını okuyabilirler. Sanat galerisinde anıt bronz heykeller görebileceğiniz gibi yağlı boya tablolarda görebilirsiniz. Ayrıca kütüphanede de pek çok kitap mevcuttur.

Bu makalemizde de İstanbul Havalimanı’nda vakit geçirebileceğiniz alanları kaleme aldık. Bu makalemize son verirken, okurlarımıza keyifli seyahatler diliyoruz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.