Hafta Sonunda Keşfedebileceğiniz 5 Şehir

Hafta Sonunda Keşfedebileceğiniz 5 Şehir

AnasayfaBlogGeziHafta Sonunda Keşfedebileceğiniz 5 Şehir
Gezi
Yeme & İçme
Doğal & Tarihi
Etkinlik
01 Eyl 2022 08:50

Haftasonu için bir plan yapmak istiyor fakat ne yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız, doğru yerdesiniz. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar, biraz uzaklaşmak isteyebiliyor. Sizler için İstanbul’da araç kiralama yaparak ulaşım sağlayabileceğniiz ve haftasonunuzu daha verimli değerlendirebileceğiniz beş adet lokasyon belirledik. İşte o lokasyonlar;

İzmir

Simite gevrek denilen, çekirdeğe çiğdem denilen bir şehir İzmir. Ülkemizin gözde yerlerinden olan İzmir’de haftasonunuzu değerlendirebileceğiniz pek çok aktivite ve gezilecek yer mevcuttur. Eğer biraz yüzeyim kafa dağıtayım diye gidiyorsanız, Çeşme, Foça, Karaburun, Urla, Alaçatı doğru adreslerdir. Biraz tarih bilgim artsın kültürleneyim derseniz de, efes antik kenti gibi pek çok antik kent bulunuyor. Ayrıca şehrin içerisinde bulunan asansör ile şehre kuşbakışı bakabilirsiniz. Akşam olduğunda Kordon’da gezerek biraz kafa dağıtabilirsiniz.


Eskişehir

Öğrencilerin şehri Eskişehir. Eskişehir, ucuz olması ile bilinen bir şehirdir. Hemen hemen her yere tramvay ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Atlıhan El Sanatları Çarşısı ile el sanatlarına bir göz atabilirsiniz. Öte yandan çocuklar gibi eğlenmek isterseniz de sizleri Sazova Parkına alalım. Biraz Venedik havası almak isterseniz de şehir merkezinde bulunan Porsuk Çayı manzaralı köprüleri ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Eskişehir’de bulunan Devrim Arabası’nı da görebilirsiniz. Arabanın halen çalışabildiği söyleniyor.


Çanakkale

Geçmişten gelen zafer dolu tarihi ve muhteşem doğası ile Çanakkale, hem İstanbul’a olan yakınlığı oldukça dikkat çeken bir şehirdir. Çanakkale’de tarih bilgim artsın isterseniz Gelibolu doğru adres olacaktır. Şanlı tarihimize birinci gözden tanıklık ettiğinizde gözlerinizin dolması an meselesi olacaktır. Öte yandan denize gireyim ve biraz eğleneyim derseniz de Bozcada, Gökçeada ve Assos oldukça güzel lokasyonlardır. Birazda midem bayram etsin derseniz ezine peynirini ve doğal zeytinlerden almayı unutmayın. Öte yandan Çanakkale’de kamp yapabileceğiniz de pek çok alan bulunuyor. Bu alanlar sayesinde doğaya da doyabilirsiniz.


Bursa

İskenderin başkenti olan Bursa’ya geldiğinizde doğal güzelliğe doyacaksınız. Otobüsle veya uçakla şehri ziyaret eden okurlar Bursa’da araç kiralama yaparak şehri daha rahat gezebilirler. Şehir kültür bakımından oldukça zengin. Ulu Cami’den başlayarak Cumalıkızık’a kadar pek çok yeri gezerek kültürünüze kültür katabilir ve Bursa’nın güzel doğası ile birlikte rahatlayabilirsiniz.


Bolu

İstanbul’a yakın olan lokasyonlardan bir diğeri de Bolu’dur. Bolu güzel doğası ile yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlamaktadır. Her mevsim farklı bir renge bürünen Bolu’da Yedigöller’i ziyaret edebilir veya Abant Gölü çevresinde turlayabilirsiniz. Şehrin bazı noktalarında bungalov evler bulunabildiği gibi kampa uygun yerlerde bulunmaktadır. Özellikle temiz havası sayesinde tazelendiğinizi hissedeceksiniz.

İstanbul’a yakın olan haftasonu keşfedebileceğiniz beş lokasyonu sizler için listeledik. Bu güzide noktaları ziyaret ederken trafikte dikkatli olmanızı temenni ediyoruz. Sizlerde Elitcar’ın web sitesi aracılığı ile çok kolay bir şekilde araç kiralama yapabilir ve bu güzide noktaları çok daha rahat gezebilirsiniz. 
 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.