Dünya’daki ve Türkiye’deki En Güzel Yollar: Mükemmel Manzaralı 20 Yol

Dünya’daki ve Türkiye’deki En Güzel Yollar: Mükemmel Manzaralı 20 Yol

AnasayfaBlogGeziDünya’daki ve Türkiye’deki En Güzel Yollar: Mükemmel Manzaralı 20 Yol
Gezi
Güncel Bilgiler
23 Haz 2022 12:55
  • Kayalık manzaralı Şile feneri yolu.

İstanbul genelde metropol olarak bilinir. Fakat Şile bu metropolun biraz dışında kalıyor diyebiliriz. İstanbul’dan araç kiralama yaparak kolayca ulaşabilirsiniz. Bölgeye vardığınızda Karadeniz’in hırçın dalgalarının, sarp kayalıklara çarpıp eşsiz bir manzara oluşturduğunu göreceksinizdir.

  • Van’a giden aşk dolu yol.

Van, Van Gölü ve eşsiz doğası ile oldukça farklı bir yer. Yol üzerinde de pek çok güzel doğa bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Aracınız ile böyle bir yolculuk yapmadıysanız, bu yolculuğu sırf bu manzaralar için bile yapmanızı öneriyoruz.

  • Erzurum’un hobbit köyüne benzeyen yolu.

Erzurum, her ne kadar kar altında olan bir bölge olarak bilinsede, bilinenin aksine yeşillikler ile dolu tıpkı bir Hobbit köyünü andıran bir manzarası vardır. Bu güzel köyleri daha iyi deneyimlemek için yaz mevsiminde gitmenizi önermekteyiz.

  • Her mevsim güzel olan Abant yolu.

Kış denince akla gelen ilk şehirlerden birisi Bolu’dur. Çam ağaçlarının yeşili ve akasya ağaçları yapraklarının sonbaharda sararması ile birlikte bir renk cümbüşü olur. Bu yolu gitmenin zevki de ayrı bir güzel olur.

  • Anadolu bozkırı Aksaray - Konya yolu.

Bu yolu giderken kesinlikle kendinizi bir yeşilçam filminde gibi hissedeceksiniz. Çünkü uçsuz bucaksız ovanın ortasında giden bir yolda ilerlemenin hissiyatı oldukça değişik olacaktır. Bu açık alanlarda instagram için fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

  • Karadeniz’in yamaçlı yollarından bir tanesi Ayder yolu.

Karadeniz’in yolları bazen tehlikeli bazende bir kartpostal tadında manzaralar sunabiliyor. İşte o kartpostal manzaralı yollardan bir tanesi de Ayder yaylasının yoludur. Bu yolda şimşir ormanlarını görebileceğiniz gibi eşsiz akarsu manzaraları da sizleri şaşırtacaktır. Bu yolda instagram için pek çok fotoğrafınız olacaktır.

  • Nehir, kar ve çam ağaçları manzarası eşliğinde Çoruh - İspir yolu.

Çoruh Nehri manzarası eşliğinde Erzurum’a yol almak gibisi var mıdır bilemiyoruz. Nehir manzarası eşliğinde gidebileceğiniz bir yol var. Doğası sayesinde karın beyaz rengi, toprağın kahverengisi ve nehrin mavisi eşliğinde bir yol, sizi temiz havası ile doğanın tam içerisinde hissettirecektir.

  • Tatil’in habercisi Dalyan yolu.

Tatil denince aklımıza deniz, kum, güneş gelmektedir. Hani tatil beldelerine giderken bazı yollar vardır. İnsanı mutlu eden yollar, işte o yollardan birisi Dalyan yolu. 

  • Gelibolu, Eceabat yolunun sabah manzarası.

Gelibolu, tarihimizin önemli savaşlarından birisine tanık olmuş bir ilçemizdir. Bu savaşta verdiğimiz kayıplardan ötürü mü bilemiyoruz ama bölgenin gerçekten çok güzel bir manzarası var. Gün doğumunu izleyebilir veya sabah saatlerinde ayrı bir güzel olmaktadır.

  • Kars yolu.

Kış turizminin uğrak noktalarından olan Kars yolunu ilerlerken güzel kar manzaraları görürken, güzel dağ ve doğa manzaraları da göreceksiniz. Özellikle Doğu Ekspresi ile seyahat ederken, bu manzaraların tadını çıkarıp, instagram için fotoğraf çekmeyi unutmayın.

Geçelim Dünya’daki En Güzel Manzaralı Yollara

Dünya, uçsuz bucaksız bir yer. Her yerinde güzel manzaralar bulabiliriz. Fakat bu manzaraların kaçında yol vardır? İşte Dünya’nın dört bir yanından en güzel yol manzaraları. Bu makaleyi okuduktan sonra bu lokasyonlara gitmek isteyebilirsiniz.

  • Dağ manzarasına doyacağınız, Patagonya - Arjantin yolu.

Ruta 23 yolu olarak geçen yolda giderken, karşınızda uçsuz bucaksız ovanın sonunda sarp kayalıklara sahip dağlar göreceksinizdir. Bu dağ manzarası eşliğinde ilerlerken, dağlardan ovaya doğru esen temiz havayı solumak ayrı bir güzel olur.

  • Doğası ile ünlü Yeni Zellanda’nın Mildford yolu.

Doğal güzelliği ile pek çok filme konu olmuş Yeni Zellanda, tabiki Mildford yolunda giderken, yolcularına kartpostal gibi bir manzara sunar.

  • Issızlığın güzelliği Peru’da bulunan Panamericana Sur yolu.

Düşünün ki, ıssız, kimsenin olmadığı yollarda ilerliyorsunuz. Sanki bitmeyen güzel bir yalnızlık hissi sizi kucaklıyormuş gibi hissedersiniz. İşte bu hissiyatı yaşayacağınız yolun adı Panamerica Sur yoludur.

  • Güney’e sürmek, Badlands Ulusal Parkı, Amerika Birleşik Devletleri Güney Dakota 240 yolu.

Dakoda 240 yolu olarak geçen bu yolu, kısaca bir Google’da araştırsanız karşınıza Çoğu amerikalının Güney’e sürmek deyiminin fotoğraflarını göreceksinizdir. Eğer bu yola, yolunuz düşerse sabah saatlerine denk getirmeye çalışın ve aracınızı sağa çekip bir süre gün doğumunu izleyin. Emin olun yola rahatlamış bir şekilde devam edeceksiniz.

  • Kış güzelliği, Romanya’nın Transalpina yolu.

Sarp kayalıklar ve dağlık arazilerin üzerine yağan kar, bu yolu gerçekten romantik bir hale getirmiş. Aslında bölge biraz Kars’a benzemektedir. Kars’a yolunuz düşerse, Kars’ta araç kiralama yaparak daha rahat gezebilirsiniz. Böyle kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde aracınız ile geçerken kış lastiğinizin olduğundan emin olmalısınız. Eğer kiralama yapıyorsanız da kiralama yaptığınız şirkete sorararak yol ve araç hakkında bilgi almanızı öneriyoruz. Transalpina yolunun en yüksek noktası Urdele Pass’tır.

  • Doğal güzellikleri ile ünlü Norveç’in Atlantik yolu.

Norveç’te araba ile gezerken, kuzey ışıklarını görmeniz, veya masallar diyarındaymış gibi hissetmeniz aslında çok doğal. Çünkü ülkenin pek çok yanı masallar şehri gibi. Bu masallar dıyarından fırlamış gibi görünen lokasyon ise Atlantik yolu.

  • Amerika Birleşik Devletleri, The Blue Rich Parkway yolu.

Tıpkı Abant’ta benzeyen bu yolu sonbaharda geçerseniz bir renk cümbüşüne tanık olmanız kuvvetle muhtemel. Bölgede tam 469 adet madenin olduğu biliniyor. Zigzag bir yol olduğundan çok fazla hız yapamıyorsunuz. Bu durumda yolda giderken vadinin tadını çıkarmanızı sağlıyor.

  • Kendinizi 1800’lü yıllarda hissedeceğiniz, Arjantin’in Ruta 40 yolu.

Yine Patagonya’da bulunan bu yol, Arjantin’in dağ manzarasıyla boyanmış durumda. Bu yolda giderken, tıpkı bir Amerikan kovboy filminde gibi hissedeceksiniz. Yolun önündeki dağ ise And dağlarıdır.

  • Kanyon manzaralı Colombia River Kanyonu yolu.

Aslında adı üzerinde, bir nehrin kanyon oluştuğu bir yol. Fakat bu kanyonda giderken, yola odaklanamayabilirsiniz. Çünkü doğası oldukça güzel. Manzaraya karşı koyamazsanız, aracı sağ çekip biraz manzarayı izlemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Vahşi doğaya yakın, Arjantin’in Mendoza yolu.

Şili sınırına yakın bir bölgede olan yol, görünüşte oldukça tehlikeli görünmektedir keza öyledir. Bu yolda ilerlerken ekstra dikkatli olmanızda fayda var. Bu yol size güzel bir vadi manzarası sunarken, oldukça zigzaglı bir yol gitmeniz gerekir. Her güzelliğin bir bedeli var malesef ki. Mendoza bölgesine geldiğinizde Paso Internacional Los Liberdatos yolunu geçmenizi öneriyoruz. 

Bu makalemizde de Dünya’daki ve ülkemizdeki muhteşem manzaralara sahip olan yolları mercek altına aldık. Bu yollardan geçme fırsatınız olduğunda mutlaka bir fotoğraf çekimi yapın ve bizleri hatırlayın. Şimdiden keyifli seyahatler diliyoruz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.