Doğayla Bütünleşin: İstanbul’a Yakın Kamp Alanları Rehberi


Şehir hayatından bıkan insanların araç kiralama yaparak, sessizliğin hakim olduğu kamp alanlarına doğru gidip, bir kaç gece geçirmekteler. Bizlerde sevgili İstanbul’lular için, İstanbul’a yakın kamp alanlarını listeledik.

Şile Kamp Alanları

Bir İstanbul’luya kamp derseniz o da size Şile der. Çünkü kamp severlerin aklına gelen ilk lokasyon Şile. Bölgede ücretli ve elektrik hatta duş alanları bulabileceğiniz alanlar bulunurken, kimsenin olmadığı ve hatta göl manzarası olan Esenceli Gölü gibi ücretsiz kamp alanları da bulunuyor. Ağva ise bir başka meşhur kamp alanlarından. Şile’ye oldukça yakın olduğu için Kilimli Koyu’nu da sayabiliriz. Burada da ücretsiz bir şekilde kamp yapabilirsiniz. Fakat daha uzun süreli kamp yapmayı planlıyorsanız, ücretli bir şekilde elektrik ve duş hizmeti sağlayan pek çok kamp alanı bulunuyor.

Beykoz Kamp Alanları

Şile gibi Beykoz’da bünyesinde pek çok kamp alanı barındırıyor. Anadolu Yakasında ikamet eden okurlar, Beykoz mu diye düşünebilirler, fakat bölge ücretsiz ve kimsenin olmadığı kamp alanları ile dolu. Bu alanlardan bazıları; Bozhane Köyü, Polonezköy Tabiat Parkı Kamp alanını sayabiliriz.

Silivri Kamp Alanları

İstanbul’a bağlı olan ve şehir merkezi yakın bir konumda olan Silivri’de bir sahil ilçesidir. Pek çok sahile yakın kamp alanı bulunuyor. Çoğunlukta ücretli kamp alanları olsa da ücretsiz kamp alanları da bulmak mümkün. Ücretsiz kamp alanlarından özellikle Malatra Koyu’na bakmanızı öneriyoruz.

Kocaeli Kamp Alanları

İstanbul’a yakın denince aklımıza gelen ilk şehir Kocaeli oluyor. Kocaeli, bir sanayi şehri olarak bilinse de aslında Karadeniz ikliminin var olduğu güzel kamp alanları barındırmaktadır. Hatta kamp yapıyorum derken yayla havası da alabilirsiniz. Bu kamp alanlarına örnek verecek olursak; İnönü Yaylası, Sardala Koyu, Kerpe Kartal Kayalıkları, Pembe Kayalar gibi alanlar bulunuyor.

Yalova Kamp Alanları

Yalova, İstanbul’a belki de Kocaeli’den daha yakın olabilir. Feribotla çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Küçük bir şehir olsada, bölgede ücretli ve ücretsiz pek çok kamp alanı bulunuyor. Bu kamp alanlarına örnek olarak; İhsaniye Yaylası, Erikli Şelalesi gibi alanları sayabiliriz.

Tekirdağ Kamp Alanları

İstanbul, Avrupa Yakası’nda ikamet edenler için en yakın şehir Tekirdağ’dır. İstanbul’da araç kiralama yaparak çok kolay ve rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölgede ücretli kamp alanları çoğunlukta olsa da, ücretsiz kamp alanlarıda mevcut. Tekirdağ’daki ücretsiz kamp alanları; İkiz Göller, Uçmak Dere gibi alanlardır.

Kırklareli Kamp Alanları

Kırklareli, İğneada bölgesi ile yılın her mevsimi kampçıları bünyesinde ağırlamaktadır. Longoz ormanları ile meşhur alanda ücretli ve ücretsiz kamp alanları bulunuyor. Başta İğneada olmak üzere pek çok bölgesinde ücretsiz bir şekilde kamp yapabilirsiniz.

Edirne Kamp Alanları

Tekirdağ’dan sonra İstanbul’a en yakın şehir Edirne’dir. Edirne’de bir sahil şehri olduğu için bünyesinde ücretli ve ücretsiz kamp alanları barındırıyor. Ücretsiz alanlardan bazıları; İtalyan Koyu, Danışment Tabiat Parkı, Dalyan Gölü’dür.

Böylece sizlere İstanbul’a yakın lokasyondaki kamp alanları aktardık. Sizlerde kamp alanı tercih ederken, ücretli olanların elektrik ve duş hizmeti olduğunu fakat ücretsiz alanlarda bu gibi imkanların bulunmadığını göz önünde bulundurmalısınız. Şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

Elitcar
Mobil Uygulamamızı İndirin
Mobil uygulamamızı indirin ve araç kiralama işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirin.
Elitcar Rental Mobile AppElitcar Rental Mobile App