Doğal Güzelliğiyle Ünlü Bir Kaçamak Noktası: Bolu Abant

Doğal Güzelliğiyle Ünlü Bir Kaçamak Noktası: Bolu Abant

AnasayfaBlogGeziDoğal Güzelliğiyle Ünlü Bir Kaçamak Noktası: Bolu Abant
Gezi
Doğal & Tarihi
24 Kas 2022 12:00

Türkiye, her yıl milyonlarca turisti ağırlayan bir ülkedir. Ülkemiz, doğal güzellikleri ve bulunduğu coğrafya ile turistlerin ilgisini çeker. Bu hususta yerli turist olarak bizlerde ister kendi aracımız istersek araç kiralama yolu ile rahatça gezebiliyoruz. Özellikle kültür turizmi tatillerinde arabaya ihtiyaç duyulabiliyor. Çünkü kültür turizmi şehirlerinin dört bir yanında görülmesi gereken yerler bulunur. Söz konusu turistik yerlere gitmek için araba gerekmektedir. 

Doğal güzellikleri ile ünlü şehrimiz Bolu’nun Abant ilçesini mercek altına alacağız. Abant gerçekten mevsim geçişlerini dolu dolu hissedebileceğiniz bir yer. Sonbahar’da ayrı, İlkbahar’da ayrı bir güzelliği olan nadir bir coğrafyaya sahiptir. Bölgeye gidip görmek isteyenleri daha fazla bekletmeden hemen anlatmaya başlayalım.

Abant’a Nereye Gidilir?

Abant denince aklımıza hemen Abant Gölü geliyor. Göl muazzam ve eşsiz bir manzaraya sahip. Ayrıca göl çevresinde yürüyüş yapabileceğiniz platformlar mevcuttur. Platformda yürürken yer yer gölün içerisine girebileceğiniz, yer yer ise kenarından eşsiz orman manzarası seyredebileceğiniz alan mevcuttur. Burada yürürken ve dolaşırken çok eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Abant Gölü ve tabiat parkı, milli parklar statüsünde bulunmaktadır ve girişler ücretlidir. Ayrıca bölge floral zenginliği ile meşhurdur. Keza su samurlarından tutunda tilki, çakal, geyik, alaca, yaban domuzu gibi birçok yabani hayvanı doğal ortamında gözlemleyebilirsiniz.

Abant Gölü’ne kadar gelmişken, Yedigöller Milli Parkı’nı ziyaret etmeden dönmeyin. Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü’ne oldukça yakın bir mesafededir. Adı üzerinde yedi adet gölün ve nadir görülen bir orman güzelliğinin bulunduğu bir bölgedir. Bunların yanı sıra Örmeci Yaylası, Samandere Şelalesi, Sinekli Yaylası, Güzeldere Şelalesi ve Akkayalar’ı görerek gününüzü tamamlayabilirsiniz. Sonraki günlerde isterseniz rotanızı Mudurnu’ya da çevirebilirsiniz.

Abant’a Ne Yenir?

Bolu aşçıları ile ünlü bir bölgemizdir. Abant’ı gezerken de haliyle acıkacaksınızdır. Aşçıların bol olduğu bir bölge olduğu için de farklı Anadolu lezzetlerini tadabilirsiniz. Bizler alabalık yemenizi önermekteyiz. Ayrıca bölgeyi gezerken cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, keş peyniri, saray helvası, yayla çorbası, patates çorbası, tarhana çorbası, patatesli köy ekmeği, keş peynirli cevizli erişte ve daha pek çok lezzetli yemekleri tadabilirsiniz. Bolu’nun meşhur bolçi çikolatasından tatmayı da unutmayın.

Abant’a Nasıl Gidilir?

Yemekleri sayınca insanın ruhu doyuyor. Tabi bölgeye gidip lezzetleri ve doğal güzellikleri bizzat görmek için İstanbul’dan 277 km yol yapmak gerekiyor. Dileyenler İstanbul’da araç kiralama yaparak bu yolu gelebilir. Bu yol yaklaşık 3 saat sürebilir. İstanbul’dan Abant’a giderken Anadolu Otoyolu’nu kullanabilir ve otoyolda seyir halindeyken Kaynaşlı ayrımından çıkarak Bolu Dağı’nı biraz tırmandıktan sonra dağın bitiminde karşınıza çıkacak olan Abant sapağını takip edip 20 km sonra Abant Gölü’ne ulaşmış olacaksınız.

Bölgede kalabileceğiniz birçok otel ve bungalov evler bulunmaktadır. İsterseniz günübirlik gelip gezebilir, isterseniz de bungalov otellerde konaklayarak eşsiz doğa içerisinde biraz daha kalabilirsiniz. Bölge temiz havası ve doğal manzarası ile oldukça meştur. Sizlerde yollarda daha rahat edebilmek için Elitcar’ın web sitesi sayesinde kolaylıkla araç kiralayabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.