Deniz Mi Orman Mı? Halka Açık En Güzel Tatil Lokasyonları

Deniz Mi Orman Mı? Halka Açık En Güzel Tatil Lokasyonları

AnasayfaBlogDoğal & TarihiDeniz Mi Orman Mı? Halka Açık En Güzel Tatil Lokasyonları
Doğal & Tarihi
Etkinlik
24 Tem 2022 14:10

Yaz mevsiminin ortasındayız, havalar ısındı. Herkesi bir tatil telaşı aldı. Tatil planları yapılırken araç kiralama fiyatları araştırılmaktadır. Halen tatil planı yapmadıysanız, ormanda mı tatil yapsam yoksa denizde mi tatil yapsam diye düşünüyor olabilirsiniz. Bizlerde sizler için hem deniz hem ormanda yapabileceğiniz tatil lokasyonlarını listeledik.

Deniz tatili fiyatları arttığından dolayı artık insanlar orman ve kamp tatiline yönelmektedir. Hem doğayla iç içe olup hemde yüzmek isteyenler de kamp yapabilir. Çadırlarınızı ve ekipmanlarınızı hazırladıysanız, en güzel tatil lokasyonlarımıza geçelim.

Deniz Tatili Lokasyonları

Son zamanlarda deniz tatili yapmak isteyen insanlar. otel fiyatları karşısında oldukça şaşkına dönmekte ve çoğu insan bu sebepten ötürü tatil planını ertelemektedir. Deniz tutkunları bu makalemizi çok sevecekler çünkü keşfedilmemiş pek çok koyu ve kıyısı olan lokasyonları aşağıdaki gibi derledik.

Hitit Kabartması

Kabartma, İzmir’in Torbalı yönünde yolun sağ tarafında kalmaktadır. Kayalıktır ve Ege bölgesinin en eski tarihi yapıtlarından birisidir. Kaya alanlarında kampa uygun bir alan bulunmuyor. Bu lokasyona gittiğinizde kayalık bölgede kamp alanı aramak yerine biraz ileride güzel bir deniz manzarası bulunan kamp alanı bulabilirsiniz. 

Yine İzmir’de bulunan ve Buca bölgesinde kaynaklar kamp alanı bulunmaktadır. Hem doğayla iç içe olmak ve deniz tatili yapmak isteyenler için ideal bir lokasyondur. Yılın belirli zamanları tırmanışçıların uğrak noktası haline gelmektedir.

Çıralı

Bu yaz mevsiminde denize doymak isteyenlerin en uğrak noktası Antalya oluyor. Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı’da Akdeniz’in masmavi suları, temiz kumsalı ve mis kokulu narenciye bahçelerinden gelen kokular ile buluşabilirsiniz. Çıralı adını Olimpos’taki Yanartaş’tan almaktadır.
Dalyan
Deniz dediğimizde hepimizin aklına ilk neresi geliyor. Tabi ki Muğla. Dalyan’da hem maviliğin tadını hemde eşsiz doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Dalyan’a gittiğinizde İztuzu plajına mutlaka gidin. İztuzu plajı, Times gazetesi tarafından Avrupa'nın en iyi açık alanı ilan edilmişti.

Orman Tatili Lokasyonları

Eğer ki bol oksijenli bir tatil geçirmek istiyorsanız, orman tatili lokasyonları tam size göre. Tatil ormanda olunca kamp yapmadan olmaz. Ormanda tatil yapmak çoğu insana ürkütücü gelebilir. Sivrisineklerden dolayı da zorlu gelebilir. Fakat her şeyin çözümü var ve İstanbul araç kiralama yaparak dahi İstanbul içerisinde kamp yapabilir ve kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. Kamp söz konusu olduğunda ise daima gerekli ekipmanlarınızı yanınıza aldığınızdan emin olmalısınız. 

Çubucak Orman Kampı 

Muğla denince aklımıza hemen deniz gelse de, Muğla doğası ile de ünlü bir şehir. Çubucak orman kamp alanında market, wc, duş ve elektrik imkanları bulunduğundan ev rahatında doğa ile iç içe bir kamp deneyimi yaşabilirsiniz. Kampa giriş ücreti oldukça cüzidir. Yanınızda kamp ekipmanlarınız ile gitmenizi tavsiye ederiz.

Adrasan Kamp Alanı

Ülkemizin en çok tatil yapılan bölgesi olan Antalya’da bulanan Adrasan kamp alanında, Doğanın yeşiline ve denizin mavisine doyabilirsiniz. Dağlardan gelen temiz havanın kamp alanı ile buluştuğu noktada kan değerleriniz bir hayli artacaktır. Bölgedeki suyun çok berrak olduğu söylenmektedir. Öyle ki 20 metreye kadar su altı görüş mesafesinin olduğu söylenenler arasında.

Assos

Çanakkale, gerçekten hem ülke tarihimiz hemde Dünya tarihi açısından çok önemli bir yer. Çanakkale’nin tüm mitolojik güzelliği Assos’ta bulunuyor. Kaz dağlarının nefis ve temiz havasını ciğerlerinize doldurabileceğiniz pek çok ücretli ve ücretsiz kamp alanı bulunmaktadır. 

Bu makalemizde de sizlerle orman ve deniz tatilinin en güzel lokasyonlarını kaleme aldık. Bu lokasyonlara gittiğinizde instagram için fotoğraf çekmeyi unutmayın. Şimdiden iyi tatiller.


 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.