Bu Yaz İğneada’nin Güzellikleri Ve Vaatlerini Keşfedin

Bu Yaz İğneada’nin Güzellikleri Ve Vaatlerini Keşfedin

AnasayfaBlogGeziBu Yaz İğneada’nin Güzellikleri Ve Vaatlerini Keşfedin
Gezi
Etkinlik
23 Haz 2022 12:05

Dileyenler İstanbul’dan araç kiralama yaparak rahatça ulaşabilirler. Longoz ormanları, gölleri ile doğa ve outdoor spor severlerin ilgisini çeken bir bölgedir.

İğneada, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlıdır. Bulgaristan sınırında yer alan ilçe tam 22 km uzunluğunda bir sahili ile Türkiye’nin en uzun sahilidir. Haziran ve Eylül ayları arası, kamp için en uygun zamanlar arasında görülüyor. İğneada küçük bir bölge olabilir fakat içerisinde gezebileceğiniz pek çok yer, yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor. İşte o aktivitelerden bazıları;

  • Longoz ormanlarında yürüyüş yapmak.

Avrupa’nın en iyi ormanları arasında olan Longoz ormanlarında yürüyüş yapıp, temiz hava ile sağlığınızı pozitif anlamda etki sağlayabilirsiniz. Bölgede trekking için rotalar mevcuttur. 

  • İğneada Feneri

Karadeniz’in en batısındaki deniz feneri olan İğneada Feneri, 1866 yılında Sultan Abdülmecit döneminde yaptırılmıştır. Fener Fransızlara yaptırıldığı için, Fransız Feneri olarakta anılıyor. Yapıldığı dönemde elektrik çok yaygın olmadığı için gaz yağı kullanılıyormuş Fakat şuan, 100’lük halojen ampul kullanılıyor. Fenerin denizden yüksekliği 44 metre, kule yüksekliği ise 8 metredir. İğneada’nın sembollerinden birisi olan feneri mutlaka görmelisiniz.

  • Sislioba Kalesi

Yapıldığı zamanda Roma’lıların garnizon olarak kullandığı Sislioba Kalesi, uzun yıllardır varlığını sürdürmeye çalışsa da malesef ki şuan kaleden pek bir eser kalmamış gibi görünüyor. Kalenin kuzeydoğu surlarının bir kısmı ile güneydoğu burcu hala ayakta kalmaya çalışıyor. Kaleye ulaşmak için ormanda bir yürüyüş yapmayı göze almak gerekiyor. 

  • Demirköy Dökümhanesi

Osmanlı Devleti’nin ilk savaş endüstrisinin kalbi olarak biliniyor. Dökümhanenin bir diğer ismi ise Fatih Dökümhanesidir. Bunun sebebi ise Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış olması ve İstanbul’un fethinde önemli bir rol oynamış olmasıdır. Dökümhaneye Tekirdağ’dan araç kiralama yaparak çok hızlı ve rahat bir biçimde ulaşım sağlayabilirsiniz. Türk tarihi açısından önemli bir yerde olan dökümhane, malesef ki kısmen korunabilmiştir. 

  • Limanköy’de gün batımını izlemek

İğneada Feneri’ne çok yakın bir lokasyonda bulunan Limanköy, bölgenin en güzel manzarasına sahip bölgesidir. Bölgede pansiyonda da konaklayabileceğiniz gibi kampta yapabilirsiniz. Fakat gün batımını izleyip fotoğraf çekmenin keyfi ayrı. Limanköy’ü yaklaşık 120 yıl önce Romanya’dan gelen Türklerin kurduğu düşünülüyor. Köy ilk kurulduğunda Koruburnu olarak adlandırılmış.

  • Plajlar

Bölgece çoğu plajda “yüzmek yasaktır” tabelalarını görmekteyiz. Karadeniz olduğu için dalgalar tehlikeli olabiliyor. Bu yüzden yüzmenizi tavsiye etmiyoruz. Bunun yerine plajda yürüyüş yapıp, güneşlenerek, plajın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca plajlar çoğunlukla kumdan oluşmaktadır.

  • Göller

İğneada, halihazırda doğası ile ziyaretçilerini etkiliyor. Pek çok göl bulunuyor. Bu göller, Mert Gölü, Pedina Gölü, Hamam Gölü, Saka Gölü’dur. Doğal güzellikleri görmek isteyenler mutlaka bu gölleri, longoz ormanlarında yürüyüş yaparak ziyaret etmeliler.

  • Kıyıköy’de fotoğraf çekilmek

Burası İstanbul’dan gelenlerin günübirlik olarak ziyaret ettiği popüler lokasyonlardan bir tanesidir. Şirin mi şirin bir balıkçı kasabası olan Kıyıköy’de fotoğraf çekebileceğiniz çok güzel bölgeler bulunuyor. Tam İğneada içerisinde değil fakat oldukça yakın bir bölgededir. 

  • Kano turu

Bölgede ücretli olarak kano turları yapılıyor. Özellikle Mert Gölü içerisinde hem doğanın içerisine girebileceğiniz hemde farklı bir deneyim yaşayabileceğiniz kano turu ile İğneada’ya farklı bir açıdan bakma şansı yakalayabilirsiniz.

  • Kamp Yapmak

Son olarak bölgede pek çok ücretli ve ücretsiz kamp lokasyonları bulunuyor. Bu lokasyonlara araç kiralama yaparak daha rahat ulaşabilirsiniz. Doğanın her yönünü deneyimleyebilmeniz için İğneada kamp yapmak için mükemmel bir lokasyondur.

Sizlerde böylece İğneada’da yapabileceğiniz ve görebileceğiniz çok yer bulunduğunu düşünüyorsanız, hemen Elitcar’ın web sitesinden çok kolay ve hızlı bir şekilde istediğiniz aracı istediğiniz tarihte kiralayabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.