Bireysel Araç Kiralamanın Avantajları

Bireysel Araç Kiralamanın Avantajları

AnasayfaBlogGüncel BilgilerBireysel Araç Kiralamanın Avantajları
Güncel Bilgiler
01 Şub 2023 11:20

Otomobil dünyası, her zaman yeni girişimlere aç bir sektördür. Çünkü otomobiller, ulaşım kapsamında hayatımızı oldukça kolaylaştıran bir yapısı bulunmaktadır. Bu kapsamda şahsi araçları olmayan kişiler araç kiralama gibi seçenekleri değerlendirmektedir. Nitekim temelde araç kiralama, seçilen bir aracı belirli bir süre için kullanmak için ödeme yapma işlemidir. Aşağıdaki adımları izleyerek araç kiralama işlemi yapabilirsiniz.

İhtiyacınız olan araç türünü belirleyin: Öncelikle ne tip bir araç ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz (otomobil, arazi aracı, minivan vb.). Bu aşamada ihtiyaçlarınız önemlidir. Nitekim günümüzde ülkemizin her şehrinden araç kiralama yapabilirsiniz. Hatta her havalimanında araç kiralama noktaları bulunmaktadır. İhtiyaçlarınıza göre bir araç seçerek, araç hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Kiralama şirketlerini araştırın: Kendinize uygun bir araç kiralama şirketi bulmak için internette araştırma yapabilirsiniz veya tanıdıklarınızdan tavsiye alabilirsiniz. Her kiralama şirketine güvenmemelisiniz. Bu hususta oldukça gelişmiş kiralama sistemleriyle Elitcar’ı tercih edebilirsiniz.

Fiyat ve koşulları karşılaştırın: Birden fazla araç kiralama şirketi bulmanız durumunda, fiyatları ve koşulları karşılaştırın ve en uygun teklifleri seçin. Fiyatlar noktasında yalnızca kiralama ücretlerini değil, bazı opsiyonlarda ücretli olabilmektedir. Bunun yanında istediğiniz ekstralarında ücretlerini araştırmalısınız.

Rezervasyon yapın: Seçtiğiniz araç kiralama şirketiyle iletişime geçin ve aracınızı rezerve etmek için gerekli işlemleri yapın. Rezervasyon yapmak daima önemlidir çünkü dönem dönem kiralama amacıyla araç bulmak zorlaşabilmektedir.

Kiralamak için gerekli belgeleri yanınıza alın: Kiralama işlemini tamamlamak için, sürücü belgesi, kredi kartı veya nakit ödeme bilgileri gibi gerekli belgeleri sunmanız gerekebilir. Kiralama şirketleri kişisel verileri koruma kanunu çerçevesinde verdiğiniz bilgileri en iyi şekilde koruyacaktır.

Aracı teslim alın ve kullanın: Rezervasyonunuz tamamlandıktan sonra, aracı belirlenen tarihte ve yerde teslim alabilir ve belirli süre boyunca kullanabilirsiniz. Teslim alma aşamasında araç üzerinde bulunan hasarları görevli ile birlikte tespit edin ve bu aşamada hiç acele etmeden dikkatli bir şekilde inceleyin. Sizlerde bu adımları izleyerek, rahat ve kolay bir şekilde araç kiralama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bireysel araç kiralama faydaları;

Bireysel araç kiralama sisteminin de birçok faydası bulunmaktadır. Bireysel olarak bir araç kiralamanın avantajları arasında kendi ihtiyacınıza göre bir araç seçme, model ve özellikler gibi avantajlar bulunmaktadır. Ayrıca kiralık bir araçla gezmeniz gerektiğinde, yer değiştirebilir veya uzun süreli kiralama yapabilirsiniz.

Bir başka avantajı ise bir araç satın almak yerine kiralamak, daha ekonomik ve maliyet etkin bir yol olabilir. Kendinize veya aile üyelerinize ait bir araçta meydana gelen hasar, çok pahalıya mal olabilir. Ancak kiralık bir araçta ise, hasar riski kiralama şirketine aittir. En güzel avantajı ise farklı marka ve modelde araçlar kiralayabilirsiniz, seyahatlerinizde farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Acil bir durumda veya beklenmedik bir seyahat ihtiyacı ortaya çıktığında, hızlı bir şekilde bir araç kiralayabilirsiniz. Bu avantajlar, bireysel araç kiralama sistemi ile ilgili olarak verilmiştir ve kişisel ihtiyacınıza göre değişebilir.

Kurumsal Araç Kiralama Nedir?

Kurumsal araç kiralama, bir şirketin belirli bir süre için araç kiralama işlemini yapmasıdır. Kurumsal araç kiralama, çalışanlarınızın iş seyahatleri için gerekli olan araçları sağlamak veya müşterilerinize hizmet vermek gibi amaçlarla kullanılabilir. Genellikle şirketler, örnek olarak İstanbul’da araç kiralama yaptığında birden fazla araç ile uzun dönemli anlaşma yapmaktadır. Ancak her iki süreçte bazı farklılıklar dışında benzerlik göstermektedir. Aşağıdaki adımları izlenerek kurumsal araç kiralama işlemi gerçekleştirilebilir. 

İhtiyacınız olan araçları belirleyin: İş seyahatleri için hangi tip araçların gerekeceğini belirleyin. Araç tipi ihtiyaçlar kapsamında belirlenir ancak kurumsal kiralamada bu ihtiyaçlar genellikle ekonomi sınıfı araçlar olmaktadır. Ancak bazı işlerin niteliği nedeniyle ticari araçlarda satın alınabilir. 

Fiyat ve fiyat koşulları karşılaştırın: Birden fazla kurumsal araç kiralama şirketi bulmanız durumunda, fiyatları ve koşulları karşılaştırın ve en uygun teklifleri seçin. Uzun dönem yapılan kiralamalarda genellikle fiyatlar uygun verilmektedir. Ayrıca bakım ve vergi masrafları tamamen kiralama şirketi tarafından yapılacağı için fiyat konusunda her türlü avantajlı konumda olacaksınız.

Kiralamak için gerekli belgeleri sunun: Seçtiğiniz kurumsal araç kiralama şirketiyle iletişime geçin ve aracı kiralama için gerekli anlaşmaları yapın. Ardından kiralama işlemini tamamlamak için, şirket belgeleri, ödeme bilgileri ve benzeri belgeleri sunmanız gerekebilir. Bu belgeler arasında kiralama sözleşmesi de bulunmaktadır. Sözleşmeyi de acele etmeden dikkatli bir şekilde okumanız gerekmektedir. Bu adımları izleyerek, şirketiniz için rahat ve kolay bir şekilde kurumsal araç kiralama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.