Aylık ve Yıllık Araç Kiralamanın Avantajları Nedir?

Aylık ve Yıllık Araç Kiralamanın Avantajları Nedir?

AnasayfaBlogDuyuruAylık ve Yıllık Araç Kiralamanın Avantajları Nedir?
Duyuru
Güncel Bilgiler
14 Nis 2022 15:45

Bu durum normal günlük araç kiralama da olduğu gibi süreçlerden geçer ve aracı teslim alırsınız. Sadece tek farkı kiralamanın süresidir.

Aylık veya yıllık araç kiralama halk arasında daha çok uzun süreli araç kiralama olarak bilinir. Daha çok kurumsal araç kiralama olarak bilinse de dileyen bireysel sürücüler de bu şekilde araç kiralama yapabilirler. Bazen tatile gittiğimizde böyle uzun süreli araç kiralamalar yaparken, bazen ise iş seyahatine gittiğimiz için orada ki çalışmamıza göre araç kiralama yaparız. İster bireysel kiralama ister kurumsal kiralama olsun, gelin hep beraber aylık ve yıllık araç kiralamanın sürücülere sağladığı avantajlara bakalım.

Ekonomi Avantajı

Aylık ve yıllık araç kiralamanın sürücüye sunduğu belki de en önemli avantaj ekonomiye sağladığı katkısıdır. Günlük veya birkaç günlük kiralama ile karşılaştıracak olursak, aylık ve yıllık kiralamanın avantajları biraz su yüzüne çıkmaktadır. 

Bu avantajlardan en ön plana çıkanı ise fiyatlardır. Günlük veya birkaç günlüğüne kiraladığımız araçların fiyatları normal günden hesaplanırken, uzun süreli bir araç kiralama yaptığımızda fiyat bazı kampanyalar doğrultusunda biraz da olsa inebilir. Bazı kampanyalarda bu fiyatlar ciddi bir kar ettirebilir. 

Öte yandan kurumsal kiralama açısından bakacak olursak, her ay size fatura kesildiği için hesabınıza alış KDV’si girer ve vergi avantajı yakalamış olursunuz. Hem bireysel hem kurumsal sürücüleri ilgilendiren bir diğer konu ise bakım masraflarından tamamen soyutlanmanızdır. Çünkü aracın vergi, bakım ve bu gibi masrafları ile kiralama şirketiniz ilgilenir. Sizlere de aracın keyfini sürmek ve işlerinizi halletmek kalır.

Bol Araç Çeşitliliği Avantajı

Araç kiralama şirketlerinden biri olan Elitcar ile istediğiniz segment ve markadan araç bulabilmeniz mümkündür. Bu sizlere ihtiyacınız olan aracı seçmenize imkan tanımaktadır. İster bireysel olsun ister kurumsal kiralama olsun her sürücünün, araç sürüş dinamikleri farklıdır. Kendi sürüş dinamiklerinize göre bir araç seçebiliyor olmanız da tüm bu saydıklarımıza kızarmış ekmeğin arasına tereyağ ve bal gibi olmaktadır.

İstediğiniz Lokasyondan Araç Kiralama Avantajı

İstediğiniz lokasyondan araç kiralama avantajı daha çok kurumsal kiralama alanında kullanılır gibi görünsede aslında bireysel kullanım açısından da oldukça kullanılan bir özelliktir. Bu durumları bir örnek ile anlatacak olursak; kurumsal kullanım alanında şirketinizin bulunduğu lokasyondan farklı bir lokasyonda iş gereği iki ay bulunmanız gerekiyor diyelim. Aracınızı bir farklı şehre taşıyıp yıpratmak yerine lokasyona havayolu ile daha hızlı bir şekilde gidip, ardından yakın bir lokasyondan aracınızı teslim alıp işlerinize daha kolay odaklanabilirsiniz.

Bireysel kullanım açısından bir örnek verecek olursak; farklı bir şehre mesela Nevşehir’e uzun bir tatile gideceksiniz diyelim. Havayolu ile bu lokasyona ulaşıp hemen daha havalimanından çıkmadan Nevşehir Havalimanı’ndan araç kiralama yaparak şehir içerisinde daha rahat gezebilir ve tatilinizi rahat bir şekilde yaparsınız.

Hızlı Araç Kiralama Avantajı

Bir diğer önemli avantajlardan bir tanesi de istediğiniz yerden araç kiralama yapabiliyor olmanızdır. Yine Elitcar burada biraz ön plana çıkmaktadır. Çünkü hiç bir telefon konuşması yapmadan sadece web sitemize girerek istediğiniz marka, model ve segmentteki aracı seçerek, istediğiniz lokasyondan araç kiralama yapabilirsiniz. 

Ayrıca sitemizde aracınızı istediğiniz süre ile kiralarken, istediğiniz herhangi bir ekstra durum varsa bunu yine web sitemiz aracılığı ile yapabiliyorsunuz. Ayrıca araç ve fiyata dahil olan bilgilerin de web sitemizde yer aldığı için müsait bir anınızda bu bilgileri inceleyebilir. Kiraladığınız aracın bilgilerine daha rahat ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bu makalemizde de uzun süreli araç kiralamanın avantajlarını siz sürücülerimize anlattık. Artık uzun süreli araç kiralama konusunda oldukça tecrübeli olduğunuzu varsayabiliriz ve bütün sürücülerimize keyifli sürüşler diliyoruz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.