Araçlarda Akü Ömrü Kaç Yıldır?

Araçlarda Akü Ömrü Kaç Yıldır?

AnasayfaBlogGüncel BilgilerAraçlarda Akü Ömrü Kaç Yıldır?
Güncel Bilgiler
15 Ara 2022 13:15

Günümüzde pek çok insan, şehirlerarası yolculuk yapmaktadır. Tır ve otobüs çalışanları sürekli olarak seyahat etselerde bireysel anlamda ucuz araç kiralama yapılarak insanlar tatile çıkmaktadır. Hal böyle olunca insanlar genellikle havayolu ile seyahat edip, araç kiralama seçeneklerini değerlendirmektedir. Keza ülkemizde bütün havalimanlarında araç kiralama noktası bulunmaktadır.

Halihazırda sayısı ülkemizde çoğunlukta olan uzun yol yapan sürücüler bulunmaktadır. Uzun yola çıkmadan önce bilmediğiniz bir yol olacağından ötürü bazı önlemler ve aracınıza yaptırmanız gereken bazı bakımlar bulunmaktadır. Ülkemiz tarihinde pek çok araç uzun yolculuğu esnasında yolda kalmış olabilir. Bu hususta pek çok örnek olduğu için bazı yolların üzerinde tamirciler bulunmaktadır. Genel olarak uzun yolda en çok yaşanan arıza hararet olmaktadır. Ülkemizin geçmişinde yol alternatifi az olduğundan dolayı bu tarz yollarda trafik meydana gelebiliyordu. Bu sebepten ötürü su kaynatma problemi oluyordu. Bu tarz ve benzer arızalar yaşamamak adına bazı bakımları ve kontrolleri yaptırmanız gerekmektedir.

Aküde Sorun Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Aracınızda bulunan akünün bittiğini farklarınızdan veya elektrik aksamlarınızdan anlayabilirsiniz. Genellikle radyonuzda bulunan harfler ve rakamlar daha silik görünmeye başlar. Aküler hareket gücünden sağlanan kinetik enerjiyi de depolarlar. Bu sebepten ötürü ömürlerinden daha uzun süre dayanabilirler. Araç tiplerine göre sıralayacak olursak, binek araçlarda 4 ile 5 yıl arasında değiştirilmesi gerekirken bu oran ticari araçlarda 2 ile 4 yıl arasında değişmektedir.

Ömrünün yanı sıra bazı sürücüler yanlışlıkla farları açık unutabiliyor. Böyle bir durumda sabah kalktığınızda farlarınızı sönük bulabilirsiniz. Nedeni de akünüzün artık bitmiş olması olarak karşımıza çıkar. Bunların yanı sıra soğuk havalarda akülerin daha çabuk tükendiği gözlemlenmiştir. Ayrıca aracınıza kontağı taktığınızda muhtelemen çalışmayacaktır. Keza akünün bitmesine yakın otomobilinizin hız kadranında akü işareti çıkar. Bu işaretin anlamı yakın zamanda akünüzün biteceğini gösterir. Eğer kurumsal araç kiralama ile aracı kiraladıysanız durumu kiralayan şirkete bildirmeniz gerekir. Böylece araca gerekli akü tedariği yapılarak sizlere geri teslim edilecektir. Keza kiralama durumlarında araçta yaşanan tüm arızalar ve bakımlar kiralama yapan şirkete aittir.

Akü Nedir?

Akü olarak bildiğimiz ve otomobillerimiz dahil olmak üzere pek çok alanda görevi elektrik gücü sağlamak ve depolamak olan cihazın asıl adı akümülatördür.     İlk marş ile otomobilin çalışmasına ve otomobilde bulunan diğer elektrikli cihazlara güç sağlamaya yarayan bir cihazdır. Bunların yanında kiralık araçların akü durumları ve arıza durumları her kullanımdan sonra kontrol edilmektedir. Nitekim Elitcar yenilikçi web sitesi sayesinde ülkemizin pek çok noktasından istediğiniz tarihte istediğiniz aracı kiralama imkanı sunmaktadır. Üstelik araçlarımızın bütün bakımlarını ve muayenelerini takip ederek zamanında gerçekleştirmekteyiz. Sizlerde kiralama yapmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.