Araç Kiralarken Kontrol Edilecek Faydalı Şeyler


Günümüz sürücülerinin kafasında soru işaretleri yaratan bir diğer durum ise araba kiralama seçenekleri olabiliyor. Hal böyle olunca bu soru işaretlerini gidermek için bu makaleyi kaleme aldık. Öncelikle bilmelisiniz ki Türkiye’nin neredeyse her bir noktasından araç kiralama yapabilirsiniz. Gerek İstanbul Yeni Havalimanı’ndan araç kiralama, gerekse daha farklı noktalardan kiralamalar yapabilirsiniz. Özellikle yurtdışı veya il dışından gelecek insanlar için havalimanlarında kiralama yapmak oldukça değerli olabiliyor. Peki araç kiralama öncesinde, esnasından ve sonrasında neler yapmak gerekir, nelere dikkat etmek gerekir haydi gelin hep beraber inceleyelim.

Bütün eşyalarınızı yanınıza aldığınızdan emin olmalısınız.

Kiralama esnasında tam arabayı teslim alacak iken görevli size “ehliyetinizi görebilir miyim?” dediğinde, siz de ceplerinizi, cüzdanınızı kontrol edersiniz. Fakat ehliyetiniz orada yoksa büyük bir fiyasko olmaz mıydı? İşte bu yüzden gerekli belgelerinizi ve eşyalarınızı evden çıkmadan önce kontrol etmenizde fayda var.

Bazı eşyalar yolda giderken veya gittiğiniz yerde tekrar temin edilebilir fakat bu tarz şeylere ne gerek var ki, kontrollü bir şekilde valizlerinizi veya, çantanızı hazırlayın. Önemli evraklarınızı aldığınızdan emin olduktan sonra evinizden çıkıp aracınızı teslim alın. Burada en hayati olan şeyler kimlik bilgileriniz ve kiralama ile ilgili yaptığınız evraklar olacaktır.

Erken rezervasyon veya indirim seçeneklerini araştırın.

Bazen bazı dönemler kampanyalar olabiliyor. Araba kiralama seçenekleri halihazırdaki seçeneklerden oldukça uygun, fakat neden daha uygun olmasın? Araç kiralama şirketlerinin zaman zaman yaptığı bu kampanyaları takip ederek bütçenizden daha fazla tasarruf edebilir ve tasarruf sağladığınız miktar ile belki bir kaç gün daha fazla kiralama yapabilirsiniz. 

Öte yandan sürekli olarak kiralama yapan sürücüler bu kampanyaları takip ederler. Bazen daha uzun süreli kiralamalarda süre bazında daha fazla tasarruf yapabilirsiniz. Bu tarz kampanyalar daha çok uzun dönem kiralamalarda olsa da zaman zaman kısa dönem kiralamalarda da kampanyalar olmaktadır.

Ek ücretleri kontrol edin.

Araba kiralayan insanların belki de en çok dikkat etmesi gereken konuların başında gelmektedir. Özellikle telefonla arayarak kiralama yapan insanlara görevli bu ücretleri iletir fakat telefon ile yapıldığı için bazen bu konulara çok dikkat edilmez. 

Eğer ki telefonla kiralama yapıyorsanız ve anlayamıyorsanız görevliye tekrar tekrar sorabilirsiniz. Bunun dışında Elitcar’ın web sitesi aracılığı ile kiralama yaparsanız orada araç, ek ücretler ve fiyata dahil olan ücretler ile ilgili tüm bilgileri açıkça okuyabilirsiniz. Elitcar bu konuda oldukça şeffaf ve sürücüleri düşünmektedir. 

Kiraladığınız aracı tanıyın. Bilmiyorsanız ön bir araştırma yapın.

Araba kiralama yaparken, araç ile ilgili bilgileri kontrol edin. Yalnız kontrol sağlarken hem kendiniz ile ilgili bilgileri yani kredi kartı bilgileriniz, aracı kiralama tarihi bilgilerini, hem de araç ile ilgili bilgileri yani araç modeli, markası önemsiyorsanız araç boş paket mi yoksa dolu paket mi bu tarz bilgileri kontrol etmelisiniz.

Kimse araç kiralamaya gittiğinde yanlış bilgiler yüzünden öylece kalakalmak istemez. Bu yüzden bazı bilgileri, eğer internetten kiralama yaptıysanız çıktı alıp bir gözden geçirin. Genelde tatile gidecek kullanıcılar bu tarz kiralamalar yapmaktadır. Örnek verecek olursak internet üzerinden ileri tarihli Marmaris’te araç kiralama yaptınız. Yanlışlıkla erken bir tarihe aldıysanız, yine şanslı sayılırsınız. Çünkü araç kiralama şirketi arayacaktır. Fakat kiralamak istediğiniz tarihten daha ileri bir tarihe kiralama yaptıysanız orada biraz işler karışabilir fakat yine de çözüm odaklı olmak adına, o an istediğiniz özelliklerde bir araç varsa o size verilebilir fakat istediğiniz gibi bir araç yok ise o an müsait olan herhangi bir araç verilebilir.

Kredi kartı bilgileriniz istenebilir fakat hiç bir şekilde bilginiz olmadan herhangi bir ücret çekilmez. Fakat bir miktar ücret sonradan yansıyan trafik cezaları veya kaçak geçişler için teminat istenebilmektedir. Bu konuda da yüreğiniz ferah olsun. 

Seyahat edeceğiniz kişi sayısına göre bir araba seçimi yapın.

Bir diğen önemli konu ise araç seçimidir. Yola çıkmadan önce kisi sayısına göre araç seçmenizde fayda var. Az kişiyseniz daha küçük araçlar tercih ederek bütçenizden biraz daha tasarruf sağlarsınız. Çok kişi ile birlikte seyahat edecekseniz de daha geniş araçlar tercih ederek daha rahat bir seyahat geçirebilirsiniz.

Arabayı teslim almadan önce hasar tespitini iyi yapın.

Kiralama konusunda neredeyse en önemli hususlardan bir tanesine geldik. O da kiralama esnasında araç üzerinde hasarın tespit kısmı işte bu kısımdır. Görevli size de göstermek suretiyle hasarları gösterip, elindeki rapora işaretliyecektir. Sizde görevlinin gözden kaçırdığı noktaları gösterip, işaretlemesini istemelisiniz. Ardından her iki tarafında raporu onayladığına dair imzalar atılır, arabayı teslim alır ve sürüşe başlarsınız.

Bu makalemizde de yine araç kiralarken dikkat etmeniz gereken konuları kaleme aldık. Sizde bunu okuduğunuza göre artık bu tarz konularda daha dikkatli olup, sürüş keyfinizden ödün vermezsiniz. Keyifli sürüşler diliyoruz.

Elitcar
Mobil Uygulamamızı İndirin
Mobil uygulamamızı indirin ve araç kiralama işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirin.
Elitcar Rental Mobile AppElitcar Rental Mobile App