Araç Kiralarken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Şey!

Araç Kiralarken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Şey!

AnasayfaBlogDuyuruAraç Kiralarken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Şey!
Duyuru
20 Nis 2022 11:30

Keza insanlar genelde tatillerde ve kısa işleri olduğunda araç kiralıyor gibi görünse de aslında büyük markalar araç almak yerine genelde kiralamaktadır. Genellikle havayolu ile seyahat eden insanlar tatilde de araç kiralamaktadır. Örneğin Kayseri’de araç kiralama yaparak orayı daha rahat gezebilirsiniz. Çünkü havayolu ile gelmek ile araç ile onca yolu gitmekten daha az yoracaktır. Sizde enerjinizle şehri gezmeye ayırabilirsiniz. Gerek bireysel kiralama olsun, gerekse kurumsal kiralama, araç kiralamak sizi aracın getirmiş olduğu o vergi yükünden ve bakım, muayene masraflarından kurtarır. 

Araç kiralamanın avantajı çoktur fakat dikkat etmeniz gerekenler de var tabii. Bu makalemizde de dikkat etmeniz gerekenleri anlatıyor olacağız.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin ve Planlayın

Araç kiralamaya karar verdiyseniz, ortaya belirli bir ihtiyacınız çıkmış demektir. Ortaya çıkan belirli ihtiyacınız ile ilgili plan yapmalısınız. Örnek olarak bulunduğunuz şehirden bir başka şehre tatil için gidiyorsanız. Gideceğiniz şehirden, varsa havalimanından veya otobüs ile gidiyorsanız terminale yakın bir bölgeden araç kiralama yapmalısınız. Tabi özellikle havayolu ile gidip gelecekseniz dönüşünüzü de organize etmelisiniz. Genel olarak tatil planı yapan insanlar geri dönüşlerini planlamazlar. Üzerinizde tatil yorgunluğu olacağı ve daha rahat ulaşım sağlamak için dönüşünüzde de bir araç kiralama planı yapmanız daha iyi olacaktır.

Sözleşmeyi Okuyun

Günümüzde hemen hemen her insan, önüne bir sözleşme geldiğinde okumaya üşenip aniden imzalar. Fakat üşenmeden okuyun veya sözleşmenizin önceden tarafınıza gönderilmesini isteyin. Okuyup, haklarınızı anlayın ondan sonra imzalayın. Özellikle kaskosu ve sigortası olmayan araçlardan uzak durmanız gerekir. Olası herhangi bir trafik kazasında can güvenliğiniz oldukça önemli olacaktır. Tabi kafanıza takılan soruları kiralama yaptığınız şirkete sormanızda bir sakınca yoktur. Öğrenmek herkesin hakkıdır ve kiralama yaptığınız şirket de size seve seve cevap verecektir.

Kiralayacağınız Aracı İnceleyin

Özellikle kurumsal kiralama da oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu olmaktadır. Çünkü kurumsal kiralamalar genellikle uzun süreli olmaktadır. Hal böyle olunca sürücünün rahat edebileceği ve yakıt tüketimi daha az olan araçlar tercih edilmelidir. Eğer ki markanızın görünüşü açısından iyi görünmek istiyorsanız daha üst segmentteki araçları tercih edebilirsiniz. Günlük veya kurumsal kiralamaya göre daha kısa vadeli kiralama yapacaksanız da aracınızı iyi incelemeniz gerekmektedir. Örneğin ailenizi ziyarete gittiniz ve Elazığ’da araç kiralama yaptınız. Fakat araç sizin hiç rahat edemediğiniz bir araç ise ziyaretiniz zehir olabilir. Elitcar ise bu konuda bünyesinde pek çok araç modeli barındırmaktadır. Çünkü her insan farklı araçları sürerken rahat hissediyor olabilir. Bu konuda önemli olan bir diğer husus ise hasar kontrolüdür. Kiraladığınız aracın hasarını görevli size gösterir ve elindeki sözleşmeye not alır. Görevli ile birlikte sizde aracı dikkatli bir şekilde inceleyin. Görevlinin görmediği hasarları göstererek not almasını isteyin.

Erken Rezervasyon Yaptırmak

Kurumsal kiralamada genel olarak erken rezervasyon kullanılmıyor fakat iş gezileri için genellikle kullanılmaktadır. Gidilen bölgede havayolu ve terminale yakın bir bölgeden önceden planlanarak bu tarz araç kiralamalar yapılmaktadır. Bireysel araç kiralamada ise erken rezervasyon fırsatları çoğu tatilcinin aradığı fırsatlardan olmaktadır. Erkenden ödemenizi yapıp aracınızı kiralarsanız hem tatil yaptığınız dönemde araç bulamama gibi bir riskiniz olmaz hem de tatil dönemize göre oldukça uygun fiyata araç kiralamış olursunuz.

Böylece bu makelemizi okuyan okurlar artık araç kiralarken daha dikkatli davranacaklardır. Böylece hem kendilerine uygun hem de uygun fiyatlara araç kiralayabileceklerdir. Makalemize burada son verirken iyi tatiller ve iyi sürüşler diliyoruz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.