Araç Kiralamanın Satın Almaya Göre Avantajları?

Araç Kiralamanın Satın Almaya Göre Avantajları?

AnasayfaBlogDuyuruAraç Kiralamanın Satın Almaya Göre Avantajları?
Duyuru
05 Nis 2022 13:30

Araç kiralamanın satın almaya nazaran pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlara rağmen birçok insan ve birçok marka araç kiralama konusunda kararsız kalmaktadır. Matematik yanılmaz diyerekten gelin hep beraber araç kiralamanın avantajlarına bakalım.

Araç kiralama avantajlarından biri de havalimanlarında hızlı bir çözüm olmalarıdır. Yorucu bir tatil geçirdiniz ve eve geri döneceksiniz. Önceden bunu organize ederek Atatürk Havalimanı’ndan araç kiralama yaptınız. Hiç elinizde valizler ile beklemeden aracınızı teslim alıp, rahat rahat eve dönersiniz. Bu senaryoda satın almış olduğunuz bir araç olsaydı. Bu araç güvenliği açısından tatiliniz boyunca otoparkta durmak zorunda kalacaktı. Tatil dönüşüde yine otoparka bir araç kiralama ücretinden daha fazla ücret ödeyecektiniz. En iyisi mi siz tatilinizi organize ederken geri dönüşünüz için bir araç kiralama organize ederek bu dertlerden kurtulabilirsiniz.

Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

İlk olarak araç ile ilgili masraflarınız olmaz. Araç kiraladığınızda servis ve bakım masraflarınız olmaz. Buna istinaden bu tarz işler için servislerde geçireceğiniz bir zaman kaybı da olmaz. Genel olarak masrafınız neredeyse tek kaleme düşer. O masraf kaleminiz de araç kiralama kalemi olur. Böylece bünyenizde olan araçları takip etmek için dosya tutmanıza gerek kalmaz. 

Bir sonraki avantajı ise ihtiyacınız olan araca ulaşım sağlayabilirsiniz. Peki bunun anlamı nedir? Bunun anlamı araç satın aldığınızda sadece tek bir segmentte araç sahibi olursunuz. Fakat kiralama yaptığınızda ihtiyacınıza göre araç seçebilirsiniz. Bu duruma örnek verecek olursak bir yük taşıması yapacaksanız bir ticari araç kiralayabilirsiniz. Bunun dışında bir müşteri ziyareti veya lüks bir yerde yemeğe gidecekseniz daha lüks segmentte bir araç kiralayabilirsiniz. Araç kiralama yapmak size araç seçme özgürlüğü sunar. 

Bir araç satın aldığınızda genelde ilk olarak sigorta ardından kasko yaptırırsınız. Sonra da altı ayda bir motorlu taşıtlar vergisi ödemek zorunda kalırsınız. Kulağa yeterince sıkıcı geldiyse hemen söyleyelim araç kiralama yaptığınızda böyle masrafları düşünmenize gerek kalmaz. Çünkü araç kiraladığınızda karşınıza çıkacak tek masraf kiralama ücretidir. Araç ile ilgili saydığımız diğer masrafları aracı kiralayan şirket halledecektir.

Bir başka husus ise bir araç satın aldığınızda kanuni olarak belirli periyotlar içerisinde muayene yaptırmanız gerekmektedir. Bu yasal bir zorunluluktur. Tabii bu muayene esnasında belirli zaman kaybınız olur. Fakat araç kiralama yaptığınızda böyle bir durum söz konusu olmaz. Araç kiralama da muayene ücretleri kiralama yapan şirkete aittir. Öte yandan yazlık ve kışlık lastik değişimleri de yine kiralama yapan şirkete aittir. Bu durumda size düşen sadece kullanmak istediğiniz aracı seçmek kalır.

Başka bir açıdan bakacak olursak kötü hava koşullarında araca ihtiyacınız olduğunda araç kiralama seçenekleri oldukça kullanışlıdır. Ayrıca çetin kış aylarında lastiğinizin kış lastiği olması veya zincir takılı olup olmamasını dert etmenize gerek kalmaz. Çünkü Elitcar bunu sizin yerinize çoktan düşünüp yapmış olur.

Bir başka önemli avantajı ise direkt olarak gider gösterilebilen bir hizmet satın almış olursunuz. Kurumsal araç kiralama yapan markalar, araç kiralama bedelindeki KDV’yi ay sonunda gider KDV’si olarak gösterebilirler. Öte yandan araç kiralama bedeli diğer beyannamelerde de gider olarak gösterilebilir. Bu durum araç kiralama giderlerinize pozitif anlamda katkı sağlar diyebiliriz. Yani vergi olarak ödeyeceğiniz ücreti araç kiralama olarak kullanmış olursunuz. Ayrıca aylık araç kiralama yaptığınızda araç adresinize teslim edilir. 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.