Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler

AnasayfaBlogDuyuruAraç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler
Duyuru
Güncel Bilgiler
16 Mar 2022 10:40

Araç kiralama. günümüzde Dünya’nın her yerinde olan bir uygulamadır. Gerek kurumsal gerek ise kişisel olarak araç kiralama ihtiyaçlarınıza Elitcar çözüm olabilir. Günlük, haftalık, aylık hatta yıllık olarak bile kiralanabilen araçlar mevcuttur. Fakat kiralanan bu araçlar içinde bir prosedür söz konusudur. 

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki araç kiralama esnasında istenilen belgeler sizin güvenliğiniz için oluşturulmuş prosedürlerdir. İstenilen ilk belge kimliktir. Kimlikler sizin kişisel bilgilerinizi doğrulamak ve gerçek yaşamda var olduğunuzun anlaşılması için istenilen belgedir. 

Bir diğer belge ise ehliyettir. Ehliyet istenmesinin sebebi ise ehliyeti aldığınız tarihe bakılır. Çünkü araç kiralamak için ehliyetin en az üç yıllık olması gerekmektedir. Fakat bu durum kiralayacağınız aracın segmentine göre ve aracın türüne göre değişkenlik gösterebilir. Bu prosedürün sebebi ise en azından aracı sürecek kişinin trafikte tecrübe kazanmış olması ve trafik kurallarına hakim olması beklenmektedir. Bu doğrultuda araç kiralamak için en az 23 yaşında olmak gereklidir diyebiliriz.

Bir başka belge ise kredi kartı bilgilerinizdir. Burada siz endişe etmeden biz hemen açıklayalım. Sizin onayınız olmadan herhangi bir kredi kartı çekimi yapılamaz. Araç teslim edildikten sonra kredi kartınızdan depozito bedeli bloke edilir. Araç teslim tarihinizi takip eden 14. iş gününe kadar blokeniz kaldırılır. Trafik cezası veya herhangi bir fatura edilmemiş tutar bulunmaması durumunda tamamen geri iade edilir.

Son olarakta faturanızın kesilmesi için adres bilginiz gerekmektedir. Bunun yanı sıra kurumsal araç kiralama yapılacak ise, fatura bilgilerinizi kiralama yapan şirket ile paylaşmanız gerekmektedir.

Araç Kiraladıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Araç kiralama anında gereken her şeyi yaptınız ve aracınızı kiraladınız. Araç kiralama yaptıktan sonra aracı teslim alırken, görevli size araçtaki ufak hasarları göstererek, elindeki sözleşmeye notlar alacaktır. Bu notları dikkatlice takip etmeniz araç teslim anında bir sorun çıkmaması adına önemlidir.

Bu makalenin yayınlandığı tarih itibariyle ücretsiz km kullanımı 10 güne kadar günlük 400 km'dir. 10 gün ve üzeri aylık 4000 km olarak uygulanmaktadır. Kilometre aşım ücreti 0,60 TL olarak hesaplanır. Bu oran her yıl değişkenlik göstermektedir.

Ödeme konusunda endişe etmenize lüzum yok. Çünkü ödemeyi araç tesliminde yapabilirsiniz. Bunun dışında bilmeniz gereken önemli noktalardan birisi de 1-3 gün arası rezervasyonlarda mini hasar paketi zorunlu olarak eklenmektedir. Bu aracı kiralayan kişinin karşılaşacağı mini hasarların sigortasıdır. 

Araç Kiralama Fiyatlarına Neler Dahildir?

Araç kiralama yaparken genel olarak fiyata dahil olan kalemler anlatılır. Fiyata dahil olan kalemler Elitcar’ın web sitesinde açıkça belirtilmiştir. Fakat pek çok kullanıcı araç kiralarken fiyata nelerin dahil olduğunu bilmemektedir. İşte araç kiralama yaparken fiyatın dahil olduğu kalemler;

Full kasko, araç kiralama bedeline dahildir. Araçlar kaza, çarpma, çalınma gibi durumlara karşı kasko yapılmıştır. Fakat hafif hasarlar ve polis raporu tutulmayan durumlar için ekstra olarak mini hasar paketi ile bütçenizi koruyabilirsiniz.

Araç kiralama yapanlar için belki de en önemli husus, 24 saat yol yardımıdır. Araçların bakımları her zaman yapılır. Bu yüzden herhangi bir motor arızası yüzünden yolda kalmazsınız fakat ya yolda lastiğiniz patlarsa ne olacak? Bu yüzden İstanbul araç kiralama yapanlar için bile yol yardımı fiyata dahildir. Umarız yolda kalmazsınız ama kalırsanız da bizi aramanız yeterlidir.

Son olarak fiyata dahil olan konulardan bir tanesi de adil kullanım kilometresidir. Ücretsiz kilometre kullanımı 10 güne kadar günlük 400 kilometredir. 10 gün ve üzeri kiralama söz konusu olduğunda ise aylık 4000 km olarak uygulanmaktadır. Fiyata dahil olan opsiyonlara bonus olarak da Elitcar’ın bayisinin bulunduğu tüm şehirlerde havaalanı araç teslimi ücretsizdir. Şimdiden keyifli yolculuklar dileriz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.