Amisos Tepesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Amisos Tepesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

AnasayfaBlogGeziAmisos Tepesi Nerede ve Nasıl Gidilir?
Gezi
30 Oca 2023 10:20

Amisos Tepesi, Samsun ilinin Atakum ilçesinde yer alır. Samsun'a ulaşmak için hava yolu, tren ve otobüs seçenekleri mevcuttur. Ayrıca bölgeye yakın birçok lokasyondan araç kiralama da yapabilirsiniz. Samsun'a varıldıktan sonra, Atakum ilçesine gidebilirsiniz. Atakum ilçesine gidebilmek için otobüs veya taksi seçenekleri kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi'ne gitmek için, oraya yürüyerek, bisikletle veya araba ile gitmeniz mümkündür.

Amisos Tepesi, tarihi ve arkeolojik açıdan önemlidir. Tepede, antik Amisos kenti kalıntıları bulunur. Amisos, antik çağda Pontus bölgesinde bir kentti ve Roma İmparatorluğu döneminde önemli bir liman kenti olarak kullanılmıştır. Tepede, antik kalıntılar arasında surlar, mezarlar, tapınaklar ve yerleşim alanları gibi yapılar bulunur. Ayrıca Amisos Tepesi, doğal güzellikleri ve muhteşem manzara ile de önemlidir, tepede yürüyüş yapmak, doğa izlemek ve fotoğraf çekmek için ideal bir yerdir.

Amisos Tepesi’nin Önemi Nedir?

Amisos Tepesi'nin tarihi önemi, antik kent Amisos'un kalıntılarının yer almasıdır. Amisos, antikçağda Pontus bölgesinde bir kentti ve önemli bir liman kenti olarak kullanılmıştı. Amisos, MS 7. yüzyılda Lidyalılar tarafından kurulmuş ve daha sonra Pers İmparatorluğu, Hellenistik dönem ve Roma İmparatorluğu döneminde de önemini koruyan bir liman kenti olarak önemini sürdürdü. Tepede bulunan kalıntılar, bu dönemlerin kenti hakkında bilgi edinmemizi sağlar. Aynı zamanda, tepede bulunan mezarlar ve tapınaklar, antik dönemlerin inançlarını ve kültürlerini anlamamıza yardımcı olur.

Amisos İsmi Nereden Geliyor?

Amisos Tepesi, adını antik kent Amisos'tan almıştır. Amisos, antikçağda Pontus bölgesinde bir kentti ve önemli bir liman kenti olarak kullanılmıştı. Kent, Lidyalılar tarafından kurulmuş ve daha sonra Pers İmparatorluğu, Hellenistik dönem ve Roma İmparatorluğu döneminde de önemini koruyan bir liman kenti olarak önemini sürdürdü. Kent, o dönemlerde Amisos olarak adlandırılmıştı ve bu ad, bugün hala kullanılmaktadır. Tepede bulunan kalıntılar, bu antik kentin kalıntılarının bir parçasıdır ve tepenin adının Amisos olmasının nedeni budur.

Amisos Tepesi’ne Nasıl Gidilir?

Samsun oldukça güzel bir şehrimizdir. Samsun merkezden Amisos Tepesi'ne gitmek için birkaç seçenek mevcuttur. Araba ile gidecek olursanız Samsun merkezden Atakum ilçesine gitmek için yol boyunca seyir yapabilirsiniz. Bu yolculuk yaklaşık 20-30 dakika sürecektir. Bu hususta araç kiralama yapabilirsiniz. Ayrıca İstanbul’da yaşıyorsanız, geri döndüğünüzde İstanbul Yeni Havalimanı’nda araç kiralama yapabilirsiniz. Amisos’a otobüs ile gidecekseniz, Samsun Otogarından Atakum ilçesine giden otobüs seferleri mevcut. Bu yolculuk yaklaşık 30-45 dakika sürecektir. Eğer bir maceracı olarak yürüyerek gitmek istiyorsanız, Samsun merkezden Amisos Tepesi'ne yürüyerek gitmeniz mümkün ancak yolculuk uzun sürebilir, yaklaşık 2-3 saat sürebilir. Bu verdiğimiz rota bilgileri harita üzerinden verilmiş bilgiledir. Amisos Tepesi kültürel mirasımız için çok değerli bir tepedir. Herkesin bu tepeye gidip antik çağda insanların yaşam biçimlerini görmesi ve anlaması gerekir.
 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.