Kemer Araç Kiralama

Uygun fiyat ve güvenilir hizmet anlayışı ile Elitcar Kemer Araba Kiralama ayrıcalıklarını ve kusursuz deneyimi yaşayın!

Kemer Antalya’nın bir ilçesidir. Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta yer alır. 1980 yılına kadar Kemer Antalya’nın bir köyüydü. Fakat daha sonra bölgeye yapılan yatırımlar, bir anda büyük bir turizm merkezi haline geldi. 1991 yılında gelişimi çok büyük olduğu için ilçe yapılmıştır. Kemer’in günümüzde olan bölgesi eskiden göl ve bataklıktan oluşuyordu. Eski Köy adıyla bilinen bölgede, sürekli seller meydana geliyordu. Yöre halkı selden kaçmak ve korunmak amacıyla köyün etrafında yer alan dağlara doğru duvar örmeye başlamıştır. Bu duvar nedeniyle de köye Kemer adı verilmiştir.

1980 yılından önce Kemer’e ulaşım çok zordu. Hatta tek ulaşım yolu denizden gerçekleşiyordu. Sahip olduğu doğal güzellikleri değerlendirmek ve turistleri bölgeye çekmek için, turizm odaklı yatırımlar yapılmaya başlanmıştır. Güney Antalya Turzim Projesi kapsamında Kemer’de değerlendirilmiştir. Ulaşım da bu yatırımların sonucudur. Kemer’de deniz, dağlar ve yemyeşil ormanlar iç içe bulunur.


Kemer’deki Tarihi Mekanlar

Kemer doğal güzellikleri dışında, köklü tarihi nedeniyle de görülesi bir yerdir. Phaselis Antik Kenti, Çıralı Yanartaş, Idyros Antik Kenti,Selçuklu Av Köşkü Kemer’de yer alır. Çıralı Yanartaş
mitolojik bir yerdir. Yunan mitolojisinde yer alan Pegasus atının sırtına binen Bellerophontes, Kimera adlı canavarı bu alanda öldürmüştür. Fakat canavar ateş solumaya devam etmiştir. Bilimsel kaynağı ise bölgenin doğalgaz kaynağı olmasıdır.

Idyros Antik Kenti Bizans’tan kalan nadide bir alandır. Bu tarihi alanda yer alan kalıntılar, kilise farklı bir deneyime neden olur. Kilisenin içinde yer alan motifler, tabanın farklı yapısı, şapeli oldukça merak uyandırır. Antik kentten hala geçmişe dair izler bulunmaya devam ediyor. Arkeoloji kazıları sürmekle beraber, antik kentin 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir.

Diğer antik kent Phaselis Antik Kenti, Kemer merkeze 12 kilometre mesafededir. Likya döneminden günümüze miras kalmıştır. Bir antik kent olmasının dışında, müthiş doğal güzelliklerle iç içe olması ayrıca şahane olmasına neden olur. Geçmişte sahip olduğu doğadan kaynaklı, ormanlar ve limanla, bir liman kenti olarak kullanılmıştır. Rodoslular tarafından kurulduğu tahmin edilir. Antik kentin içinde yer alan, hamam, 1500 kişilik tiyatro, Antik Su Kemeri görülmeye değerdir. Antik kent kurulduktan sonra, Pers, Roma, Anadolu Selçuklu gibi egemenliklerin altına girmiştir. Daha sonra ise bölge terk edilmiş şekilde kalmıştır.

 

Kemer’in Doğal Güzellikleri

Kemer’in tarihi güzellikleri bir yana, esas çekim kuvveti doğal güzellikleridir. Sıcacık havada, tertemiz denizin kenarında çam ormanları gölge yapar. Böyle bir güzelliği sarmalayan dağlar da kartpostal görüntüye eşlik eder. Kemer Faselis ve Olimpos gibi alanlara da oldukça yakındır. Bu yüzden de cazip gelir.

Kemer sadece yer üstü değil, yer altı güzellikleriyle de ünlüdür. Özellikle müthiş güzellikte ki mağaralarıyla. Kemer’de yer alan Gedelme Yaylası’nda yer alan Peynirdeliği Mağarası böyle bir güzelliğin örneğidir. Mağara sonunda bir gölcük yer alır. İçeride sarkıt, dikitler yer alır. Mağarayı güzel yapan bir diğer etkende bulunduğu alanın sahip olduğu manzaradır.

Obaköy’de yer alan Beldibi Mağarası yerli, yabancı turistin en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir. Mağaradan Üst Paleotik ve Mezolitik döneme ait kalıntılar çıkarılmıştır. Ayrıca mağaranın duvarlarında insan, geyik resimleri bulunur. Sahip olduğu arkeolojik değer nedeniyle bir sit alanıdır. Mağara 1956 yılında bulunmuş, arkeolojik kazılar üç yıl sonra başlayabilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda mağaranın, çeşitli tarihi dönemler arasında avcılar için bir sığınma alanı olabileceği ortaya çıkmıştır. Kazılardan bol miktarda çanak, çömlek, çakmaktaşı, ok uçları, oraklar gibi aletler bulunmuştur. Mağaranın avcıların evi olduğunu da bu kazılardan çıkardıkları aletler belirlemiştir. Bıçaklar, oraklar yaşayan insanların avcı toplayıcı olduğunu göstermektedir. Sırtlanini Mağarası bir diğer görülmeye değer mağaradır.

Üçoluk Yaylası Kemer’in şahane çam ağaçlarının eşlik ettiği bir yol sonunda bulunur. Yayla 1500 metrede yer alır ve zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Kemer turizminde önemli bir yerdedir. Yayla etkinlikleri dışında kamp ve trekking bölgesidir. Kemer Yat Limanı’nda batan Paris gemisi turistlerin uğrak yeridir. Geminin İkinci Dünya Savaşı sırasında battığı tahmin edilmekle birlikte, batma nedeni bilinmiyor. Savaş için kullanılmayan bir gemi olduğu tahmin ediliyor. Geminin dizaynı ve içinde yer alan eşyalar nakliye amaçlı kullanıldığını gösterir. Paris Batığı her yıl dalış tutkunlarının uğrak yeri oluyor.

 

Kemer’de Spor ve Macera

Bir deniz kenti olan Kemer, etrafını sarmalayan dağlar, yaylalar ve çeşitli doğal oluşumlar, deniz tatilinin yanında macera sevenleri de kendine çeker. Paris Batığı ve pek çok eşsiz koyda dalış yapmak mümkündür. Kemer Akdeniz kenti olduğu için zengin bir floraya sahiptir. Örneğin en çok tercih edilen dalış noktalarından biri olan 3 Adalar’da çok çeşitli ve farklı balık ve deniz canlılarını görmek mümkündür. Eğer zamanında dalış gerçekleşirse orkinos sürüleri, vatozlar, kara vidalar, müren balıkları, Akdeniz fokları görülebilir.

Beydağları eteklerinde yer alan Kemer’de bisiklet ve yürüyüş parkurları düzenlenir. Parkurlar seçilen bölgeye göre, deniz kıyısından dağlara veya yaylalardan dağlara doğru gerçekleştirilir. Kemer kamp severler için ücretli veya ücretsiz farklı alternatifleri de sunar.

 

Kemer’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Bir Akdeniz kenti olması nedeniyle Kemer mutfağı sebzelerin ve zeytinyağlıların hükmündedir. Fasulye, enginar, deniz börülcesi, pırasa, kereviz gibi sebzeler ve zeytinyağlı yemeklerinin en iyi yapıldığı mutfaklardan biridir. Yöreye has lzeetlere gelince ekşi aşı, dübari çorbası, oğmaç çorbası, mahluta, kulaklı çorbası mutlaka tatdılması gerekenlerdir.

Kemer mutfağında et yoktur demek yanlış olur. Kemer mutfağında et, sebze ile birlikte vardır. Sebze ve etin buluştuğu Yörük Kebabı, gülgas böyle lezzetlerdir. Ayrıca bulgurun ana malzemesi olduğu fıstık köfteyi, babagannuşu, toros salatasını da deneyin deriz. Bir liman kenti olan Kemer’de elbette en güzel balıkları yemeyi de ihmal etmeyin.Tüm bu yemeklerin üstüne, kentin en meşhur lezzeti olan kavun içi dondurması iyi gidecektir.

 

Kemer’e Nasıl Gidilir?

Kemer bir turizm kenti olduğu için her türlü ulaşım yatırımının sağlandığı bir alandadır. Hava, deniz ve karadan ulaşım sağlanabilir. Antalya’ya kadar hava yolu ile geldikten sonra, yaklaşık bir saat süren araba yolculuğu ile Kemer’e gelinir. Havalimanından sonra araç için minibüs, taksi, araç kiralama seçenekleri bulunur. Tüm yolculuğu özel araçla tercih edenler için, İstanbul Kemer arası 10 saat, Ankara 8 saat sürer. Elbette bu süreler özel araçlar için geçerlidir. Şehirlerarası otobüslerle süre artacaktır. Kemer için diğer ulaşım alternatifi deniz yoludur. Antalya’ya ulaştıktan sonra kalkan deniz otobüsleriyle Kemer 45 dakika sürer.

SSS
Sıkça Sorulan Sorular
Kiralık bir araçla, toplu taşıma veya araç paylaşımı hizmetlerine ihtiyaç duymadan, istediğiniz yere, istediğiniz zamanda gitme özgürlüğüne ve esnekliğine sahip olursunuz.
Kiraladığım araç arızalandığında yerine araç veril

Aracın arızalanması durumunda derhal araç kiralama şirketiyle iletişime geçerek durum hakkında bilgi verebilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Arızalanan aracın yerine yeni araç temin edilecektir.

Elitcar
Hala Sorularınız mı Var?
Sorular ve yanıtlar hakkında daha fazla bilgi almak için sıkça sorulan sorular sayfamızı ziyaret edin.
Elitcar
Mobil Uygulamamızı İndirin
Mobil uygulamamızı indirin ve araç kiralama işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirin.
Elitcar Rental Mobile AppElitcar Rental Mobile App