Yılbaşında Gidilecek En İyi 10 Şehir

Yılbaşında Gidilecek En İyi 10 Şehir

AnasayfaBlogEtkinlikYılbaşında Gidilecek En İyi 10 Şehir
Etkinlik
18 May 2022 04:10

İster evinin sıcağında ister kalabalık sokaklarda ister restoranda ya da bir teknede, sevdiklerin neredeyse yılbaşına girilecek en özel mekân orasıdır. Ancak bazı şehirler, özellikle yeni yıl partileri ve eğlenceleriyle diğerlerinden bir adım öne çıkar. İstanbul’da bu şehirlerdendir. Fakat yılbaşı gecesi arabasız olmanızı önermiyoruz. Bu yüzden İstanbul’da araç kiralama yapabilir, belirlediğiniz eğlence lokasyonlarına daha rahat ulaşabilirsiniz. Atmosferi, ışıklandırmaları, eğlenceleri ve romantizmi ile yeni yıl coşkunuzu katlayacak, unutulmaz bir yılbaşı geçirmenizi sağlayacak liste yüzlerce farklı şehir içerecek olsa da biz sizler için en iyi 10 yılbaşı şehrini araştırdık. Yılbaşını her yılkinden farklı kutlamak, biraz kafa dinlemek ve fazlasıyla anı biriktirmek gibi bir niyetiniz varsa; Türkiye ve dünyada yılbaşını geçirebileceğiniz en iyi şehirleri birlikte inceleyelim.

1-      Kapadokya/Nevşehir: Romantizm denildiğinde Türkiye sınırlarında sayılabilecek onlarca güzel destinasyonun neredeyse en başında yer alan Kapadokya, yeni evli çiftlerin, özel günlerini huzur içerisinde sevdikleriyle geçirmek isteyenlerin olduğu kadar, yılbaşı planları yapanların da en gözde mekanları arasında yer alır. Etkileyici taş binalardan, karlarla kaplı peri bacaları arasında uçuşan balonları izlemek, Nevşehir’in meşhur şarapları eşliğinde keyifli bir akşam yemeği yemek ve yeni yılı coşkuyla karşılamak yılbaşı planı yapanların henüz plan yaparken bile heyecanlanmasına yetiyor. Yılın her mevsimi yoğunluk yaşayan Kapadokya için yılbaşı planı yapacaksanız, son ana kalmadan otelinizi seçmenizi tavsiye ederiz. Kapadokya ve çevresini keşfetmek için araç kiralayabilir hem yılbaşı gecenizi hem de tatil yolunu aynı keyifle geçirebilirsiniz.

2-      Uludağ/Bursa: Yeni yılı karlar altında karşılamanın zevki bir başkadır. Çoğu zaman yılbaşı gecesi yaklaşırken hava durumuna bakıp umarım kar yağar diye düşünürüz. Bembeyaz uçuşan kar taneleri, yılbaşı coşkusuna eklendiğinde ortaya çıkan manzara tadına doyulmazdır. Uludağ, dünyaca ünlü kayak pistleri ve otelleri ile, beyaz örtüyü size garanti eden harika bir yılbaşı tercihi olacaktır. Yeni yıl için geri sayım yaptığınızda gökyüzünde kar tanelerini göreceğinizin garantisini veremeyiz ancak, sıcak şarap, müzik ve sevdiklerinizle unutulmaz bir yılbaşı geçirmek için Uludağ’ın iyi bir tercih olacağını söyleyebiliriz.

3-      Kıbrıs: Yurt dışında yeni yılı karşılamak, farklı kültürlerle bir arada eğlenmek istiyorsanız, yavru vatan Kıbrıs hem vizesiz olması hem de yakınlığı nedeniyle iyi bir tercih olabilir. Dünyaca ünlü casinoları ve masmavi denizi ile Kıbrıs hem gündüz hem de gece hayatı canlı bir ülke. Yemeklerimizin benzerliği, müzik ve eğlence anlayışlarımızın yakınlığı nedeniyle kendinizi huzurlu ve güvende hissedeceğiniz Kıbrıs’ta, birbirinden lezzetli mezeler eşliğinde keyifli bir yılbaşı planı için hazırlıklara birkaç ay erken başlamanız gerekebilir. Yılbaşı döneminde yoğun talep gören Kıbrıs otelleri için rezervasyonları erken tarihlerde oluşturmak hem maliyetleri düşürecek hem de son anda karşılaşabileceğiniz kötü sürprizlerin önüne geçilmesini sağlayacak.

4-      Amsterdam: Su kanalları boyunca uzanan küçük kafeleri, bisiklet yolları ve tarih kokan yapıları ile romantizmin ve eğlencenin başkenti olmaya aday Amsterdam, yılbaşı dönemlerinde, tüm dünyadan misafir ağırlayan şehirler arasında yer alıyor. Hava sıcaklığı olarak ülkemizle benzerlik gösteren şehir, su kanalları nedeniyle serin esen rüzgarlara sahiptir ve biraz temkinli giyinmenizi gerektirebilir. Otelinizi ya da eğlence mekanınızı ayarladıktan sonra, kendinize şehri tanımak ve doyasıya eğlenmek için birkaç fazladan gün ayırmanızı öneriyoruz. Bir saat kadar mesafede kalan Rotterdam şehrini ziyaret edebilir ve büyük çarşısından sevdiklerinize yılbaşı hediyeleri satın alabilirsiniz.

5-      Moskova: Rusya genelinde yılbaşı eğlenceleri yediden yetmişe tüm halk tarafından oldukça önemli. Aylar öncesinden başlayan hazırlıklar, süslemeler ve hediye alışverişleri ile Moskova halkı, yeni yılı karşılamanın tüm gerekliliklerini büyük bir sorumlulukla yerine getiriyor. Soğuk ve karlı havası tam da yılbaşı konseptine uygun büyülü görüntüsü ve sıcacık insanlarıyla Moskova, yeni yıl planınıza hiç düşünmeden dahil edebileceğiniz güzel bir şehir. Kızıl meydanda oluşan çılgın kalabalıkla birlikte geri sayım yapmak ve yeni yılı yeni bir şehirde karşılamak isteyenler otel ve araç rezervasyonu ile uçak biletleri için en geç aralık ayı başında harekete geçmeliler.

6-      İstanbul: Marmara bölgesinin incisi, Asya ve Avrupa kıtalarının buluşma noktası ve Türkiye’nin mega kent İstanbul, elbette yılbaşı kutlamalarının da vazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor. Bu mega kente havayolu ile geldiğinizde, İstanbul gibi büyük olan İstanbul Yeni Havalimanı’ndan araç kiralama yaparak şehri daha rahat gezebilirsiniz. Boğaz manzarası eşliğinde yeni bir yıl için geri sayım yapmak, kalabalık ve ışıklı sokaklarda gecenin keyfini çıkarmak için İstanbul otellerini tercih edebilir, boğazda tekne turu ya da fasıl gibi alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Yılın her ayı canlı ve eğlence dolu İstanbul, ünlü meydanlarında özel yılbaşı kutlamalarına da ev sahipliği yapıyor.

7-      Sydney: Işık ve ses oyunları ile kalabalık meydanlarda yeni yıla giren Avusturalya halkına karışmak, yeni yılı coşku içinde karşılamak isteyenler için belki de en uzak ama en keyifli rotalar arasında yer alan Sydney, yılbaşı döneminde çok fazla turistin uğrak noktası haline gelir. Rezervasyonlarınızı erken tarihlerde gerçekleştirerek maliyetlerinizi düşürebilir, yeni yıl eğlencenizi farklı bir kıtaya taşıyabilirsiniz.

8-      Roma: Her sokağı ayrı güzel her binası ayrı heybetli olan Roma, şehrin kendine has romantizmini insanlara aktaran, yılın her mevsiminde aşıkların uğrak yeri olan şehirlerin arasında yer alıyor. Yeni yıl kutlamanıza biraz romantizm eklemek, dilek havuzlarında güzel bir yıl dilemek için, yeni yıl rotanızı İtalya’ya çevirmenizi tavsiye ediyoruz. Yılın ilk günü de olsa meşhur Roma dondurmasının tadına bakmadan ve İtalyan şaraplarına ve pizzalarına doymadan dönmenizi ise asla tavsiye etmiyoruz.

9-      Dubai: Yılbaşı kutlamalarının en görkemlilerine ev sahipliği yapan Dubai, dünya rekorlar kitabına geçen havai fişek gösterileri ile, yılbaşı için ne kadar ideal bir şehir olduğunu çoktan kanıtladı. Siz de yeni yıl heyecanını bu yüksek coşku eşliğinde yaşamak isteyenlerdenseniz; Dubai, tüm ihtişamı ile sizleri bekliyor. Yılbaşı dönemlerinde otel fiyatları biraz yüksek olsa da erken rezervasyon indirimlerinden faydalanarak maliyetlerinizi kontrol altına alabileceğinizi hatırlatalım.

10-  Dubrovnik: Masmavi deniz ve muhteşem doğası ile Dubrovnik, yeni yılı en coşkulu karşılayan şehirler arasında yer alıyor. Müzik ve eğlencelerin sabaha kadar devam ettiği bu büyülü şehir, yeni yılı farklı bir ülkede karşılamak isteyenler için oldukça cazip bir alternatif. Hırvatistan yolculuğu için biraz erken tarihte plan yaparak, otel, araç kiralama ve uçak bileti maliyetlerinizi daha uygun hal e getirebilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.