Yaz Yolculuğunuzu Planlamanıza Yardımcı Olacak Püf Noktalar

Yaz Yolculuğunuzu Planlamanıza Yardımcı Olacak Püf Noktalar

AnasayfaBlogGüncel BilgilerYaz Yolculuğunuzu Planlamanıza Yardımcı Olacak Püf Noktalar
Güncel Bilgiler
Etkinlik
24 Haz 2022 15:05

Tatilinizi planlarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız, özellikle tatilden geri dönerken, Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi seçeneklerinizi organize edebilirsiniz. Yani tatilinizin sadece tatil aşamasını değil, tatile gitmeden öncesini ve sonrasını da organize etmenizde fayda var. İster yaz olsun, ister kış, tatilinizi planlamanız için bazı ipuçları vereceğiz. Bu adımları takip ettiğinizde, tatilinizde bir problem yaşamazsınız. İşte yolculuğunuzu planlamanıza yardımcı olabilecek püf noktalar;

Nasıl bir tatil istediğinize karar verin.

Öncelikle nasıl bir tatil istediğinizi belirlemeniz gerekmektedir. Bu adım genellikle önceden belirlenen bir adım oluyor. Fakat sonraki adımlarda bu karardan vazgeçilebiliyor. O yüzden seçtiğiniz tatile uygun bütçe ayarlamasını iyi yapmalısınız. Unutmayın ki, tatile gidiş yolunuzun daima daha uygun bir yolu vardır. Bu yolları seçerken, konforunuzdan ödün verebilirsiniz. Fakat konfor ayarlamanızı bütçenize göre yaptığınız için bu hiç ödün vermişsiniz gibi görünmez.

  • Kaç kişi gideceksiniz?

Bir diğer önemli konu ise kaç kişi gideceğinizdir. Çünkü genel olarak ücretlerin bölüşülmesi veya aile ile gitmeniz çoğu şeyi değiştirecektir. Öncelikle arkadaşlarınız ile gidiyorsanız. Organizasyonun tüm iplerini omuzlarınıza almamanızı öneriyoruz. Çünkü kusursuz bir planda dahi aksaklıklar olabilir, bu yüzden plana uyum sağlamak en iyisi ve en kolayı olacaktır. Aile ile tatilde ise böyle bir durum söz konusu olmayabiliyor. Aile ile kültür turizmi daha iyi olacaktır fakat unutmayın kültür tatilleri oldukça yorucu olabiliyor. Eğer ihtiyacınız sadece dinlenmek ise deniz tatili seçmeniz önerilir. 

  • Seyahat tercihinize karar verin.

Seçtiğiniz lokasyon size yakın olan bir bölgede ise, araç ile gitmenizi öneriyoruz. Bu hususta araç kiralama da yapabilirsiniz. Eğer araçla gitmeye karar verdiyseniz, bir müzik listesi yapmayı unutmayın. Eğer seviyorsanız podcast dinlemekte oldukça güzel oluyor. 

Eğer ki havayolu ile gitmeye karar verdiyseniz. Havalimanına gidiş esnasında taksi ile gitmenizi öneriyoruz. Çünkü özel aracınız ile gittiğinizde, havalimanındaki otoparklar oldukça pahalı olabiliyor. Birde aracınız, tatil süresince otoparkta kaldığı için, tatilden dönüncü yüklü bir miktar otopark ücreti ödemek istemezsiniz.  

  • Valiz seçimine önem verin.

Valiz aslında yolculuğu planlamanın en önemli kısmıdır. Çünkü bir şey unutmamalısınız. Unuttuğunuz her şeye tatilde ihtiyacınız olabilir. Bu durumda keyifsizlik yaratabilir. Bu yüzden tatile çıkacağınız kişilerden bağımsız olarak ihtiyacınız olan her şeyi bir kağıda yazın. En son çantaya yerleştirmeden önce listenin tamamını yere veya yatağınıza yerleştirip kontrol edin. Böylece ihtiyaç listenizi daima kontrol etmiş olursunuz. 

  • Çantanıza mutlaka güneş kremleri koyun.

Yaz mevsiminde yanınızdan eksik etmemeniz gereken bir şey varsa o da güney kremidir. Ben denize girmeyeceğim ne gerek var ki demeyin. Normal bir şekilde yürürken dahi, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalabilirsiniz. Gittiğiniz bölgede birkaç gün kalacaksanız, derinizin kızarıklığı ve acısı, tatil konforunuzdan götürebilir.

  • Geri dönüşünüzü de planlamayı unutmayın. 

Genellikle tatile çıkınca organize edilmeyen veya unutulan adım geri dönüşü planlamaktır. Eğer Ankara’da ikamet ediyorsanız, nasıl olsa geri döneriz ondan sonra düşünürüz deyip geçiştirmemelisiniz. Tek yapmanız gereken Esenboğa Havalimanı araç kiralama yapmak olacaktır. Böylece geri döndüğünüzde araç bulabilir miyim acaba kaygısı yaşamazsınız. Öte yandan otobüs ile gitmeye kalksanız, elinizde valizler ile havalimanında otobüs beklemekte, tatil yorgunluğu üzerine oldukça hengame yaratıyor. Bu yüzden en rahatı dönüşünüzde araç kiralama yapmak olacaktır.

Bu makalemizde de sizlere yazın yolculuğunuzu planlamaya yardım edebilecek önerilerde bulunduk. Umarız bundan sonraki yaz seyahatlerinizde bizleri hatırlar ve verdiğimiz öneriler ile tatiliniz daha da iyi ve sorunsuz geçer. Şimdiden iyi tatiller.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.