Yaz Tatilinde Daha İyi Bir Ankara Araç Kiralama Deneyimi İçin Faydalı İpuçları

Yaz Tatilinde Daha İyi Bir Ankara Araç Kiralama Deneyimi İçin Faydalı İpuçları

AnasayfaBlogDoğal & TarihiYaz Tatilinde Daha İyi Bir Ankara Araç Kiralama Deneyimi İçin Faydalı İpuçları
Doğal & Tarihi
Gezi
24 Tem 2022 15:15

Arabanın icat edildiği ilk günden beri bir a noktasından b noktasına gitmek için arabaları kullanıyoruz. Fakat arabaların fiyatları arttığı için kiralama seçenekleri ön plana çıkıyor ve bizlerde kiralama sonrasında kötü sürprizler ile karşılaşmak istemiyoruz. Sürekli kiralama yapanlar güvenebileceği kiralama şirketleri ile yaptıklarından çok fazla önemsemezler fakat hiç bilmeyenler için kiralama yaparken faydalı olabilecek ipuçlarını derliyoruz.

1) Kiralama yapılacak nokta önemlidir.

Günümüzde araç kiralamayı telefonla arayarak, web sitesi veya bir uygulama ile dahi kolayca yapabiliyoruz. Kiralama yapılacak olan nokta önemlidir. Örneğin Antalya Havalimanı’nda araç kiralama yapılacak ise muhtemelen tatile gidiliyordur ve rahat ulaşım açısından havalimanlarından kiralama yapılabiliyor. Burada kiralamayı önceden yapmak hayat kurtarıcı olabiliyor. Havalimanına vardığınızda istediğiniz gibi araç bulamamanın yanı sıra hiç araç bulamama ihtimalinizde bulunuyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak aracı teslim alacağınız noktayı iyi seçtiğinizden ve kiralamayı yaptığınızdan emin olmanız önemlidir. 

2) Kiralama ücretlerini araştırın.

Son zamanlarda sadece kiralama ücretlerinde değil hemen hemen her ürünün ücretleri gün aşırı değişebiliyor. Bu sebepten ötürü fiyat değişimlerinden korunmak önem arz ediyor. Fiyat değişimlerinden korunmak için önceden rezervasyon yaptırmak en kolay çözüm oluyor. Kiralama yaptığınız şirket politika gereği çok uzun vadeli kiralama yapmıyor olabilir fakat mutlaka uzun vadeli kiralama yapan güvenilir şirketler bulunuyor. Sizlerde kiralama yapmadan önce mutlaka ücret araştırması yapın.

3) Kiralama yapılacak gün sayısı önemlidir.

Kiralama yapılacak gün sayısı istenen araç segmenti bakımından da önem arz eder. Çünkü bir araç ard arda dört gün boyunca müsait olmayabilir. Tabii erken rezervasyon yapmadıysanız. Kiralama şirketlerinde bir segment araçtan sadece bir adet bulunmaz. Fakat bazı yoğun zamanlarda neredeyse hiç kiralamaya açık olan araç kalmıyor. Bu zamanlarda genel olarak resmi tatiller ve bayramlar oluyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için erkenden aracınızı seçip kiralama yapmak iyi bir seçenek gibi duruyor. 

4) İhtiyacınıza uygun araç segmenti seçmek.

Kiralamalar pek çok amaç doğrultusunda yapılabiliyor. Bazı işletmeler irili ufaklı bazı yükler taşıdığı için ticari araçlar tercih ederken, bazı markalarda personeller kullansın diye düşük yakıt harcaması yapan araçları uzun vadeli kiralıyorlar. Bu tarz kiralamalarda bazı indirimler söz konusu oluyor. Bireysel olarak ise seyahatlerde veya tatile gitmek amacı ile kiralamalar yapılabiliyor. Bu kapsamda ihtiyacınızı tam olarak karşılayabilecek bir araç segmenti seçmek önemlidir. 

5) Ekstra ücretlere dikkat edin.

Bütün kiralama şirketlerinden bir araç kiralama yapıldığında bazı uyarılar yapılmaktadır. Bir gün boyunca gidilebilecek kilometre sınırı ile deponun full bir şekilde teslim alınıp full bir şekilde teslim edilmesi gibi şartlar olabiliyor. Bu ekstra ücretlere bazende geçiçi kaskolarda yapılabilir. Bunlara ek olarak bebek koltukları gibi eşyalarda ekstra ücret ile konulabiliyor. Örneğin İzmir’de araç kiralama yaptınız ve bir bebeğiniz var. Cüzi bir ücret ödeyerek bebeğiniz için yolculuğu daha güvenli hale getirebiliyorsunuz. Kiralama yaparken mutlaka ekstra ücretlendirme gerektirecek hizmetlere bakın. İhtiyacınız olan bir hizmet olduğunda o hizmeti satın almaktan çekinmeyin.

Sizlerde bu faydalı ipuçları sayesinde daha dikkatli bir şekilde araç kiralama yapabilir ve yolculuklarınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz. Elitcar’ın web sitesi sayesinde bir iki tık ile araç kiralama yapabilirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar diliyoruz.


 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.