Yağmurlu Havada İstanbul’da Yapılacak 10 aktivite

Yağmurlu Havada İstanbul’da Yapılacak 10 aktivite

AnasayfaBlogDuyuruYağmurlu Havada İstanbul’da Yapılacak 10 aktivite
Duyuru
21 Mar 2022 10:25

Yağmur, sonbaharın müjdecisi, tabiatın arkadaşı ve romantizmin doğadaki yansıması iken, evde ya da sokaklarda yapılabilecek birçok güzel aktivitenin de tamamlayıcısıdır. Sağanak yağmurlarda yapılacak en güzel şey hafif bir müzik eşliğinde pencereden dışarıyı izlemek iken, usul usul yağan yağmurun keyfini çıkarmak için yapılacak aktiviteler neredeyse saymakla bitmez. Bunlardan bir tanesi ise İstanbul’da araç kiralama yaparak yollara düşmek olabilir. Hava koşullarına uygun giyinip kendinizi yollara atmak ya da battaniye altında sohbet etmek gibi iki uç arasında kaldıysanız size birbirinden farklı aktivite önerileri sıralayarak kafanızı karıştırmaya hazırız. Neyse ki bahar uzun ve her birini yapmak için yeterli vaktiniz var.
Sevdiklerinizle film izlemek, evden çıkmak istemeyenler için ilk önerimiz. Televizyon kanalları ve portallarda ulaşabileceğiniz sayısız dizi ve film varken aralarında tercih yapmak sanıldığı kadar kolay olmasa da yağmur sesine eşlik eden güzel bir film ve bir kova dolusu patlamış mısır, sonbaharın ruhuna o kadar uyacak ki. Yağmurlu havalarda film seçimleri de bu romantizmden etkilenir ve genelde duygusal ya da romantik filmler liste başı yapılır. Sadece film izleyin demekle kalmayalım, yağmurun ruhuna uygun birkaç filmi de size tavsiye edelim istedik. Şimdiden iyi seyirler dileriz. 

·         Schindler’in Listesi – 1993 yapımı bu film sizi gerçek yaşanmışlıkların olduğu zor yıllara götürecek. Schindler’i tanıyacak ve ağlamamak için kendinizi zor tutacaksınız.

·         Sevginin Gücü – Film 1994 yapımı. Henüz izlemediyseniz çok şey kaybettiğinizi bilmenizi isteriz. Daha önce izleyenler için bu filmi bir de yağmur sesi eşliğinde izlemenizi öneririz.

·         Yedi Yaşam – Defalarca izlemek isteyeceğiniz sarsıcı bir film. Siz onun yavaş başladığına bakmayın, film bittiğinde başa almak isteyeceksiniz.

·         P.K. – Hint filmi sevenleri buraya alalım. Hayatı sorgulatacak bir film dersek haksızlık etmiş olmayız. Evet dans var ancak unutamayacağınız mesajlar da var.

·         Yağmur Altında – 1952 yapımı bir film ile sizi romantizmin en üstüne çıkaralım. Battaniyeniz ve mısır hazırsa hemen başlamanızı öneririz.

Yeni bir diziye başlamak için de oldukça uygun bir hava olduğunu belirtmek isteriz. Eğer yeni bir dizi için arayış içerisindeyseniz size önerimiz “Anne with an E” adlı diziye şans vermeniz olacak. 3 sezonluk dizi bittiğinde neden devam etmediğini sorgulayacaksınız. Manzaraları ve mesajları ile en küçüğünden en büyüğüne tüm ailenin ruhunu okşayacak.

Yağmurlu havalarda balıklar sahile yaklaşır der balıkçılar. Yağmurluk ve olta takımlarınız da hazırsa ikinci önerimiz yağmur altında balık tutmak olacak. Bunun için Galata Köprüsü ya da Üsküdar sahilini önerebiliriz. Mutlaka kulaklığınızı ve kahvenizi yanına almalı, dalgaların, martıların ve yağmurun keyfini çıkarmalısınız.

Kutu oyunları oynamak, tüm ailenizi bir araya getirecek ve yağmurun sesi odanızı doldururken keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak. Masa etrafında toplanıp kahkahalarla odayı ısıttığınızı duyar gibiyiz. Eğer bir kutu oyununuz yoksa yaratıcılığınızı kullanarak kendi oyununuzu oluşturabilirsiniz.

Uzun araba yolculukları yapmak yağmurda daha bir keyiflidir. Rotanızı Karadeniz’e doğru çevirip, Şile, Ağva ya da Kefken taraflarını keşfedebilir, camınızı hafif aralayarak yağmur ve toprak kokusunu ciğerlerinize doldurabilirsiniz. Aracınız yoksa, günlük araç kiralama yaparak hemen yola koyulmalı ve yağmurun keyfini kıvrılan yollarda çıkarmalısınız.

Yağmur ve toprak buluşadursun, evden çıkmaya hiç niyeti olmayanlar için yağmurlu havalarda yapılacak aktiviteler listesine tam ortasından giren diğer önerimiz ise puzzle yapmak. Puzzle parçaları arasında kaybolurken zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyecek, maddi ya da manevi tüm sıkıntıları unutacaksınız. Dinlendirici bir müzik ve sıcacık bir fincan kahve size eşlik ederken ister tek başınıza ister aileniz ya da arkadaşlarınızla puzzle yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yeni başlayanlar için tavsiyemiz daha az parçalı puzzle kutuları ile başlamanız.

Cam kenarını kaptığınız ve perdeyi tamamen açıp tüm ışığı odanıza doldurduğunuz sürece, yağmurlu havada yapabileceğiniz aktivitelerin belki de en iyisi kitap okumak olabilir. Yağmur ve kitap kardeştir ve bu kavuşma sizi mekandan bağımsız yaşamlara taşıyacak, yağmurun da etkisi ile hayal dünyanızın sınırlarının ortadan kalkmasına yardımcı olacak. Kitap tavsiyesi isterseniz sonsuz bir liste arasından birkaç tanesini de sizinle paylaşmak isteriz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

·         Ağrı Dağı Efsanesi – Yaşar Kemal

·         Olağanüstü Bir Gece – Stefan Zweig

·         Aldatmak – Paulo Coelho

·         1984 – George Orwell

·         Beyaz Kale – Orhan Pamuk

·         Çanlar Kimin İçin Çalıyor – Ernest Hemingway

·         Dava – Franz Kafka

Yağmur belki de ilhamınız olabilir. Yağmurlu havalar için önerdiğimiz bir diğer aktivite tam da bu yüzden resim yapmak olacak. İçinizdeki Bob amcayı ortaya koymak için bundan daha uygun bir zaman olamazdı. Eğer henüz hiç resim tecrübeniz yoksa elinize bir kağıt ve kalem alıp karşınızda gördüğünüz ilk nesneyi karalamayı düşünebilirsiniz. Her detayını kağıda aktardığınızda ortaya çıkan sonuç belki de sizi bile şaşırtacak. Yağlı boya severler için ise sonbahar yağmurları, tualleri ortaya çıkarmak için oldukça iyi bir neden.

Yağmurun sesi ve ıslanmış toprağın kokusunu daha yakından hissetmek isterseniz size önerimiz yağmur altında yürümek olacaktır. Usul usul yağan yağmurun sizi biraz ıslatmasına müsaade ederek uzun yürüyüşler yapabilir ve doğanın bu mutluluğuna daha yakından şahit olabilirsiniz. Yağmur suyunun saça ve cilde olan faydaları bir yana, ruhunuzu nasıl dinlendirdiğini tahmin bile edemezsiniz.

Son tavsiyemiz yine evinden ayrılmak istemeyenlere gelsin. Mutfağınızda vakit geçirmek ve yaratıcılığınızı ortaya koymak için elbette yağmurlu havaları beklemeniz gerekmiyor. Ancak doğanın şarkısı eşliğinde yeni tarifler denemek, farklı tatlar yakalamak ve sevdiklerinize güzel bir sofra hazırlamak için yemek yapmak özellikle yağmurlu havalarda meditasyon etkisi yaratacak. Videolu tarifler izleyerek evdeki gerçek şefin kim olduğunu ispatlayabilir, yağmur sesi ile ruhunuzu leziz yemekler ile midenizi doyurabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.