Uzun Yola Çıkmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Uzun Yola Çıkmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?

AnasayfaBlogDuyuruUzun Yola Çıkmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Duyuru
24 Mar 2022 10:20

Yolun keyfini çıkarmak ve yolculuğun konforunu artırmak için uzun yol yapmadan önce bazı basit kurallara uymak önem taşır. Hem yol güvenliği hem de zaman planlaması açısından yolculuk öncesinde bir kağıt ve kalem alıp yapılması gerekenler yazılıp adım adım ilerlendiğinde, yolun da yolculuğun da keyfi ayrı olacaktır.

Uzun Yola çıkmadan otomobilinizi mutlaka kontrol edin!

Uzun yolculukların keyfini kaçırabilecek çok fazla şey olabilir ancak bunları önlemek de basit kontrollerle mümkündür. Otomobilinizin bakımını yaptırıp, silecek suyu ve lastik basınçlarını kontrol etmeden yola çıkmak kötü sürprizlere davetiye hazırlar. Ayrıca mutlaka yedek lastiğinizin hasarsız olduğundan emin olmalı, kriko ve anahtarlarının aracınızın içerisinde yer alıp almadığını da kontrol etmelisiniz. Son olarak araç ruhsatını ve yedek anahtarınızı da yanınıza aldığınızda yolculuğu daha az riskli hale getirmiş olacaksınız. Araç kiralama yaparak yola çıkacaksanız, kiralama firması tüm bu bakım ve kontrol işlerini sizin adınıza organize ederek bu iş yükünü sırtınızdan alacaktır. Eğer bir iş için araç kiralanacak ise kurumsal araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Yine de silecek suyu ve lastik basınçlarını ilk benzinlikte kontrol etmeyi unutmayın. Eğer yolculuğunuz karlı bölgeleri de içerecekse araç içerisinde mutlaka zincir bulunduğundan emin olun. Yola çıkmadan zincirin nasıl takılacağını deneyerek ya da araştırarak öğrenmelisiniz. Aracınızın trafik sigortası, kasko ve muayene bitiş tarihlerini kontrol ederek, trafiğe çıkmanıza engel bir durum olmadığından emin olmalısınız. Ehliyet ve kimliklerinizi de kontrol ettikten sonra valizlerinizi gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz.

Yanınıza yol için küçük atıştırmalıklar almayı unutmayın!

Yol her zaman şehir merkezlerinden ya da lokanta ve marketlerin yakınından geçmeyebilir. Ya da uzun ücretli yollar bir anda gelen açlık hissi ile hiç bitmeyecekmiş gibi hissettirebilir. Bu gibi durumlarda keyfinizin kaçmaması için biraz atıştırmalık hazırlamak oldukça önemlidir. Atıştırmalık yiyecekler, su ve diğer içeceklerin araç içerisinde ulaşılabilir bir yerde olması işinizi kolaylaştırsa da trafikte seyrederken konsantrasyonunuzun bozulmaması için eme içme işlerini yapmamanızı bunun için mola yerleri ya da yol kenarlarında güvenli alanlarda yapacağınız kısa duraklamaları kullanmanızı öneririz. Eğer çocukla seyahat ediyorsanız, meyve, mama ya da oyalayıcı gıdalardan oluşan küçük bir çanta daha hazırlamanızda fayda var.

Düzenli kullandığınız ilaçlarınızı mutlaka yanınıza alın!

Tatilin ve yolculuğun heyecanı ile en sık unutulan şeylerin başında maalesef ilaçlar geliyor. Düzenli olarak kullanmak zorunda olduğunuz ilaçlarınız varsa bunları mutlaka çantanızda bulundurmalısınız. Şeker hastalarının kullandığı insülin iğneleri gibi soğuk zincir gerektiren ilaçlar için ise mutlaka bir oto buzdolabı ile içerisinde yeteri kadar buz aküsü bulundurduğunuzdan emin olmalısınız. Ayrıca ani şeker düşmelerine karşın, meyve suyu ve kesme şeker bulundurarak bu gibi tatsız durumlara hazırlıklı olabilirsiniz.

Kat kat giyinmek yolculuğu sizin için kolaylaştıracaktır!

Gündüz ve gece boyu sürecek bir uzun yolda, birkaç kat giyinerek olası ısı değişimlerine karşı önlem alabilirsiniz. Mola vereceğiniz yerlerde otomobilinizden inmeden mevsime uygun ceket ya da montunuzu mutlaka yanınıza alın. Uzun molalarda araç iç sıcaklığı bir miktar düşeceğinden yolculuk başladıktan sonra bir ya da iki kat kıyafet çıkararak yola devam edebilirsiniz. Ayrıca uzun yolculuklarda bacak ve ayaklarda şişkinlik meydana gelebileceğinden dar olmayan kıyafet ve ayakkabılar tercih etmelisiniz.

Cüzdanınızda mutlaka bir miktar nakit bulundurun.

Birçok yerde kredi kartı kullanabilirsiniz elbette, ancak pos cihazlarında meydana gelebilecek arızalar ya da kartınızda oluşabilecek aksilikleri de hesaba katarak yeterli miktar nakit para ayırmalısınız. Yol kenarı satıcılarından küçük alışverişler yapmak yolculuğun doğasında var ve unutmayın birçoğu için nakit ihtiyacınız olabilir.

Rotanızı mutlaka sevdiklerinizle paylaşın!

Hayatın anlamıdır paylaşmak. Evet burada bahsettiğimiz basit gibi görünen bir bilgi paylaşımı ancak yolda telefonunuzun şarjının bitmesi ya da baz istasyonlarının yetersiz kalması gibi durumlar sevdiklerinizi endişelendirebilir. Örnek olarak Ankara’ya gidecekseniz, Ankara’da araç kiralama yaptığınız şirketin ismine hatta kiraladığınız aracın plakasına  kadar olan bilgileri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bu doğrultuda hangi yöne gideceğiniz ve planlarınızı kabaca onlara anlattığınızda kendinizi daha güvenli hissedebilirsiniz. Uzun yola çıkmadan önce dilerseniz konumunuzu bir kişi ile telefonunuz üzerinden paylaşıma da açabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.