Uzun Dönem Kiralamada İstenen Evraklar Nelerdir?

Uzun Dönem Kiralamada İstenen Evraklar Nelerdir?

AnasayfaBlogDuyuruUzun Dönem Kiralamada İstenen Evraklar Nelerdir?
Duyuru
Güncel Bilgiler
16 Eyl 2022 18:05

Yakıt fiyatlarının artması ve otomobil fiyatlarının yükselmesi ile birlikte özellikle İstanbul’da araç kiralama oranları yükselmiştir. Uzun dönem araç kiralama durumu kurumsal araç kiralama olarakta geçer. Kiralama uzun dönem yapıldığından ötürü, kiralayan şirket tarafından bazı evraklar istenebiliyor. İstenen evraklar hem aradaki ticaret bağını güçlendirmek hemde araç ile ilgili işlemlerin daha rahat yürütülebilmesi adına istenmektedir. 

Uzun dönem araç kiralama için gereken evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Vergi Levhası
  • imza Sirküleri
  • Yetki Belgesi
  • Ticari Sicil Gazetesi
  • Faaliyet Belgesi

Evraklarınızı ilgili muhasebe departmanından talep edebilirsiniz. Kiralama yapmak için en az iki yıl önceden alınmış ehliyetinizin bulunması gerekir. Aksi halde bir ceza olursa, cezası aracı kullanan şirkete tahakkuk edilir.

Uzun Dönem Araç Kiralamalarında Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

Uzun dönem araç kiralama veya kurumsal araç kiralama yapılma esnasında uzun dönem bir sözleşme imzalanır. Sözleşme üzerinde belirtilen tarihe kadar, anlaşma üzerinden belirlenen ücreti kredi kartı, banka havalesi, EFT veya nakit olarak ödeyebilirsiniz. Cari anlaşmanız var ise tarafınıza bir fatura kesilir ve anlaşmaya göre belirtilen tarihte ödeme yapılması gerekir. Yıllık ödemelerinizi isterseniz yıllık olarak yapabilirsiniz. Fatura kesildiği için KDV avantajınız bulunmaktadır. 

Ayrıca kiralamış olduğunuz aracın vergi, sigorta ve kasko masrafları tamamen aracı kiralayan şirkete aittir. Sizlerden beklenen tek şey, dikkatli bir şekilde aracınızı kullanarak güvenli ulaşım sağlamanızdır.

Uzun Dönem Araç Kiralamalarında Bakım Masraflarını Hangi Taraf Öder?

Kurumsal araç kiralamalarda, kiralanan aracın periyodik bakımları, muayenesi, lastik değişimi gibi masraflar tamamen kiralayan şirkete aittir. Fakat araç içerisinde oluşan hasar, mekanik arızalar aracı kullanan şirkete tahakkuk ettirilir. Bunların yanı sıra araç ile seyir halindeyden olağandışı bir durumla karşılaştıysanız hemen aracı kiraladığınız şirket ile irtibata geçmelisiniz. Farklı şehirler arası geçiş yapacaksanız yine kiraladığınız şirket ile irtibata geçiniz. Örneğin İstanbul’dan İzmir’e araç ile gitmek yerine İzmir’de araç kiralama yapabilirsiniz. Böylesi hem daha uygun fiyatlı olacaktır hemde daha konforlu olacaktır. Aksi halde aracın kilometre limitini aşarsanız ekstra ücrete tabii tutulabilirsiniz. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi plan yapmadan önce kiralama yaptığınız şirket ile görüşebilirsiniz.

Uzun Dönem Araç Kiralamalarında Köprü Geçiş Ücretlerini Kim Öder?

Kiralanan bütün araçlarda HGS, OGS geçişleri için sticker bulunmaktadır. Geçişleriniz sırasında ödeme aracı kiralayan şirket tarafından ödenir. Akabinde toplamda ödenen tutar aracı kullanan şirkete ay sonunda fatura edilir. Bu tarz kalemler fatura üzerinde ayrı bir şekilde belirtilmektedir. Bunların yanı sıra aracı kiralayan şirketin sizlere sunmuş olduğu bazı ekstra hizmetler bulunabiliyor. Hem kaza hemde yolda daha rahat edebilmek adına ekstra hizmetlere de göz atabilirsiniz. Fakat ekstra hizmetler ekstra ücretlere tabidir. Hizmetleri incelerken ücretlerini de incelemeyi ihmal etmeyin. Elitcar’ın yenilikçi web sitesi sayesinde istediğiniz aracı, istediğiniz tarihte, istediğiniz ekstralar ve donanımlar ile birlikte Türkiye’deki 80’den fazla kiralama noktasından teslim alabilirsiniz. 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.