Türkiye’nin En İyi 25 Günbatımı Manzarası

Türkiye’nin En İyi 25 Günbatımı Manzarası

AnasayfaBlogGeziTürkiye’nin En İyi 25 Günbatımı Manzarası
Gezi
Doğal & Tarihi
10 Oca 2022 11:55

Günün en sihirli vakti, gökyüzünün en güzel renklerini aldığı vakit; günbatımı zamanı. Günbatımını izlemek çoğu kişi için terapi niteliğinde; verdiği huzur herkes tarafından bilinir. Yoğun geçen bir günün ardından günbatımını izlemek ruhu dinlendirebilir. Güzel bir günün ardından günbatımını izlemek güne iyice güzellik katar. Günbatımını herkes bu kadar çok seviyorken, Türkiye’nin en güzel 25 günbatımı manzarasını sıralıyoruz.

1. İstanbul Boğazı

Şehri ikiye bölen boğazın manzarasını bilmeyen yoktur. Her İstanbullunun izlemeye doyamadığı, her ziyaretçinin gitmeden önce görmek istediği bu manzara günbatımı ile en mükemmel halini alıyor. Sizde bu mükemmel günbatımı manzalarına rahatça gidebilmek için İstanbul’dan araç kiralayıp, bir günde bütün İstanbul’u gezebilirsiniz.  Boğaz manzarasını alan bir mekânda bu güzel günbatımını izlerken, kahve, çayınızı içip ya da yemeğinizi yiyebilirsiniz. Bu romantik manzaranın tadını aracınızla veya araba kiralayarak güzel bir İstanbul turunun sonunda çıkarabilirsiniz. İstanbul boğazında günbatımını izlemek, bir yakadan diğer yakaya geçerken bu ana tanıklık etmek büyüleyici bir deneyim. İstanbul boğazında günbatımı bir başka.

2. Pierre Loti Tepesi, İstanbul

İstanbul’da günü batırabileceğiniz çokça yer bulunuyor ve Pierre Loti Tepesi bu yerlerden biri. Göz alıcı Haliç manzarasını bir de gün batarken görmelisiniz! İstanbul’a bir de tepeden bakacağınız bu yerde günbatımını izlerken zaman kavramını unutacaksınız. Mümkün olan en kısa zamanda araba kiralayarak bir İstanbul turu düzenleyin ve güneşi Pierre Loti Tepesi’nde batırın.

3. Kız Kulesi, İstanbul

Efsanelere konu olmuş Kız Kulesi’nin tablo gibi manzarasını bilmeyenimiz yok. Günbatımında asaletine asalet katan Kız Kulesi’ni mutlaka görmelisiniz. İsterseniz sahile karşı oturup çayınızı içebilir ya da kayalıklardan izleyebilirsiniz. İstanbul turunuzun duraklarından biri olması gereken Kız Kulesi’ne kiralık araba ile gitmeniz sizleri ve sevdiklerinizi salgından koruyacaktır. Üsküdar’ın sembolü olan Kız Kulesi’ni bir de günbatımında görün!

4.     Pamukkale, Denizli

En önemli turistik yerlerimizden biri olan Pamukkale’de hem sakinlerinin hem de ziyaretçileri ağırlarken mükemmel bir günbatımı sunuyor. Kendi başına bir eser olan Pamukkale Travertenleri, günbatımı ile iyice güzelleşiyor. Eğer Denizli’deyseniz veya yakın zamanda ziyaret etmeyi düşünüyorsanız bu eşsiz manzarayı mutlaka görmelisiniz. Araç kiralama ile rahat, güvenli bir şekilde seyahat edebileceğiniz bu günlerde, Denizli’ye uğramalısınız. Pamukkale günbatımını izlerken zamanı unutacağınız bir yer.

5. Kızıl Vadi, Kapadokya

Masalsı bir yer olan Kapadokya’da günbatımını izlemekten başka daha iyi ne olabilir? Renkler ve mekânın büyüleyici formuna büründüğü günbatımını en az bir kez görmelisiniz. Hayatınız boyunca unutamayacağınız bir manzara sergiliyor. Peri bacalarının üzerine yansıyan günbatımı ve renkleri sizleri büyüleyecek. Yolculuğa çıkma havaları gelmişken, güvenli bir yolculuk için kiralık araba ile çıkacağınız yolculuklara burayı eklemeyi unutmayın. Harika fotoğraflarından gördüğümüz Kapadokya’ya günbatımında aşık olacaksınız.

6. Kaputaş Plajı, Kaş

Eşsiz manzaralara sahip olan Antalya, Kaş’ta günbatımını izleyebileceğiniz yer çok, ancak biz Kaputaş Plajı’nı seçtik. Mavi deniz ve gökyüzünün günbatımındaki sıcak renklerinin birleştiği bu yerde zamanı unutacaksınız. Gün batarken denizde yüzebilir, bu keyfi katlayabilirsiniz.

7. Esenköy, Yalova

Uçsuz bucaksız uzanan bir deniz, dalgalar ve günbatımı; Esenköy, Yalova. Akşam vakti günbatımının renklerinin esir aldığı bu belde harika görünüyor. Deniz bazen durgun bazen dalgalı, ama hep muhteşem bir günbatımı var. Sosyal mesafe ve güveliğiniz için araba kiralayarak çıktığınız yolların birinde burada durup, günbatımını izlemeyi unutmayın.

8. Alsancak Kordon, İzmir

İzmir ve muhteşem deniz manzaralarını bilmeyen yoktur. Günbatımında çimenlerde denize karşı oturup günbatımını seyretmek size ve ruhunuza çok iyi gelecek. Sizde bu güzelim şehri gezmek için İzmir’de araç kiralayabilir, rahat rahat gezebilirsiniz.Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’de günbatımını bir de Alsancak Kordon’da izlemenizi öneriyoruz.

9. Gümüşlük, Bodrum

Bodrum ilçesine bağlı bir mahalle olan Gümüşlük’ ün otantik havasına ve günbatımındaki güzelliğine bayılacaksınız. Günbatımını deniz kenarından veya yüksek bir tepeden izleyebilirsiniz; iki türlü de renkler ve manzara sizleri büyüleyecek. Kalabalıktan kaçındığımız salgın günlerinde en kısa zamanda bir araç kiralayarak buraya gelmelisiniz. Hem kafanızı dinleyecek hem de günbatımını izlerken ruhunuzu dinlendireceksiniz.

10. Nemrut Dağı, Adıyaman

Tanrı heykelleri tek başına bir sanat eseriyken, günbatımının yarattığı ışık oyunları ile eşsiz bir güzelliğe bürünüyor. Hem kültür hem estetik zevklerinizi tatmin edecek olan bu yeri çok seveceksiniz. En kısa zamanda bir araç kiralama ile günlük hayatınızın yoğunluğu ve kargaşasından kaçarak buraya gelmenizi tavsiye ediyoruz. Günbatımı ve tarihi ile her anlamda unutamayacağınız bir gezi olacak.

11.  Ölüdeniz, Fethiye

Denizin mavisinin bir başka olduğu Ölüdeniz’de, günbatımının renkleri de bir başka. İzlerken hayattan kopacağınız ve güzel düşüncelere dalacağınız bir günbatımı yaşanıyor. Günü Fethiye, Ölüdeniz’de batırmak için hemen bir araba kiralayıp yola çıkın!

12.  Gemiler Adası, Fethiye

Birinci derece doğal sit alanı olan Gemiler Adası, günbatımı izlemek için bölgenin uğrak noktalarından biri. Bizans dönemi yerleşkesi olması sebebi ile çevrede çokça kilise bulunuyor. Hem tarihin hem de doğanın güzelliğinin karıştığı bu atmosferde günbatımını izlemek bir ayrı. Fethiye’ye biraz uzak kalsa da kiralık araba sayesinde Ölüdeniz’den buraya rahatça ulaşabilirsiniz.

13.  Filyos, Zonguldak

Zonguldak’ın pek de bilinmeyen beldesi Filyos adeta saklı bir cennet. Kumsalda otururken izleyeceğiniz günbatımına tatlı bir deniz havası eşlik ediyor. Eşsiz doğal güzellikler barındıran Karadeniz’de mutlaka görmeniz gereken bir yer. Salgın zamanlarında güvenli bir yolculuk için araç kiralayarak bir Karadeniz turu yapabilir, günü burada batırabilirsniniz.

14.  Gökçeada, Çanakkale

Ülkemizin en büyük adası olan ve en batısında bulunan Gökçeada’da güneşin en son battığı yer. Günbatımını izlemeye doyamayacağınız Gökçeada’da, adanın dört bir tarafından güneşi görebilirsiniz.

15.  Kerpe, İzmit

Eski bir balıkçı kasabası olan Kerpe’de günbatımı bir başka. Gün batarken balık tutan insanların siluetleri ile adeta bir tablo gibi görünüyor. İzmit’te ya da çevresindeyseniz arabanıza atlayın, araç kiralayın fakat burada günbatımını kaçırmayın!

16.  Şeytan Sofrası, Ayvalık

Adının aksine yeryüzünde cenneti andıran Şeytan Sofrası, Ayvalık’a tatile gelenlerin günbatımını izlemeyi tercih ettikleri noktadır. Özellikle günbatımına doğru ziyaret edilen bu yerde, neden bu kadar meşhur olduğunu gün batarken anlayacaksınız. Eşsiz bir manzara ortaya çıkaran Şeytan Sofrası, tam olarak bu yüzden bu kadar çok seviliyor.

17.  Bozcaada, Çanakkale

Türkiye’nin ikinci en büyük adası olan Bozcaada, bir bakıma günbatımı ile meşhur. Günbatımı turlarının düzenlendiği bu adada, günbatımını izlememek ayıp olur denebilir! “Bozcaada Günbatımı” tabelalarını takip ederek, gün sonundaki o eşsiz manzaraya kavuşabilirsiniz. En kısa zamanda bir araba kiralayarak Marmara turuna çıkın ve bu durakta günü batırmayı unutmayın!

18.  Asos, Çanakkale

Hem tarihi güzelliklere hem de günbatımına doyamayacağınız Asos Antik Kenti görmeniz gereken yerlerden. Hem tarihi atmosferin hem de renklerin birbirine karıştığı bu harika manzarayı Athena Tapınağı’nda izlemenizi tavsiye ediyoruz.

19.  Kızkalesi, Mersin

Balıkçı motorları ile ulaşımın sağlandığı Mersin’de neredeyse Kasım’a kadar deniz sezonu kapanmıyor. Yüzerken günbatımını izleyebileceğiniz bu eşsiz yere bayılacaksınız. Araba kiralama sayesinde güvenle Mersin’e seyahat edebilir ve bu deneyimi Kasım’a kadar istediğiniz bir vakitte yaşayabilirsiniz.

20.  İnceburun, Sinop

Türkiye’nin en kuzeyinde yer alan Sinop’ta günbatımı başka hiçbir yerinkine benzemiyor. Şahin Tepesi’ne çıkıp bu zevki katlayabilirsiniz. Pandemi sebebi ile sağlık açısından araç kiralamayı tercih ederek, Karadeniz turunuzda buraya da yer verebilirsiniz. Güneş ve denizin oluşturduğu bu manzaraya hayran kalacaksınız.

21.  Ağrı Dağı

Birçok deneyimi bir araya getirecek olan Ağrı Dağı, size zorlu bir dağcılık macerasından sonra sizleri zirvede günbatımı ile ödüllendiriyor. Herkesin göremeyeceği bir manzara sunan Ağrı Dağı’nda günbatımını izlemek fazlasıyla özel bir etkinlik.

22.  Knidos Antik Kenti, Datça

Knidos Antik Kenti’nin eskilerde sanat, tiyatro, mimarlık ve bilim gibi konularda öne çıktığı bilinir. Günbatımında gölgelenen kalıntıların görüntüsü sizleri büyüleyecek ve harika fotoğraflar ortaya çıkaracak. Tarihi atmosferin hakim olduğu Knidos Antik Kenti’nde günbatımını izlemek sizlere unutamayacağınız anılar kazandıracak.

23.  Huser Yaylası, Rize

Sislerin içinde eşi benzeri olmayan bir günbatımı manzarası sergileyen Huser Yaylası’nı mutlaka görmelisiniz. Sizlere bulutlarda hissettirecek bir atmosferi olan bu yer, günbatımında hayallere dalmanızı sağlayacak. Yakaladığınız o eşsiz anı fotoğraflayarak sonsuza dek hatırlayabilirsiniz.

24.  Amasra, Bartın

Amasra’yı fethettikten sonra Fatih Sultan Mehmet’i bile etkileyen bir manzaraya sahip olan bu ilçede günbatımını izlemek bir ayrıcalık. Kendinizi kaybedeceğiniz bu günbatımında, Fatih Sultan Mehmet’e hak vereceksiniz. Fatih’in “Çeşm-i Cihan” (Dünyanın gözbebeği) dediği Amasra’yı en kısa zamanda, bir günbatımında ziyaret edin.

25.  Salda Gölü, Burdur

Beyaz kumsalı ve berrak denizi ile Salda Gölü’nde günbatımı sizlere görsel bir şölen sunuyor. “Türkiye’nin Maldivleri ” olarak da bilinen bu yerde güneşin batışı nefeslerinizi kesecek. Aracınıza atlayıp veya bir araç kiralayarak yola çıkmanızı ve soluğu burada almanızı öneriyoruz. Günbatımında eşsiz fotoğraflar çekerek bu anları ölümsüz kılabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.