Türkiye'nin En İlginç Kamp Türleri

Türkiye'nin En İlginç Kamp Türleri

AnasayfaBlogDoğal & TarihiTürkiye'nin En İlginç Kamp Türleri
Doğal & Tarihi
24 Tem 2022 14:00

Dünya’da pek çok ilginç kamp türü bulunuyor. Macera ve spor sever insanlar ilginç kamp türlerine oldukça ilgi duymakla kalmayıp, bazıları adeta bir yarışma edasında olabiliyor. Türkiye’de çok ekstrem olmasa da İzmir’de araç kiralama yaparak gerekli ekipmanlarınızı da yanınızda bulundurarak ilginç kamp türlerini deneyimleyebilirsiniz. Normal kamp deneyiminde çadırımız ve ihtiyacımız bulunan diğer malzemeleri temin edip kampa gitmemiz baz alınıyor. 

Dünya’daki ilginç kamplara örnek verecek olursak, Afrika’da bulunan safari kampı. Safari kampında hem vahşi doğadaki olaylara birinci gözden tanıklık ederken, tamda vahşi doğanın içerisinde bir kamp deneyimi yaşamış oluyorsunuz. Bir diğer ilginç kamp türü ise Brezilya’da bulunuyor. Amazon hayatta kalma kampı olarak geçen kampta, macera severlere pek çok açıdan tehlikeli ve heyecanlı kamp deneyimi yaşatıyor. 

Ülkemizdeki ilginç kamp türleri, Afrika ve Brezilya’dakine göre oldukça az hayati risk taşıyor. Fakat her kamp deneyimi gibi Türkiye’deki ilginç kamp türlerinde de az da olsa hayati riskler bulunuyor. İşte ülkemizdeki ilginç kamp türleri;

Karavan Kampı

Ara sıra hepimizin aklına düşmüştür. Bir karavan alıp evi satsam ve tamamen seyyar bir hayata geçsem diye düşünmüşüzdür. Karavan kampı pek çok kamp türüne göre oldukça az riskli bir kamptır. Karavanınız yoksa üzülmeyin, karavan kiralayabileceğiniz işletmelerde bulunmuyor değil. Karavan kampları da çadır kamplarında olduğu gibi tuvalet ve elektrik sorunları yaşayabilirsiniz. Fakat iyi olan tarafı ise elektrik sorununu panellerden sağlayıp, tuvalet sorununu da karavanda bulunan tuvaletten giderebilirsiniz. Fakat unutmamalısınız ki tuvaleti sonradan kendiniz temizlemeniz gerekir. Karavan kampları normal kampa göre rahat fakat tamamıyla farklı bir deneyim diyebiliriz. 

Trekking Kampı 

Ülkemiz adeta bir tatil cennetidir. Uzunlu kısalı pek çok patikada yürüyüş alanları bulunuyor. Ülkemizdeki en uzun trekking rotası Likya yolundadır. Likya rotası 555 kilometre olup, Muğla Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanmaktadır. Yolda bir sürü antik kent görebileceğniiz gibi çok güzel kamp alanları görüp ülkemizdeki en güzel iki deniz yani Ege ve Akdeniz’de yüzebilirsiniz. Rotayı tamamen tamamlamak 25 ile 40 gün arası sürdüğü tahmin ediliyor. Bu rota sayesinde çok ilginç bir tatil, kamp deneyiminin yanı sıra çokta yorucu ve bir o kadar güzel bir trekking deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otağ Kamp

Otağ çadırlar, tarihimizde atalarımıza yuva olmuş çadırlardır. İnsanların eskiden nasıl yaşadığını merak eden insanlar bu çadırlarda birkaç gece konaklamak isteyebilirler. Çadırların hazır kurulmuş olanları İzmir’de ve ülkemizin pek çok yerinde bulunmaktadır. İzmir’deki kamp alanlarına daha rahat ulaşmak için Adnan Menderes Havalimanı’nda araç kiralama yapabilirsiniz. Otağ kampında kullanılan çadırların hazır halde satılan versiyonları da mevcut. Fakat bu çadırlar büyük olduklarından dolayı kurması normal çadırlara göre oldukça uzun sürebiliyor. 

Bu makalemizde de ülkemizde bulunan ilginç kamp türlerini anlattık ve Dünya’da bulunan ilginç kamp türlerine kısaca değinmiş olduk. Sizlerde bu kamp türlerinden deneyimlemek isterseniz mutlaka instagram için fotoğraf çekmeyi unutmayın. 
 

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.