Türkiye’de Yazın Yapılabilecek Dört Ekstrem Spor ve Adresleri

Türkiye’de Yazın Yapılabilecek Dört Ekstrem Spor ve Adresleri

AnasayfaBlogGeziTürkiye’de Yazın Yapılabilecek Dört Ekstrem Spor ve Adresleri
Gezi
Etkinlik
04 Eyl 2022 13:20

Örneğin Ankara’da araç kiralama yapıp ulaşım konusunda gelişen ihtiyaçlarınızı giderip, sonra da teslim edebiliyorsunuz. İhtiyaçlarınızın süresi uzarsa tekrar kiralama süresini uzatabilirsiniz. Ülkemizin her yanı tatil beldesi olabiliyor. Turizme çok yatkın bir ülkeyiz. Sadece deniz, kum, güneş değil ekstrem sporlar açısından da oldukça uygun bölgelerimiz bulunmaktadır. İşte ülkemizde yapılan ekstrem sporlar ve ülkemizdeki uğrak noktaları;

1) Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütü oldukça eğlenceli bir spor fakat yükseklik korkusu olanlar için uygun bir spor değil. 1980 yılında hava sporları tutkunları tarafından geliştirilmiştir. Yamaçlardan atlayarak, kendinizi rüzgara bıraktığınız bir spor türüdür. Ülkemizde en çok Muğla’da yapılmaktadır. Ölüdeniz’in üzerinde ve Muğla’nın enfes manzarası eşliğinde yamaç paraşütü yapmak oldukça keyifli. Yamaç paraşütü sporu, sadece Muğla’da değil Antalya Kaş’ta, Pamukkale’de bulunan Dinamit Tepesi’nde, Trabzon Uzungöl’de ve Sakarya Serdivan’da yapılmaktadır. Dileyenler bu lokasyonlara giderek yamaç paraşütü deneyimini yaşayabilirler. Bunların yanı sıra yamaç paraşütü ile profesyonel olarak ilgileniyorsanız Türk Hava Kurumu’nun sertifikalı eğitimlerine katılabilirsiniz.


2) Uçurtma Sörfü

Bir sörf tahtası üzerinde bir paraşüte tutunularak yapılan bir spordur uçurtma sörfü. Kiteboard ve kitesurfing olarak da adlandırılmaktadır. Oldukça heyecan yaratan ve ıslatan bir spor olduğunun uyarısını önden yapalım. Uçurtma sörfü için Muğla’ya bağlı Akyaka ve Gökova bölgesi uygundur. Her binlerce ekstrem spor ve deniz tutkununu bünyesinde ağırlıyor. Uçurtma sörfü için elverişli olan diğer lokasyonlar ise Datça, Patara, Gökçeada ve Alaçatı’dır.


3) Tüplü Dalış

Okyanusların karanlık bölgelerini henüz keşfedemedik ama sizler tüplü dalış sayesinde ülkemizin denizlerini keşfedebilirsiniz. Su altına meraklı sporcular tüplü dalış yaparak hem meraklarını gideriyor hemde oldukça eğleniyor. Ülkemizde ise lokasyonlar zorluk derecelerine göre değişkenlik gösteriyor ama Kaş, Bodrum, Fethiye, Ayvalık ve Saros bölgeleri başlıca dalış yapılabilecek yerler arasında öne çıkıyor.


4) Kano

Tarihte ulaşım aracı olarak ağaçlardan imal edilen kano, günümüzde ekstrem sporlar için heyecan dolu bir alternatif. Oldukça hafif olan bir kano üzerinde bazen bir kişi bazende dört kişiye kadar grup kano sporu yapılabilmektedir. Ülkemizde kano, Antalya, Muğla, Rize, Trabzon, Sakarya, Erzincan ve Van’da yapılabilmektedir. Özellikle Rize ve Trabzon’da kano raftinge dönebiliyor. Yaz mevsiminde kano yapmak isterseniz Antalya ve Muğla’yı tercih edebilirsiniz.


5) Uzun Rotalı Hiking

Günlerce süren yürüyüş sonucunda bir yerlere ulaşmak hissi pek çok insanı cezbediyor. Eski insanlar ulaşımlarını bu sayede yapıyorlardı. Ülkemizde uzun rotalı bir hiking rotası bulunuyor. İsmi Likya Yolu. Likya Yolu Muğla ve Antalya arasında bulunmaktadır. Antalya Havalimanı’nda araç kiralama yaparak Likya Yolu başlangıcına ulaşabilirsiniz. Likya Yolu üzerinde pek çok antik kent bulunuyor. Likya’lılar bu yolu kentler arasındaki ulaşımı sağlamak için kullanıyorlardı. Sadece antik kentler değil pek çok bakir koylar üzerinden de geçmektedir. 

Bu makalemizde de sizlere ülkemizdeki ekstrem sporları ve bu sporların yapıldığı bölgeleri anlatmaya çalıştık. Bölgelere daha rahat ulaşım sağlamak için Elitcar’ın web sitesi aracılığı ile ülkemizin dört bir yanından araç kiralama yapabilirsiniz.

Kiralama Koşulları

Aylık araç kiralama koşulları hakkında merak ettikleriniz.